cure hvala vam na ohrabrenju.. ni meni ništa nije jasno.. vidjeti ću sutra na uzv i pokušati dobiti neki normalan odgovor, a ako ne, idem privatniku i gotovo..
bebich da ovo mi je prva stimulacija i svi su nam nalozi dobri (ali 3 god ništa od bebe)
ana232 pogledala sam na papiru i piše za endometrij da je 7,5 (bar mislim, bila sam van sebe pa ne garantiram da je to točno) a za folikule ne znam :-( i vadila sam jučer krv i nisu mi rekli zbog čega valjda zbog estradiola (na zadnjem nalazu mi je bio 360), sutra ću sve znati
Zvonka u kojoj si bolnici?
Čudi me da ste išli odmah na ivf. Nama su isto svi nalazi dobri pa smo morali na aih ići.
Jesi vadila AMH?
Hm, ako je sve ok, zašto ne prvo AIH? ... Koliko znam to je neka praksa koja se provodi u bolnicama, čak i privatnici često znaju raditi barem jedan AIH .. osim ako nije neka dijagnoza/problem ... možda neprohodni jajovodi?
U Petrovoj sam, 3 god pokušavamo, i sve je ok osim mojih 8 mioma koje su mi odstranili u 5. mjesecu, nakon toga je doktor rekao da nemamo što čekati i da idemo na mpo, da nećemo raditi AIH, da je gubljenje vremena (imam 39). To su mi rekli i u poliklinici Škvorc. Odlučila sam se za Petrovu, zbog doktora koji me i operirao. AMH mi je ok i svi hormoni. Jajovodi su ok, obavili mi pretragu dok sam bila na operaciji mioma. I zato sam u šoku.. ne razumijem kako mi dr tako mrtvo hladno kaže da mi jajnici ne rade, bez ikakvih pretraga..
a svašta, ali ok, pretpostavljam da zbog godina su rekli odmah IVF ... da se ne gubi vrijeme dodatno ...
Stvarno čudno da ti je to rekao. I ja sam u petrovoj. Svakako potraži drugo mišljenje.
ana232 ja se baš ne snalazim u toj tablici, danas sam ju slikala ;-), danas mi je 13 dc i endometrij je 10 mm, a za folikule ne znam, još su dvije kolone UZV - desno i lijevo i za desno mi piše 8 a lijevo 12. Ugl. rekao doktor da nastavljamo terapiju još dva dana, jer se kao nešto počelo događati.. u petak opet uzv. E da, meni nisu vadili krv zbog estradiola, pitala sam zašto sam vadila krv, rekli su zbog anesteziologa, krvnu sliku..
Zoja31 ti si isto bila u Petrovoj? Koliko si čekala za drugi postupak?
Cure koliko sam skuzila bemfola je genericki lijek od Gonala-f i trebao bi biti jednako učinkovit ali jeftiniji...
Ovdje je link: https://medivizor.com/blog/SampleLibrary/infertility-reproductive-technologies/bemfola-a-safe-and-effective-alternative-to-gonal-f-for-ivf/
Sortiraj odgovore
Najstariji