Potpomognuta oplodnja

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Broj poruka: 858

Prijavi adminu

Isabela gregorijan samo podebljaš slova cure kojoj se obraćaš ! Nije to nista strašno a i može biti zato samo odmaraj! Jesu ti javili hoće li raditi transfer?

Boa35

Broj poruka: 1537

Prijavi adminu

Pošto idemo na ivf krajem mjeseca, meni se zadnjih dana samo mota po glavi punkcija folikula..
    Kako ste vi odlučile da li uzet anesteziju ili ne? Cijelo vrijeme samo razmišljam o tome i samo si nepotreban strah radim..
    Imate li neki savjet, vi koje ste to prošle? Inače, kod Škvorca sam u postupku..koliko sam vidjela oni u cjeniku imaju anesteziju.. uvijek sam imala užasne bolove kad bi dobila m, prvi dan bi morala svakih 2-3h popit tabletu da mogu funkcionirati normalno..no sad nakon kiretaže ni b od bolova.. ne znam ima li to kakve sličnosti s bolovima same punkcije.. strah me hoću li izdržati tamo..

• Kengurica

Broj poruka: 2472

Prijavi adminu

Karla89 u mom slucaju nisam odlucila prva tri puta vec sam bila u ustanovi gdje nude samo injekciju u guzu protiv boli i u rame za smirenje. Zbog dosta dobrog iskustva s tim i straha od opce u kojoj nikad nisam bila sam 4. put (u drugoj ustanovi) odabrala intravenozni koktel protiv boli i normabela. Meni je to dovoljno. Toliko me nadrogiralo da mi je sve u hipu prošlo. Jesam jedan ubod jako osjetila, ali to je bol koja traje par sekundi pa meni to nije strasno. Ja sam vjerojatno i jedna od sretnijih kojoj se folikuli posloze tako da su dostupni. Moj dojam je da vecinu zena to ne boli strasno, ali da neke boli krvnicki, a sad kako ces ti znati koja ces biti. Sve s kojima sam ja bila na punkcijama su rekle da nije strasno.

• Hani

Broj poruka: 891

Prijavi adminu

Karla89, nemoj se nepotrebno stresirati zbog te famozne punkcije. Vidiš da su iskustva uglavnom ok. Cure koje su kod Škvorca reći će ti više o tome što on koristi. Ja sam primala koktel protiv bolova u ruku koji te malo ušlagira i to je sasvim dovoljno. Očekuješ li puno stanica, imaš li visok amh?

Grizli

Broj poruka: 8276

Prijavi adminu

Isabela uzmi si sumece tablete magnezija pa popij si svaki dna jednu pomaze kod zatvora, nqpuhanosti i pritiska u donjem dijelu trbuha. Ja s time obicno se "lijecim" nakon punkcija.
    Karla ovisi i koliko js imas. Ako imas endometriozu onda zna curama biti bolno bez obzira na broj folikula. Ja prve 2 pukcije kad sam jmala 1 folikul nisam prakticki ni osjetila iako sam bez ikakvih lijeko odradila sve punkcije. 3. imala punkciju 5 folikula al to be bolilo jako jer su mi morali stisnut trbuh da dodju do desnog jajnika di ih je bilo najvise. 4.punkcihu trebala imat anesteziju al anestezijolog nije mogao doc tako da sam imala punkciju svih 8js na "zivo" i do pola puta je bilo onako ok, nakon toga bolno, al prezivila sam. Vise me bolilo nakon punkcije trbuh i sve ostalo. Samo sam si u glavi vrtila film da je to lako i da ako to ne mogu kako cu roditi to dijete. Iskreno 5.punkciju ako budem morala nadam se iskreno anesteziji ako je 1 folikul ne bi uzimala al za vise da. I nema ti veze kakve su ti menge inace.

Broj poruka: 858

Prijavi adminu

Zenice mozete li mi malo objasnite kako vas doktor u FETu prati ovulaciju, koliko puta morate na ultrazvuk i kako to izgleda i koje ste lijekove uzimale! Ja nemam iskustva s obzirom da mi je u Fetu koji sam imala sa orgalutranom potisnula moju ovulaciju! 

Broj poruka: 1379

Prijavi adminu

Nada88

Zenice mozete li mi malo objasnite kako vas doktor u FETu prati ovulaciju, koliko puta morate na ultrazvuk i kako to izgleda i koje ste lijekove uzimale! Ja nemam iskustva s obzirom da mi je u Fetu koji sam imala sa orgalutranom potisnula moju ovulaciju!

Zavisi u kakav fet ides, postoji prirodni fet tj. Prati se tvoja ovulacije i postoji fet s estrofemom bez ovulacije. Ja sam imala jedan prirodni gdje se pratila moja ovulacije, tu su mi ult. Bili cesci jer se mora tocno znati kad ce folikulu puknut, nakon sto pukne uvodi se utrogestan i za 5 dana je transfer. 
    FET s estrofemom Npr. Sam Isla samo 2 ultrazvuk, kad mi je endom. Bio cca 8mm uveli mi utrogestan i opet od tog dana 'ovulacije' za 5 dana transfer. 
    Ja sam Npr. 3 puta zatrudnila samo s estrofemom, uvijek sam mislila da je prirodnija i da ce prije uspjet bez lijekova jer s ovulacijama nemam problem no eto kod mene to nije bio slucaj... 

sunshine25

Broj poruka: 831

Prijavi adminu

Draga Karla, ja sam kod škvorca uzela anesteziju. Imala sam puno js, i on mi je sam rekao da svakako uzmem. Vrijedi svake kune! Apsolutno nikakvih bolova poslije nisam imala (da ti anesteziolog poslije punkcije i ketonal još u venu). Kako sam čitala popo iskustvima drugih cura, a i škvorc mi je rekao, sve iznad 7js je za anesteziju. Naravno, nemamo sve isti prag boli, ali ja sam definitivno ZA anesteziju! Anesteziolog je super, totalno opušteno sve, pričate prije postupka i upozna te sa svime. Ja sam se čak tijekom punkcije i probudila (stvarno mala doza narkoze), pa sam počela pričati da se meni ovo ne da i da idem kući, počela se dizati sa stola, pa su me morali držati za ruke i noge 😂 eto kad ličanku ideš uspavati s malom dozom 🙄

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

• Medo2711

Broj poruka: 415

Prijavi adminu

Bok cure da se javim,Cestitam svima na plusicima i sretno svima koje cekaju ili su postupku.Sutra idem na punkciju.Dosao mi nalaz krv pa rekli da moram sutra jel se boji da ce puknuti.Inace uzv je endometrija  je 7 mm,folikum je 19.8 mm i dobila sam sada stopericu.Kakvo je vase misljenje?🙄

Amh 0.6 Fsh 19.0 2018 12.2 2019
    Lh 8.3
    🤞🤗
    1.Ivf 4/19 menopuri 1200,nula stanica
    2.7/19 prirodni,nula stanica

• Hani

Broj poruka: 891

Prijavi adminu

Medo, bila si spominjala tri folikula? Jesu li vec pukli? I meni je dr prosli mjesec htio vaditi krv i pozuriti punkciju, ali posto se radilo o nedjelji, nista od svega. Sretno!

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.