Pošto idemo na ivf krajem mjeseca, meni se zadnjih dana samo mota po glavi punkcija folikula..
Kako ste vi odlučile da li uzet anesteziju ili ne? Cijelo vrijeme samo razmišljam o tome i samo si nepotreban strah radim..
Imate li neki savjet, vi koje ste to prošle? Inače, kod Škvorca sam u postupku..koliko sam vidjela oni u cjeniku imaju anesteziju.. uvijek sam imala užasne bolove kad bi dobila m, prvi dan bi morala svakih 2-3h popit tabletu da mogu funkcionirati normalno..no sad nakon kiretaže ni b od bolova.. ne znam ima li to kakve sličnosti s bolovima same punkcije.. strah me hoću li izdržati tamo..
Bol menge i bol punkcije nije ista, jer bolovi menge traju duze a punkcija ti je brze gotova...
Ipak.. Sve zavisi koliko folikulu imas i kako su smjesteni a to ih mozes i pitati.. Meni su Npr. Rekli da su jedan do drugog i da me nece morat stiskat isl...
Isla sam na 5 punkcija sa po 14 folikula samo jednom sam imala opcu anesteziju.. I mene nije jako boljelo... Najbitnije je da je brzo gotovo..
Uvijek se dobije nesto protiv bolova i za smirenje i meni je to bilo sasvim dovoljno, dok opet netko sa po 3-4 folikula se previja od boli...
Mislim da bol na punkciji nema veze s brojem folikula. Meni je najbolnija bila s 3 folikula, a ni ta nije nista strasno bila. Ostale tri, jedna 7 folikula dvije 10. Na jednoj sam mljela ko luda i doktorica mi je rekla da jel stvarno ne osjecam bol, znaci ljudi nista, ja nisam mogla vjerovati da je ona vec gotova. Ja ono cekam da me krene boliti kad nista. Ono sto je najgore je sto ne znas da li ce te boljeti oa ako te jako strah uzmi opcu i bok. Ja si ne mogu zamisliti opcu, toga se bojim ;)
Hvala vam svima na odgovorima
Bitno mi je da se s dr da sve dogovoriti..vidjet ću što će oni reći, pa odlučiti..
Ja nemam baš neki veliki prag boli (bar tako mislim), pa me zato i strah..
Opću sam uzela i sad u siječnju kad sam imala kiretažu i sve ok prošlo..uvijek paničarim oko svega, pa bi sad bilo čudno da ne paničarim i oko ovog
Mislim da bol na punkciji nema veze s brojem folikula. Meni je najbolnija bila s 3 folikula, a ni ta nije nista strasno bila. Ostale tri, jedna 7 folikula dvije 10. Na jednoj sam mljela ko luda i doktorica mi je rekla da jel stvarno ne osjecam bol, znaci ljudi nista, ja nisam mogla vjerovati da je ona vec gotova. Ja ono cekam da me krene boliti kad nista. Ono sto je najgore je sto ne znas da li ce te boljeti oa ako te jako strah uzmi opcu i bok. Ja si ne mogu zamisliti opcu, toga se bojim ;)
I ja se bojim opce.. Vec sam 5 puta bila u opcoj (laparaskopiju, jedna punkcija i 3 kiretaze) i doslovno sad prije kiretaze sam mislila da cu past u nesvijest od straha.. Taj osjećaj kad krenem bit'polumrtva'tj. Kad mi kazu sad ces zaspat ajmeee.. Ja, sam se sva preznojila toliko sam bila mokra i nervozna kad su me prikopcavali na tu svu apararuru da je to bilo strasno nesto... Rekli su da Ak ovak nastavim sama cu past u nesvijest nece mi ni trebat opca 🙄😂😂...
A ne znam sad da nema veze broj folikulu, ipak smatram da nije isto upiknu li te jednom dvaput ili minimalno 10 puta...
Mislim da bol na punkciji nema veze s brojem folikula. Meni je najbolnija bila s 3 folikula, a ni ta nije nista strasno bila. Ostale tri, jedna 7 folikula dvije 10. Na jednoj sam mljela ko luda i doktorica mi je rekla da jel stvarno ne osjecam bol, znaci ljudi nista, ja nisam mogla vjerovati da je ona vec gotova. Ja ono cekam da me krene boliti kad nista. Ono sto je najgore je sto ne znas da li ce te boljeti oa ako te jako strah uzmi opcu i bok. Ja si ne mogu zamisliti opcu, toga se bojim ;)I ja se bojim opce.. Vec sam 5 puta bila u opcoj (laparaskopiju, jedna punkcija i 3 kiretaze) i doslovno sad prije kiretaze sam mislila da cu past u nesvijest od straha.. Taj osjećaj kad krenem bit'polumrtva'tj. Kad mi kazu sad ces zaspat ajmeee.. Ja, sam se sva preznojila toliko sam bila mokra i nervozna kad su me prikopcavali na tu svu apararuru da je to bilo strasno nesto… Rekli su da Ak ovak nastavim sama cu past u nesvijest nece mi ni trebat opca 🙄😂😂…
A ne znam sad da nema veze broj folikulu, ipak smatram da nije isto upiknu li te jednom dvaput ili minimalno 10 puta…
Mislim da je u biti najbitnije kako su folikulu smjesteni.. I jajnici..
Nekom znaju bit iza i sestre im stiscu trbuh i svasta nesta no na to upozore tj. To se vec na folikulometrijama vidi... A prag boli.. Svakom je razlicit...meni isto dok sam imala 14 nije ubadala 14 puta.. Ja sam bas brojala😂🙄.. Bilo je osam uboda i ja mislim sad ce rec ono maximalno 8 stanica a ono 14..dakle jednim upikom je bilo vise folikuls jer su bili jedan do drugog...
Mene nimalo nije strah opće, štoviše, baš mi je bilo super 😂 muž me snimao poslije, samo sam vikala aaaaahhh, kako je dobro 😂 ja sam imala preko 20 uboda, lijevi jajnik pobjegao na desnu stranu-ne znam baš kako bih preživjela bez opće, pa da su ne znam kak dobro smješteni folikuli.
ja '92. mm '82.
teški oat
u mpo od 2018
1. postupak škvorc - 5 blastica
2. postupak repromed - 3 blastice
3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
11/20 fet 🤖
Mene nimalo nije strah opće, štoviše, baš mi je bilo super 😂 muž me snimao poslije, samo sam vikala aaaaahhh, kako je dobro 😂 ja sam imala preko 20 uboda, lijevi jajnik pobjegao na desnu stranu-ne znam baš kako bih preživjela bez opće, pa da su ne znam kak dobro smješteni folikuli.
E da i to se dogodi tj jajnici pobjegne i onda je i njima teze i vise i dublje moraju kopat da dodju do folikula🙄.. No meni su Npr. Uvijek rekli da su jajnici 'na mjestu' i folikulu dostupni😂
Sortiraj odgovore
Najstariji