Potpomognuta oplodnja

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Broj poruka: 858

Prijavi adminu

Nisam još na ničemu, danas sam išla samo na redovitu kontrolu da vidim kakvo je stanje dole i mogu li mirno u FET u 6 mj.  taman mi je vrijeme ovulacije i on mi fino kaže eto da Je sa dragim sve u redu ovo bi mogli biti blizanci, al Inače kod mene blizanackih trudnoća u familija ima dosta, tako da imam genetske predispozicije    za to, al eto sudbina neće i neće, bar ne još možda još nije vrijeme! 

sunshine25

Broj poruka: 831

Prijavi adminu

Grizli, i kod mene krenula 2, ali eto jedan se izdvojio. Ja nemam apsolutno nijednog blizanca u familiji, bližoj ni daljnjoj 😂
    Isabelagregorijan, stvarno super rezultat! Bit će puuuuno smrzlića :) jel vraćate 1 ili 2 zametka? 
    Super za anesteziju, ja sam u 3.mj platila, i onda slala mail hzzo-u da to nije fer, izgleda da su me poslušali 😎 jel se škvorc vratio s godišnjeg? Ja sam sad nekako super s dr. Lanom, baš bih nju na transferu 😁

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

• Ema1987

Broj poruka: 227

Prijavi adminu

Jutro cure! Vidim da vas jako puno ima za fet ovaj mjesec i nekoliko stimuliranom tako da svima nama držim fige!Kod mene su od jučer na čuvanju dvije mrvice i ovaj put sam odlučila da sam trudna dok netko ne dokaže suprotno! Smrzlića nemamo ali nakon ovih twinsa, bilo bi nam dosta :) Što vi mislite o ivf s što  o icsi metodi u slučaju kad je spermiogram dovoljno dobar za jedno i drugo? Ima li koja prednosti u tom slučaju i što bi vi voljele, da priroda odradi svoje ili teta sa pincetom? :) 

Grizli

Broj poruka: 8276

Prijavi adminu

Nada protiv sudbine se ne moze, al opet malo hlupo od tog dr da ti je tako nesto isao govoriti. Ti dr kao da ponekad zaborave koliko je nasa zelja jaka i osjecaj praznine pa ne shvate da takve rijeci nas upiknu. Znaci krenule pripreme ti za FET. Super drzat cu ti fige jako jako...
    Sunshine cim si u mpo postoji veca sansa cak i za spontana zaceca blizanaca nakon mpo trudnoca. Kod mene u obitelji s tatine strane je bilo blizanaca cak mi je i mama bila trudna s blizancima al je izgubila bebe u dosta kasnoj trudnoci. Negdje sam davno procitala da muski linija prenosi "gene" za blizanacke trudnoce. Kao ako otac ima gene onda kcer i sin mogu imati blizance al samo od sina djeca ce imat genetsku predispoziciju. No kako god ja sam rekla da meni ako rodim 1 vrijedit ce mi kao da sam ih 10 rodila. 

Grizli

Prijavi adminu

Ema sretnu trudnocu s twinsima 😊 i nadam se da nitko nece dokazat suprotno. Nemam neki stav o ivf sa ili bez icsi. Znam samo da bez je kao prirodna selekcija pa "najjaci i najbrzi" spermij oplodi js al tada se moze desiti da taj naj je zapravo recimo morfoloski neispravan sta se sa icsi izbjegne. Al opet s druge strane sa icsi oni birajunonoga koji izgleda "najnormalnije" jer ne rade pgd pa neznaju dal je i najbolji pa opet moze biti da je taj neki krzljavac i neda mu se zivit spermij. Kod icsi je u pocetku brzi rast i razvoj embrija i brži porast bete jer nema tog vremena odmaka koji normalno spermiju treba da probije ovojnicu js. Mislim svaki od njih ima svoje prednosti i mane. Pa ne zamaraj se s time jer kako god mrvice su kod tebe i nek tako ostane. 

• Ema1987

Broj poruka: 227

Prijavi adminu

Grizli, ma imaš pravo,  neću se opterećivati s tim. Zivjet cu u uvjerenju da su ova dva bila najbolja i da je to to :)  

• Kata27

Broj poruka: 6

Prijavi adminu

Cure. Sto mislite dali bi pristali ljecnici na umjetnu oplodnju u 23.godini i bez partnera? 

Broj poruka: 1379

Prijavi adminu

Kata27

Cure. Sto mislite dali bi pristali ljecnici na umjetnu oplodnju u 23.godini i bez partnera?

U Hrvatskoj ne jer mi nemamo banku sperme. 

Grizli

Prijavi adminu

Jel nije ova cura i neki dan tako nesto pitala i poslije se nije javljala?! 
    Evo obavila ja 5.folikulometriju i taman dok sam kod dr bila na uzv imala ovulaciju 15 dc. I fet za 5 dana 😊.  Dobila decortin od danas i crinone od nedjelje i cuvanje pozitive da sve bude super ovaj put. Bas sam happy sta tako napreduje sve ovaj put rekli bi po spagi. Druge fetice kakva je situacija kod vas? Ostale cure? 

isabelagregorijan

Broj poruka: 690

Prijavi adminu

sunshine25

Grizli, i kod mene krenula 2, ali eto jedan se izdvojio. Ja nemam apsolutno nijednog blizanca u familiji, bližoj ni daljnjoj 😂
    Isabelagregorijan, stvarno super rezultat! Bit će puuuuno smrzlića :) jel vraćate 1 ili 2 zametka?
    Super za anesteziju, ja sam u 3.mj platila, i onda slala mail hzzo-u da to nije fer, izgleda da su me poslušali 😎 jel se škvorc vratio s godišnjeg? Ja sam sad nekako super s dr. Lanom, baš bih nju na transferu 😁

Vracamo jedan jer je rizik kod mene vracat dva s obzirom smo prije dvije i pol godine vratili jednog, a nastala su dva 😁 i tko zna, mozda su te zbilja poslusali, super kaj si slala jer eto cuda sad je besplatno hehe 😁 skvorc se vratio mislim jucer tak da ce mi na transferu on bit, je, doktorica je super, al je meni skvorc ipak skvorc 😁

[/url

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.