Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    11. Travanj 2019. 21:43

Nikita po ovome svemu sto sam procitala pH maternice se jedino izmjenjuje prirodno u tijelu tokom ciklusa. Pocetkom ciklusa bi trebao biti oko 4, a oko ovulacije pa do iza imolantacije blizu 7. Nakon impl opet opada u granice normalne za trudnocu no opet je neato visi od 4. Zato su valjda trudnice i osjetljivije na bakterije i upale. 🤔 U to slucaju testovi su neki ko stapici za usi koje prislis dole ne ide urin. Ako sam dobro jer trebas pH rodnice i maternice a ne mokrace. A sta se limuna tice on ima nizak pH svega 2, ali u probavi se razgradjuje i kalij kojeg ima u njenu zapravo alkalizira reakciju. Obrnuto je recimo s mlijekom koje je luznato al u probavi nastaje kisela reakcija. Ima dosta u toj neutralizaciji organizma zato kazem to je najlakse zapravo odraxiti ako je to problem.
    Babylove da to mi je sad jasnije iako mi je to idiotizam. Imamo pravo na najblizu bolnicu. Tako ja nisam dobila putni nalog za dermatologa onkologa jer sam uzela termin u Rijeci koji cekam 5 mj, a za dobiti putni bi trebala ici u Pulu gdje se termin cekao 20 mjeseci, a na uputnici pise kao hitno zbog sestrine dijagnoze. Suludno zdravstvo no tako je kako je. Sva sreca pa ne ovisimo o tih njihovih 50kn.

• nemasekirancije
    11. Travanj 2019. 22:00

Hani

Nema sekirancije, ona mala bocica ti je taman za mjesec dana. Moze uzimat malom zlicicom za kavu iz kafica. Samo ce on uzimati ili i ti? Mislila si se radi hashimota pa pitam. Meni ti je ovaj put 1 zametak dobar, a dva fragmentirana, ali i to je napredak. Ti kreni s dodatcima i sretno!

Moj ima astheno, a ja pcos i hashimoto. Nama od 4 jedna nezrela i samo jedna oplodena i to fragmentirana. Ja sam mislila krenuti s dodacima bekim, jos sam u istrazivanju sta tocno. 
    Sta ti uzimas?
    Nikita, da tak i uzima, samo kad sam rekla da nam je postupak u 9 mj, na tel radosevici su mi rekli da moze piti 6 mj tj 5 mj do tada bez pauze, to mi se nekak cini puno...pa neznam ni sama kaj da mislim o tome?

• Malizvrk2
    11. Travanj 2019. 22:18

Nada ja mislim da mozes i kad se odmrznu jer meni su odmrznili blastocitu dan prije transfera tako da vjerujem da je mozda i ovo moguce to najbolje pitaj jos doktore tamo
    Viva Neo ima jako razvijenu tehnologiju i oni savjetuju da se dodje do 5 dana jer tada mogu bolje odrediti koje su bolji 
    Vjerujem da ce ti u Viva Neo to predloziti jako puno objasne jos dobijes formular na kojem stoje svi dodatni postupci kao i Assisted heching sutra ti mogu slikati tu njihovu ponudu 
    Ja sam mislila drugi put sama traziti ali kad sam dosla tamo biologica je rekla da su vec to napravili i da se vidi da se pocinje izlaziti iz ovojnice i eto moje mrvice 
    To su mi napravili na jednom embriju sad mi je malo ponekad zao sto nisam na obadva hehe 

• Hani
    11. Travanj 2019. 22:21

Mat.mlijec mjesec ipo, novalac, omega 3 (2000mg) i coq10 od 120 mg od nove godine. Endokrinolog je rekao da dodatci ne mogu skoditi hashimotu, a embriologica da se kod nekih pomak vidi vec za 2 mjeseca. Mozda da probas s prirodnjakom u 6. ili 7. mj. da vidis ima li razlike? Netko je tu na forumu spominjao ubiquinol i mioinozitol pa cu malo prosurfat o tome.

• Malizvrk2
    11. Travanj 2019. 22:29

Nada dobro je nekad imati muzeve 😂😂ja sam svaki put bila uzbudjena jako
    Kaze muz kad sam isla na zadnji ultrazvuk prije transfera da ona pita koliko embrija zelite da vrate ok ona ti i sama preporuci meni je rekla da nisam za 3 
    I da ako bude potrebe da  naprave assistend heching i ti to potpises radi troskova poslje 
    Jos te na dan transfera jedino pita dali zelis obadva da vrate ali ako bude potrebe za assisted hecingom naprave ti 
    Recimo imaju da sve prate kamerom da tocno nadju mjesto di ce staviti embrio i to se dodatno nesto placa to su radili poznanici jer je ona dosta spontanih imala i uspjeli su 😃
    Meni je nasumicno vracala jer je rekla da nema potrebe za tim da digod stave da ce se primiti 
    Pozitivni su jako ali te stave i u kostac s problemom nema okolisanja
    Poznanica je imala visak kila rekla joj je da prvo skine 30 kila pa dase vide ova to uspjela i kod njih i spontani ona je uglavnom imala puno ciscenja jer joj je sve zavrsavalo u jajovodima i capnili joj jajovode i odprve trudna 

Nasty
    11. Travanj 2019. 23:54

Jooj cure stigao arsenal.. Pun frižider i ladica.. Kažu mi da moram vratit što mi ostane od lijekova na dan transfera.. Droga portoroš mati mila..to ću sve upotrijebit.. nego sve mi je količinski manje zvučalo dok vas čitam. Pita mene sestra imam li torbu, a ja joj dala papirnatu vrećicu i kažem pa ne znam kolika treba torba, a ona meni daje dvi kese plastične pune puncate 😹
    Puno ste pisale, sretno svim trudilicama i čestitam novim trudnicama!💗🍀

Grizli
    12. Travanj 2019. 07:20

Nikita to sa hranom je long story ima tu svakakvih namjernica sa svakakvim reakcijama, opcenito sam misljenja da moramo jesti ono sto nam odgovara, pri tome ne mislim na nezdravu hranu nego ono sto valja jesti. Meni svi tvrde posto sa 0 krvna grupa da i trebala jest vise mesa, a meni meso toliko tesko padne na zeludac ako ga jedem svaki dan. Tako da treba se drzat zdravih namjernica i ono sto na tijelo traži. Znam da si ti uspjela sa prehranom endometriozu reducirat si i to je samo dokaz da hrana puno utjece na nas.
    Nasty a ti si sve dobila odjednom lijekove? 🤪 Mogu mislit kako to strasno izgleda. Sretno i da zadnjibput nosis kesice doma sa tim svime. 

• pink01
    12. Travanj 2019. 07:32

Malizvrk2

Pinko1 mozda smo se i srele nekad 😃ja sam isto tamo bila
    Tko ti je vodio postupak
    Meni isto prvi put nisu radili Assisted Heching tek drugi put i eto radila 8 dan test posljepodne jer sam kupila 2 i pozitivan bio i evo me uzivam u trudnoci
    Sigurna sam da je i kod tebe sve uredu i sretnu i uspjesnu trudnocu ti zelim 😍
    Hehe bas me nekako ovo obradovalo nisam mislila da cu naletiti na nekoga tu tko je bio u toj klinici
    Ima nas puno i to je samo dokaz da se trebamo boriti i da ce na sve doci red za bebicu 😃

Moja je doktorica Gündüz
    Jako ljubazna i draga ali koliko vidim svi su tamo u klinici stvarno super
    Mozda smo se i srele stvarno
    Moj ginekolog mi je njih preporucio kao kliniku zbog tehnologije njihove...i svaka im cast
    a i jedna poznanica je bila kod njih i iz drugog pokusaja ostala trudna

• Medo2711
    12. Travanj 2019. 08:03

Nasty

Jooj cure stigao arsenal.. Pun frižider i ladica.. Kažu mi da moram vratit što mi ostane od lijekova na dan transfera.. Droga portoroš mati mila..to ću sve upotrijebit.. nego sve mi je količinski manje zvučalo dok vas čitam. Pita mene sestra imam li torbu, a ja joj dala papirnatu vrećicu i kažem pa ne znam kolika treba torba, a ona meni daje dvi kese plastične pune puncate 😹
    Puno ste pisale, sretno svim trudilicama i čestitam novim trudnicama!💗🍀

Znam kako ti je i mene ceka kokteli za pikanje.Sta si ti dobila?Rekla je da ide samnom sa najacim dozama,cekam 2 dan menge.Da pocnemo.Sretno😊🙏🤗

Amh 0.6 Fsh 19.0 2018 12.2 2019
    Lh 8.3
    🤞🤗
    1.Ivf 4/19 menopuri 1200,nula stanica
    2.7/19 prirodni,nula stanica

mylady
    12. Travanj 2019. 08:15

Pozdrav!Nova sam u ovoj grupi pa bi Vas molila informaciju ako koja od Vas zna.
    Naime doktorica nas je uputila da novi (više ni ne brojimo koji je po redu)  spermatogram obavimo u Zagrebu  u bolnici Vuk Vrhovec.Naime dosad smo sve radili u Varaždinu i obližnjem Čakovcu..no sad kažu da najbolje da počinjemo u Zagrebu jer je spermatogram uvijek loš.Mučimo se već dvije godine,pa će vjerojatno i meni sad u ponedjeljak ginekolog reći da odmah i mene šalje na konzultacije za ivf zbog svega navedenog.Vidjet ćemo..
    Molim Vas  sad samo ako koja zna kako je postupak oko spermatograma,da li se može nositi uzorak ili se to sve tamo radi,te da li se naručuje?Naime nikako da ih dobijem na telefon,pa se pokušavam informirati na sve strane,pošto nismo iz Zagreba.
    Hvala Vam unaprijed!Sretno Vam svima! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.