Delfin85, sretno! Gdje si u postupku, sto je problem?
MimicaRi, kad ce onaj tvoj odgodeni stimulirani?
Jenn, znamo da si nervozna, pa 1. put ti je. Navijamo za odlicne zametke
Nada88, ako i ne uspije ovaj put, uspjet ce sljedeci. Što bih ja dala za tri smrzlica!!!!
Kika22, kakav je tvoj plan za dalje?
Soyseka i pink01, uzivajte u trudnoci!
Rita88,bas lijepo. Prirodno zatrudnit nakon neuspjelog postupka i godina pokusavanja, volim takve price!!! Sto je bio problem kod vas? Na prvu sam te zamijenila zarinu86, ona se jos nije javila nakon feta.
Kod nas idiopatska neplodnosti 🙃,na sta sam se ja svaki put nazivcirala kad su to rekli!Tako da sam sad nakon neuspjelog Feta u 2. mj luda od doktora i od svega idiopatskog 😝 bacila se u istraživanje sta jos mogu poduzet i napravi od nalaza da ja njima sama dolazem da problem postoji!!!Kad onooo BUM!!
Pencil oprosti mislim jedno pisem drugo. Znaci u Splitu si, jesam ja pogrijesila ili si ti mislila mjenjat kliniku? 🤔 Ne znam vise sve mi se sprckalo. Za kvalitetu js ima bas puno toga od omega, vit D, dhea-s ako je snizeno, q10, l arginin, mioinozitol, melatonin, Mg, cink, selen, vit. C... Ima jako puno toga, e sad ja nisam nikad bas previse istrazivala sto je eventualno lose uzimat nakon ET. Mislim da opcenito vitamini i minerali ne mogu skoditi osim ako recimo nema nekih zdravstvenih prepreka. Ono sto sam pronasla nema striktno nigdje navedeno da ima znacajno pozitivan ili negativan ucinak primjena q10 ili om3ga nakon ET. Najbolji ucinak je ako se sve to uzima 120-71 dan prije punkcije tada se "pumpaju" stanice. Dokazano je da ako zena ima dovoljno omega 3 u prehrani da se embrij brze dijeli i pravilnije raste naravno onda je i implantacija vjerojatnij. Tako da po meni je cak i dobro ga nastaviti uzinat. A zaninljivo mi je sto sam nasla da su probiotici jako korisni u ivf prehrani jer plin koji oslobadjaju stvaraju povoljno okruzenje za embrij. 🙄 Opcenito se kao preporuca "mediteranski" tip prehrane, sto manje slatkog, kofeina, trans masni isl. Naisla sam i na podatak ako je tijelo jako zakiseljeno embrij nema sansu. Sad idem to istraziti malo koji pH tijela je pozeljan a koji je negativan. To barem sve mi mozemo regulirati.
Grizli, znam ja da nisi ovaj mj. u fetu, pratim sta se dogada.
Pokusavate li istrazit kad je implantacijski prozor da znate kad ce bit fet? Tako nesto si spominjala.
Pencil, kad je bio transfer? Sestre sa odjela inace kazu da nastavimo uzimati sve dodatke koje smo i prije uzimale. Valjda to znaci da mozes i zapoceti s uzimanjem nakon transfera, ako prije i nisi. Sretno!
Rita88, ja bih isto da me iznenadi jedan BUM!!!!
Lucielle, je li bio fet?
Ketice, zbog svega onoga zaboravila sam ti na rodendan. Od sveg srca ti zelim da dogodine proslavite utroje!
Pencil oprosti mislim jedno pisem drugo. Znaci u Splitu si, jesam ja pogrijesila ili si ti mislila mjenjat kliniku? 🤔 Ne znam vise sve mi se sprckalo. Za kvalitetu js ima bas puno toga od omega, vit D, dhea-s ako je snizeno, q10, l arginin, mioinozitol, melatonin, Mg, cink, selen, vit. C… Ima jako puno toga, e sad ja nisam nikad bas previse istrazivala sto je eventualno lose uzimat nakon ET. Mislim da opcenito vitamini i minerali ne mogu skoditi osim ako recimo nema nekih zdravstvenih prepreka. Ono sto sam pronasla nema striktno nigdje navedeno da ima znacajno pozitivan ili negativan ucinak primjena q10 ili om3ga nakon ET. Najbolji ucinak je ako se sve to uzima 120-71 dan prije punkcije tada se "pumpaju" stanice. Dokazano je da ako zena ima dovoljno omega 3 u prehrani da se embrij brze dijeli i pravilnije raste naravno onda je i implantacija vjerojatnij. Tako da po meni je cak i dobro ga nastaviti uzinat. A zaninljivo mi je sto sam nasla da su probiotici jako korisni u ivf prehrani jer plin koji oslobadjaju stvaraju povoljno okruzenje za embrij. 🙄 Opcenito se kao preporuca "mediteranski" tip prehrane, sto manje slatkog, kofeina, trans masni isl. Naisla sam i na podatak ako je tijelo jako zakiseljeno embrij nema sansu. Sad idem to istraziti malo koji pH tijela je pozeljan a koji je negativan. To barem sve mi mozemo regulirati.
Nisam mislila minjat kliniku. Ok, hvala puno. Ja tek sad vidim da mi na prvom postupku piše ivf a na drugom ivf/icsi . Ja ni ne znam šta mi rade 😂😁 Niti znam šta to znači, vidim da si to prije spominjala
Ja sam isto u st, i bas gledam, evo i meni ovaj put pise ivf/icsi, a nisu nista rekli.
Nikita ajde da nisam neki izrod da sini ti to imala situaciju. Nekako mi se cini da nas dvije ba simamo neke peh situacije. A za akupunkturu najbolje je kako ti pase, kazu ako nije ugodno ne smije se forsirati.
Hani ma ti sve pratis nema sta. Svaka cast! Pokusat cemo ovaj mj vidit dal u periodu kad bi bio impl.prozor sam u referentnim vrijendostima tih hormona rasta, markera i svega ostaloga sto s time uzima. Nekako si ja mozgam da je kod mene implantacijski prozor ranije, a ne kasnije. Jer zasto bi inace "prirodno" zatrudnila, a sad kad si vracali pravovremeno ili kasije nije. No ne zelim nista ovaj put forsirat, odlucila odradit to hodocascenje u Rijeku pa kako bude. Misli sam ovaj put usmjerila na uskrsnje kolace i bojanje jaja.
Pencil onda sam ja nesto krivo registrirala za tebe oprosti. Inace ivf je kad js puste u posudici sa spermicima pa koji ubode, a icsi je kad oni izaberu spermic za koji misle da je super pa ga oni ubace u js. U prvom slucaju se embrij sporije razvija ali je prirodna selekcija, dok u drugom slucaju je brzi razvoj, i sansa da i najsporiji spermic oplodi js. Icsi se obicno radi kad je morfologija losa ili ima mali postotak pokretnih.
Cure sad sam izašla od svoje soc.ginekologice ljuta ko ris!! Uglavnom, tražila sam od sestre d1 uputnicu za novi postupak i višekratni putni nalog jer smo ovaj stari popunili. I ona meni da putni nalog BEZ pratnje jer da su dobili dopis od hzzo prije nekih 1-2 mj da nemamo više pravo na putni uz pratnju!! Partner može tražiti od svog doktora a to je samo onda jedan odlazak jer samo jednom rade spermiogram i to je to! Kao ostale puteve nije potrebna pratnja!! Pa ne mogu vjerovati da tako na nama štede!!! Užas, kao nije dovoljno teško sve ovo prolaziti sad još i prava uskraćuju!!uh, baš sam ljuta i razočarana... dali netko od vas možda je već čuo za to? Dođe mi da zovem hzzo da provjerim dali je to isitna jer baš ne mogu vjerovati...
Nikitta, ti si nas duhovni vođa! A taj osjecaj, to ti malecki iz trbuha vice: ne bockaj me, mama
Grizli, sad kad fet upali napokon ces malo odmorit od istrazivanja
Tko uopce ima pravo na platni nalog? Kako to ide? Uopce se nisam raspitivala o tom.
Čestitam svim trudnicama i želim vam urednu trudnoću!!
Mi smo danas imali inseminaciju (blaga stimulacija+ovitrelle)..svježa ovulacija bila i dva žuta tijela unutra..s 10.8mil spermića valjda će barem jedno se oploditi
Sad se pridružujem čekalicama bete..dva tjedna koja traju užasno duuugo..
Sretno svima!!
Nikita ajde da nisam neki izrod da sini ti to imala situaciju. Nekako mi se cini da nas dvije ba simamo neke peh situacije. A za akupunkturu najbolje je kako ti pase, kazu ako nije ugodno ne smije se forsirati.
Hani ma ti sve pratis nema sta. Svaka cast! Pokusat cemo ovaj mj vidit dal u periodu kad bi bio impl.prozor sam u referentnim vrijendostima tih hormona rasta, markera i svega ostaloga sto s time uzima. Nekako si ja mozgam da je kod mene implantacijski prozor ranije, a ne kasnije. Jer zasto bi inace "prirodno" zatrudnila, a sad kad si vracali pravovremeno ili kasije nije. No ne zelim nista ovaj put forsirat, odlucila odradit to hodocascenje u Rijeku pa kako bude. Misli sam ovaj put usmjerila na uskrsnje kolace i bojanje jaja.
Pencil onda sam ja nesto krivo registrirala za tebe oprosti. Inace ivf je kad js puste u posudici sa spermicima pa koji ubode, a icsi je kad oni izaberu spermic za koji misle da je super pa ga oni ubace u js. U prvom slucaju se embrij sporije razvija ali je prirodna selekcija, dok u drugom slucaju je brzi razvoj, i sansa da i najsporiji spermic oplodi js. Icsi se obicno radi kad je morfologija losa ili ima mali postotak pokretnih.
Hm, to sam i mislila, al njegovi spermići ne mogu bit bolji nego šta jesu pa mi zato čudno. Ništa idem sad u šoping svega ovog šta si nabrojala. Hvala 😀
Sortiraj odgovore
Najstariji