Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kengurica
    12. Travanj 2019. 13:51

Hrabrica meni ti se cinilo da pikanje traje max 5 minuta. Uopce nemam osjecaj koliko je objektivno trajalo. Najduze traje priprema. Meni su uvijek bili dostupni folikuli osim sad zadnji put kad su me malo stiskali po trbuhu, al to sam u drugoj klinici bila i dobila neki koktel od kojeg sam nadrogirana bila. Uglavnom punkcije su meni manje traumaticne od dana kad dodjem cuti rezultate oplodnje.

sofi
    12. Travanj 2019. 14:09

Bok cure :) ja sam odmorila od foruma i istrazivanja dok smo radili nalaze i dosla natrag vama :) cestitke na plusicima, odmah ohrabrenja kad se vidi toliko dobrih vijesti :D vidjela sam par stranica unazad, cini mi se Nada88, da pise da su rijesili azoo. Kako, ako mozes podijeliti? 👌🙇‍♀️

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

12. Travanj 2019. 14:19

Nikitta

JennPa upravo se zato i vraća više zametaka ako je žena 35 ili iznad 35, manje su šanse za trudnoću, pa se vraćaju 2.. Riskantnije je vratiti 2 curama u dvadesetima. Sad ne znam na kraju koliko ti imaš godina 😂 Danas mi je 5dnt. Osjećam se ok, fizički, cicke bole as usual, ali bole me doslovno od ovulacije (aspiracije) tako da nije to nikakva novost, emotivno sam danas prilično loše, no to je radi događaja izvan mpo. 😬 Jesi uzela bolovanje ili planiraš ići od ponedjeljka na posao?

Da to sam bas i ja pomislila...
    Mladjima ne preporučaju vraćanje vise od 1 no sto smo starije tako opadaju i sanse pa se vise embrija vraca tj. 2...
    Mislim da je iznad 38 dopusteno cak vraćanje 3 embrija koliko se sjecam... 

• Pencil
    12. Travanj 2019. 14:20

Ima li neka cura iz Splita da bi mi mogla posuditi par utrogestana do ponediljka ? Neću imat za nedilju, znači ginekologica odnosno sestra je retardirana skroz 

• Pencil
    12. Travanj 2019. 14:22

marijaiva

Nikitta

JennPa upravo se zato i vraća više zametaka ako je žena 35 ili iznad 35, manje su šanse za trudnoću, pa se vraćaju 2.. Riskantnije je vratiti 2 curama u dvadesetima. Sad ne znam na kraju koliko ti imaš godina 😂 Danas mi je 5dnt. Osjećam se ok, fizički, cicke bole as usual, ali bole me doslovno od ovulacije (aspiracije) tako da nije to nikakva novost, emotivno sam danas prilično loše, no to je radi događaja izvan mpo. 😬 Jesi uzela bolovanje ili planiraš ići od ponedjeljka na posao?

Da to sam bas i ja pomislila…
    Mladjima ne preporučaju vraćanje vise od 1 no sto smo starije tako opadaju i sanse pa se vise embrija vraca tj. 2…
    Mislim da je iznad 38 dopusteno cak vraćanje 3 embrija koliko se sjecam…

Je je. Vraćaju starijima po 3

12. Travanj 2019. 14:24

Pencil

Ima li neka cura iz Splita da bi mi mogla posuditi par utrogestana do ponediljka ? Neću imat za nedilju, znači ginekologica odnosno sestra je retardirana skroz

Nisam ti blizu no s otpusnim pismom u kojem ti pise terapija mozes otisci u ljekarnu i zamoliti ih da ti posude do ponedjeljka, tako sam ja znala raditi.. Ili u najgorem slucaju ako tete u ljekarnoj to nece napraviti  kupus 1 kutiju.. Prodat ce ti jer ti pise u otpusnim da ti je to terapija a zakačio te vikend... 

Hrabrica
    12. Travanj 2019. 14:27

A koliko ste vracale? Ak bude sve ok mi bi vratili dva.. svaki instinkt mi govori da vratimo dva.. 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

Grizli
    12. Travanj 2019. 14:31

Jenn super! Sad sretno strikanje zivaca! A do 3.5.stignes ti popisat vagon testova vjeruj mi 🤣. Zadnji put nisam al prvi put mislim da sam tvornicu testova doma imala i to bi iskoristila u 7 dana.
    Ne znam odakle si ti, al kod nas ginekolog radi samo do 19h kad je popodnevna, kao is vi doktori tako da nam u domu zdravlja ostaje samo opcija hitne koja je u k*cu. Al onda sam rijesila na nacin da svaki slijexeci put sam trazila stopericu koju si sama dajem u trbuh i to je to. Doduse dr. Zvakaca zadnji put mi je hito dati onu za u misic pa sam mu rekla i kao kolutao ocima. Pa sam mu rekla ma nema veze dajte mi sta cete pa cu zvat veterinara kod kojeg vodim psa si pa ce lako on mi dat. Momentalno je promijenio.
    Pencil dobro ti Marijaiva govori sa nalazom odli u ljekarnu izdat ce ti lijek eventualno ćeš morat pustit akontaciju koju vrate kad dobis recept. A sto ti sestra nije htjela dat utrice? 

12. Travanj 2019. 14:31

Hrabrica

A koliko ste vracale? Ak bude sve ok mi bi vratili dva.. svaki instinkt mi govori da vratimo dva..

Ja uvijek 2...
    Sad imam 34 no i s 31 sam vracala 2..
    No mene nije strah blizanacke trudnoce... 
    Malo su mi s 31 znali reci da buduci da su tak kasni embriji znam li da postoji sanza za blizanacku🙄😂😂😅😅😅😅
    Ne.. Ne znam.. 😁😄😄🙄🙄
    I eto me.. 
    Uskoro cu po 3 vracat😂😂😂😂

Grizli
    12. Travanj 2019. 14:33

Meni je dr preporucila da 1 vracam jer mama mi je izgubila blizance u 5 mj trudnoce, i vecina blizanackih trudnoca u obitelji je lose zavrsila. Tako da inam genetsku predispoziciju za blizance. S druge strane ako imas spontane ne preporucaju vracanje 2 ili 3 bez obzira na dob jer ako jedan ne uspije moze ugroziti drugog. Iako ja sam rekla ako ne uspijemo kroz godinu dana svakako cubpocet traziti 2 da vracaju ako ih budem imala. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.