Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    10. Travanj 2019. 16:45

korina1985

Uh dok svima odgovorim, vidim da sam danas digla prašinu :D
    Najtragicnije u mojoj prici je sto mi dr uopce nije rekao koliko folikula imam. Samo je rekao da nije zadovoljan. Ja sam medicinske struke pa znam na uzv pa sam cirila i sama ih brojala, 3 sam vidila sigurno, mozda ih je bilo jos :/ Ne kazem da dr nije u pravu, on zna zasto mi je prekinuo postupak- ali bio bi red da znam i ja. Neke pretrage pred odlazak na mpo sam radila u bolnici i bila sam sokirana tim odnosom, doslovce sam po hodnicima morala hvatati dr za rukav da mi daju bilo kakvu info. I samoj sebi kazem HOCU POZORNOST, eto samo to, da me neko cuje, ne gleda kroz mene. Sve cu ja prihvatiti, i da prekidamo postupak, ali red je da se lijepo objasni. Da ne govorim da se vodim pod idiopatsku neplodnost- jedva sam i to progutala jer uzroka gotovo uvijek ima, samo ga netko ne zeli ili ne moze pronaci. Meni mimo osnovnih pretraga nikad nitko nista nije predlozio. Mijenjam kliniku sigurno.

Ah.. Sad je tako kako je...
    Onda deff mijenjaj kliniku i vise srece drugi put...
    Amh ti nije los i odgovor bi trebao biti dobar.. 
    I stvarno smatram da ti ne treba sad 3 mj. Odmora zbog 3 dana pikanja a niti si na punkcije bila.. 
    Sad lijepo razmisli kuda ces i mozes odmah s iducom mengom bar otici drugdje na konzultacije.. Ako ne i sad odmah ovih dana.... Konzultacije i neka te pogledaju na ultrazvuk..
    Jesi radila propuhivanje jajovoda? 
    Sve spolne hormone, secer, GUK profil, stitnjacu, antitijela stitnjace...? Sve to moze utjecati... 

10. Travanj 2019. 16:58

marijaiva

korina1985

Najtragicnije u mojoj prici je sto mi dr uopce nije rekao koliko folikula imam. Samo je rekao da nije zadovoljan. Ja sam medicinske struke pa znam na uzv pa sam cirila i sama ih brojala, 3 sam vidila sigurno, mozda ih je bilo jos :/ Ne kazem da dr nije u pravu, on zna zasto mi je prekinuo postupak- ali bio bi red da znam i ja. Neke pretrage pred odlazak na mpo sam radila u bolnici i bila sam sokirana tim odnosom, doslovce sam po hodnicima morala hvatati dr za rukav da mi daju bilo kakvu info. I samoj sebi kazem HOCU POZORNOST, eto samo to, da me neko cuje, ne gleda kroz mene. Sve cu ja prihvatiti, i da prekidamo postupak, ali red je da se lijepo objasni. Da ne govorim da se vodim pod idiopatsku neplodnost- jedva sam i to progutala jer uzroka gotovo uvijek ima, samo ga netko ne zeli ili ne moze pronaci. Meni mimo osnovnih pretraga nikad nitko nista nije predlozio. Mijenjam kliniku sigurno.

Ah.. Sad je tako kako je…
    Onda deff mijenjaj kliniku i vise srece drugi put…
    I stvarno smatram da ti ne treba sad 3 mj. Odmora zbog 3 dana pikanja a niti si na punkcije bila..
    Sad lijepo razmisli kuda ces i mozes odmah s iducom mengom bar otici drugdje na konzultacije.. Ako ne i sad odmah ovih dana…. Konzultacije i neka te pogledaju na ultrazvuk..
    Sve spolne hormone, secer, GUK profil, stitnjacu, antitijela stitnjace…? Sve to moze utjecati…

Muz je pretpostavljam napravio spermiogram, uz njega nije naodmet napraviti i bakteriološku analizu ejakulata... 

• korina1985
    10. Travanj 2019. 17:03

marijaiva

korina1985

Sad lijepo razmisli kuda ces i mozes odmah s iducom mengom bar otici drugdje na konzultacije.. Ako ne i sad odmah ovih dana…. Konzultacije i neka te pogledaju na ultrazvuk..
    Sve spolne hormone, secer, GUK profil, stitnjacu, antitijela stitnjace…? Sve to moze utjecati…

Narucila sam se bas na konzultacije i uzv iduci tjedan, nema gubljenja vremena. 
    Bila sam na propuhivanje, prohodni. Svi spolni hormoni, secer i stitnjaca uredni. Antitijela nisam radila. Muzev spermiogram savrsen. 

10. Travanj 2019. 17:16

korina1985

marijaiva

korina1985

Narucila sam se bas na konzultacije i uzv iduci tjedan, nema gubljenja vremena.
    Bila sam na propuhivanje, prohodni. Svi spolni hormoni, secer i stitnjaca uredni. Antitijela nisam radila. Muzev spermiogram savrsen.

Tako treba.. Nema predaje
    Sretno🤩

• korina1985
    10. Travanj 2019. 17:18

Hvala puno :*

hejbaburibu
    10. Travanj 2019. 17:19

Korina ja sam isto na Bemfoli, 8dc doktor vidi 2 mala folikula i povećava dozu lijekova.. nema govora o odustajanju..Zadnji postupak je kod mene trajao vise od 20dana (male doze Gonala) i kad sam pitala hocemonli odustati je doktor rekao da idemo dok god rastu.. tako da mi nema smisla prekidanje 3dc.. 🤨 na tvom bi mjestu inzistirala na pojašnjenju zasto prekidate postupak, to je tvoje pravo, a Vrlo je neodgovorno od doktora da ti to sam nije rekao. 
    Slažem se s curama koje su ranije pisale da ipak 
    pokušaš zvati nekog drugog da nastaviš ako imaš lijekove

DG: ja: sekundarna amenoreja, terapija Femoston 2/10 između postupaka mm: ok
    11/2018: stimulacija Gonalima 25-75IU, IUI, neuspješno
    04/2019: stimulacija Bemfola 150-225IU + Cetrotide, IVF, bez transfera
    09/2019: stimulacija Gonal + Menopur + Cetrotide, 7js, IVF, bez transfera
    01/2020: stimulacija Gonal+Menopur+Cetrotide, 3js, IVF; bez transfera
    07/2020: Pergoveris 300+cetrotide; 1js; IVF bez transfera

10. Travanj 2019. 19:28

Ma ako se danas nije puknula i dogovorila s nekim sad je gotovo.. 
    Vjerujem da ce moci Korina vec s iducom mengom u postupak kod nekog strucnijeg humanije i rjecitog lijecnik.. 
    Iskreno ja sam na Vv gdje smo samo broj znala kod doktorice provesti 15 min prije pistupka samo dogovarajuci i sto i kako dalje.. Dobila toplu rijec i vjetar u ledja kad je vidjela da sam klonula duhom.. A o privatnom iskustvu da ne pricam naravno jos veca posvecenost...
    Eto.. Dokaz da ni kod svakog privatnika nije idealno i da je nekima sve to samo biznis... 

10. Travanj 2019. 19:38

marijaiva

Vjerujem da ce moci Korina vec s iducom mengom u postupak kod nekog strucnijeg humanije i rjecitog lijecnik..
    Iskreno ja sam na Vv gdje smo samo broj znala kod doktorice provesti 15 min prije pistupka samo dogovarajuci i sto i kako dalje.. Dobila toplu rijec i vjetar u ledja kad je vidjela da sam klonula duhom.. A o privatnom iskustvu da ne pricam naravno jos veca posvecenost…
    Eto.. Dokaz da ni kod svakog privatnika nije idealno i da je nekima sve to samo biznis…

Ja sam Npr nakon spontano za 3 mj htjela u fet.. Rekla je da sve izgleda uredno no da bi mi ona savjetovala da da sacekamo bar jos jedan ciklus da vidi da sam klonula i da ona ne bi radila fet ako ja nemam vjere... Dakle ona je to zaključila samo gledajuci me.. 
    I taj fet sam zatrudnila.. Opet je bio spontani no to oni nisu krivi.. No ta njezina topla rijec mi je puno znacilo.. Iako je hodnik bio pun pacijenata ona  je sa mnom provela dosta vremena bez zurbe.. Stalno me ispitivala imam li ja kakvih pitanja... Te mi je pruzila ruku zazeljela srecu.. I jos izrasla van za mnom jer se eto sjetila da bi Mozda jos OPET stitnjacu provjerila.. I proucavala moje nalaze prije nego sto sam uska u ambulantu i kemijla sto mi vise dati.. Kako pomoci.. Zvala mog muza unutra kad sam zatrudnila da pogleda ultrazvuk i veselia se vise nego ja tom srceku kad je zakucalo... Meni je to bilo jako lijepo.. 
    A Mislis si Sta smo mi njima.. Samo broj... 

10. Travanj 2019. 19:39

marijaiva

Iskreno ja sam na Vv gdje smo samo broj znala kod doktorice provesti 15 min prije pistupka samo dogovarajuci i sto i kako dalje.. Dobila toplu rijec i vjetar u ledja kad je vidjela da sam klonula duhom.. A o privatnom iskustvu da ne pricam naravno jos veca posvecenost…
    Eto.. Dokaz da ni kod svakog privatnika nije idealno i da je nekima sve to samo biznis…

Piknula ne puknula😅
    No mozes se slobodno s partnerom puknut Korina😅😅😅

• Hani
    10. Travanj 2019. 19:43

Pink01, ti si 100% nasa nova trudnica.
    Seni, mogla bi ti vec i betu, a kamoli test napravit. Kako izdrzis? Sretno!!!!
    Wolfie, kad ti onda namjeravas po svog smrzlica u Belgiju?
    Nikitta, je li ovo prvi put da su ti zametci kvalitetni?
    Po tvojoj prici Petrova mi izgleda kao super izbor bolnice. Uzv 2/3 dan, vadenje estradiola, ja nisam cula da se to radi u st. Neka me netko ispravi ako grijesim. Rade li to i u ostalim bolnicama? Bas me zanima.
    Korina1985, zao mi je zbog odustajanja. Nemoj da ti bude neugodno postavit sto pitanja, ti placas odgovore na ta pitanja!!! U kojem si gradu? Znaci li odustajanje da ti vracaju novac?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.