Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    08. Travanj 2019. 19:15

Marijaiva ovako kariotip je kao album za slicice, a kariohram pretstavlja 1 slicicu. Mozes ti raditi kariogram za samo 1 set kromosoma, a kariotip je kompletna slika nasih kromosom. Tako da ako je kariotip uredan znaci da su svi kromosomi uredni, a da je samo nekoliko kariograma onda je upito sto je s ostalima ako rpetraga nije radjena. Al za neplodnost se uvijek radi kompletna pretraga na sve kromosome. 

08. Travanj 2019. 19:17

Grizli

Marijaiva ovako kariotip je kao album za slicice, a kariohram pretstavlja 1 slicicu. Mozes ti raditi kariogram za samo 1 set kromosoma, a kariotip je kompletna slika nasih kromosom. Tako da ako je kariotip uredan znaci da su svi kromosomi uredni, a da je samo nekoliko kariograma onda je upito sto je s ostalima ako rpetraga nije radjena. Al za neplodnost se uvijek radi kompletna pretraga na sve kromosome.

Anha... Sad vec bolje razumijem
    Hvala😁
    Mi smo radili kariogram ne kariotip... 

08. Travanj 2019. 19:25

Grizli

Nikita ostajemo kod pracenja ciklusa i od ovulacije ce vidit koji dan bi kao padao impl. prozor da napravi uterobrush da dobi info o svim onim podacima koje je spominjala zadnji put. Malo sam istrazivala si taj prozor i mislim da nije kod mene kasnije jer nije uspjelo u stimuliranima kad impl. pada normalnim zenama ranije par dana, niti prosli ciklus kad je isla sa kasnim FET-om. Po meni je problem sto ja imam rane ovulacije normalno i smatram da meni impl. prozor nije 20-24dc nego od 17-21dc. Al to je sve moj slobodni zakljucak. Tako da vidit cemo sto ce ispast sad s ovime posto O kasni ocito. Znam samo da cu inzistirat iduci put da FET bude 6.dan od ovulacije jer sam joj to spomenula pa je rekla moramo samo onda bolje ocito popratiti ovulaciju. Da bar oni rade kao kod kengurice svaki dan sto su sad u privatnoj klinici radili joj pred ovulaciju uzv.

A za sto ne probajte Npr. Fet sa estrofemom? 
    Tad se ne moras bojat koji dan je ovulacija jer s estrofemom je ni nema.. Prati se samo endometrij i kad je dovoljno debel odredi se dan 'ovulacije'  
    Od tog dana kreces s utericima i za 5 dana je transfer.. Npr. Ja sam jedino tako Zatrudnila.. Dok smo hvatali moju ovulacija nisam iako inace s ovulacijom problema nemam...
    Hocu reci Mozda treba mijenjati na in tranafera
    Ja sam sve probala🙄😂😂😂

• Hani
    08. Travanj 2019. 19:26

Luciellevracas li blastice ili....?? Kako to ide kod hipera?
     Vaki, ni kod tebe nisam skuzila jeste li zamrznuli jajne stanice ili ste ih pustili u oplodnju do blastica? Nikitta, sto ti je propisano nakon transfera? Uzimas li andol?
    Grizli, tako treba! Boris se za svaku informaciju, kopas, istrazujes! Prava si borkinja i svaka ti cast! Sama sebi sam obecala da cu i ja tako ubuduce. Nema vise onog...prepusti se doktorima, oni sve znaju, pa sta bude. Treba biti i dosadan ponekad, sugerirat i zapitkivat jer smo stvarno kao na traci u bolnicama, nema vremena za razgovore i dublje analize.
    I hvala tebi i ostalim curama na savjetima i informacijama, sve sto znam o mpo saznala sam na ovom forumu.

• Babylove
    08. Travanj 2019. 19:32

Blacky zao mi je i suosjecam 😔 drzi se draga... 
    Johan da ajde nas bar ti razveseli 🤞🤞
    Grizli hvala ti.. svakako cu si upisati sve.. ali mislim i nadam se da nece mpoovac koji vec bude stvarati probleme.. jer realno sto bi mu bilo tesko napisati preporuku... a sad sto se tice ginekologa kod nas u gradu bez preporuke i bez svađanja nema sanse da dobijem uputnicu... mislim zadnji put su morongali sto sam briseve i markere morala ponavljat jer je proslo 6 mj... tako da dalje ne moram pricati... a dok opce praske je isto teska za dat uputnice... mislim kod nas je bolnica opcenito u banani..

Grizli
    08. Travanj 2019. 19:34

Jenn nista ne moras nositi sa sobom. Dobijes od njih one navlake za na noge, mozes imat samo carape svoje ispod toga. I spavacicu ti daju krpenu s time da od ispod mozes imati svoju majicu, al donji dio sve skidas. I kapu dobijes. Uzmi si samo nesto za piti i mouda gricnut ako ostanes poslije lezat kao ja 2 sata dobro dodje. A sestra ousti da u tom dijelu di lezis imas sve svoje stvari. Sretno.
    Nikita tako je hla kompatibilnost je pretraga koja se radi za partnere, sa kariogramom dobis samo gene. Meni je sa vis estrana receno da NK je bespotrebno trositi novce jer se većinom radi privatno. A HLA salju kad sumnjaju na nekompatiblinost. Npr da imate iste krvne grupe rh faktore kariogramske mutacije isl. To su pretrage koje moras izmusti jer su skupe pa ih najcesce ni ne rade. A u konacnici dobis odgovor ne mozes zatrudniti tako da iskreno niti mi ih se ne radi za sada jer ne zelim razmisljat da je to kod nas nemoguce ostvarivo. No nije iskljuceno da nekad u nekom momentu cu i to traziti ili ici privatno. Al to su onako pretrage na zadnju slamku.
    Blcky a zao mi je da je beta 0! Vjeruj mi tesko se mirimo sa cinjenicom da cekamo mjesec duze na postupak al bolje je za nas i za ostvarenje trudnoce. Nek se tijelo odmori, opusti se, posveti sebi, napuni baterije i u novi postupak kreni da docekas sretan cilj. Nemam FET ovaj mjesec planiran je za 5.mj sad imam monitoring ciklusa i neku pretragu u istrazivacke svrhe pa mozda otkrimo i kad mi je impl.prozor odnosno dal sam u to vrijeme unutar ocekivanih vrijednosti ili ne.

08. Travanj 2019. 19:38

Hani

Luciellevracas li blastice ili….?? Kako to ide kod hipera?
    Vaki, ni kod tebe nisam skuzila jeste li zamrznuli jajne stanice ili ste ih pustili u oplodnju do blastica? Nikitta, sto ti je propisano nakon transfera? Uzimas li andol?
    Grizli, tako treba! Boris se za svaku informaciju, kopas, istrazujes! Prava si borkinja i svaka ti cast! Sama sebi sam obecala da cu i ja tako ubuduce. Nema vise onog…prepusti se doktorima, oni sve znaju, pa sta bude. Treba biti i dosadan ponekad, sugerirat i zapitkivat jer smo stvarno kao na traci u bolnicama, nema vremena za razgovore i dublje analize.
    I hvala tebi i ostalim curama na savjetima i informacijama, sve sto znam o mpo saznala sam na ovom forumu.

Slazem se s tim da smo kao ma traci, no ja sam posla i privatno i u bolnici.. Trudnoce sam ostvarila samo u bolnici... Zahvaljujući ovom forumu sam i sama obavila sve pretrage.. Kad sam dosla privatno mislila sam da cu dobiti jos neke pretrage jer sam Tad vec imala 6 transfera iza sebe.. 2 spontana.. I nista... 
    Receno mi je; Decortin je placebo, fragmin ces dobiti zbog spontani, cak ni vitamine mi rekao da nema puno smisla piti.. Sve je do embrija.. .Rekao mi je cak ni da mi kariogram nema puno smisla raditi sto me iznenadilo.. No ipak sam ga napravila... 

Grizli
    08. Travanj 2019. 19:51

Jenn za 3 folikula da se izdrzat. Nije da ne boli, al prezivi se. Inace daju ako inzistiras ili imas veci broj folikula. Drzim fige sutra. Ja sam isto kod profe i ona je full njezna na punkciji tako da ja kad mi ju je ona radila sam najmanje osjetila bol. Najvaznije dobro isprazni mjehur prije i pokusaj mislit na nesto 10, kad ih je malo brzo prodje. A anestezija nije nista strasno koliko sam skuzila jer je tako kratka da nema losih nuspojava kao kod duge.
    Marijaiva sto niste radili onda kariogram za sve kromosome? Imala sam samo 1 fet do sada i to prekasno. Po mom racunu 9.dan su vratili blasticu. Tako da u startu je sansa bila onako klimava. Sad da ovo odradimo i onda idem u fet sa decortinom i andolom. Do sad nikad nista mi nisu dali nakon transfera osim crinone. Tako da uopce ne znam sto bi meni trebalo. Al posto do sada kad me skrsila angina nisam bila bolesna skoro 3 godine moguce da je imunitet divljao posto je muz B- krvna grupa, a ja 0+. Kad dobim mengu vidit cu sa profom sto sve predlaze, al svakao hvala za info do sad sam mislila ako nema ovulacije nema ni feta. 😕
    Hani opcenito mislim da bi svi ti dr da rade pod manjim opterecenjima kvalitetnije nas izvjestavali i pricali s nama satima, al ovako to je ko tvornica u kojoj je svizac zamotao cokoladicu, a ti ne shvacas ni svisca ni cokoladu. Treba pitat i traziti objasnjenja kad ae nesto ne kuzi ili zeli, to sam ja naucila na svojoj kozi. Ja se prije svakog uzv pripremim kao pred prezentaciju na kongeru jebate popis nosim sa sobom. Al ne mogu vise odmahivat rukom. 

Lucy_
    08. Travanj 2019. 19:52

Hani

Luciellevracas li blastice ili….?? Kako to ide kod hipera?
    Grizli, tako treba! Boris se za svaku informaciju, kopas, istrazujes! Prava si borkinja i svaka ti cast! Sama sebi sam obecala da cu i ja tako ubuduce. Nema vise onog…prepusti se doktorima, oni sve znaju, pa sta bude. Treba biti i dosadan ponekad, sugerirat i zapitkivat jer smo stvarno kao na traci u bolnicama, nema vremena za razgovore i dublje analize.

Tako je, al jednu blasticu. Imam 1+1+2..
    Ugl, kad je punkcija bila 05.02. nije došlo do transfera, neg oporavak. Kontrola za dva dana, pa za tjedan, sljedeća za mjesec. Jajnici su mi bili buknuli, i evo sad sve izgleda ok. Čak i endo je super (na estrofemu sam). 

Lucy_
    08. Travanj 2019. 19:57

Grizli

Jennza 3 folikula da se izdrzat. Nije da ne boli, al prezivi se. Inace daju ako inzistiras ili imas veci broj folikula. Drzim fige sutra. Ja sam isto kod profe i ona je full njezna na punkciji tako da ja kad mi ju je ona radila sam najmanje osjetila bol. Najvaznije dobro isprazni mjehur prije i pokusaj mislit na nesto 10, kad ih je malo brzo prodje. A anestezija nije nista strasno koliko sam skuzila jer je tako kratka da nema losih nuspojava kao kod duge.
    Marijaiva sto niste radili onda kariogram za sve kromosome? Imala sam samo 1 fet do sada i to prekasno. Po mom racunu 9.dan su vratili blasticu. Tako da u startu je sansa bila onako klimava. Sad da ovo odradimo i onda idem u fet sa decortinom i andolom. Do sad nikad nista mi nisu dali nakon transfera osim crinone. Tako da uopce ne znam sto bi meni trebalo. Al posto do sada kad me skrsila angina nisam bila bolesna skoro 3 godine moguce da je imunitet divljao posto je muz B- krvna grupa, a ja 0+. Kad dobim mengu vidit cu sa profom sto sve predlaze, al svakao hvala za info do sad sam mislila ako nema ovulacije nema ni feta. 😕
    Hani opcenito mislim da bi svi ti dr da rade pod manjim opterecenjima kvalitetnije nas izvjestavali i pricali s nama satima, al ovako to je ko tvornica u kojoj je svizac zamotao cokoladicu, a ti ne shvacas ni svisca ni cokoladu. Treba pitat i traziti objasnjenja kad ae nesto ne kuzi ili zeli, to sam ja naucila na svojoj kozi. Ja se prije svakog uzv pripremim kao pred prezentaciju na kongeru jebate popis nosim sa sobom. Al ne mogu vise odmahivat rukom.

MarijaIva je u pravu. 
    Ja sam inače bez ovulacija, i ovaj ciklus sam na estrofemu, prati se na uzv jel se lijepo deblja. U petak su mi odredili kao dan O (15dc), taj dan počela sa utrićima, i za 5 dana fet, točnije srijeda. Blastica je u pitanju. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.