Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    08. Travanj 2019. 18:18

Stvar je u tome sto je meni i R. Rekao.. 
    Sto god mi kopale JEDINI lijekovi su andol, Decortin fragmin... Ja sam to sve koristila.. 
    I da radim nk stanice i da napravim hla tipizaciju.. U hrv jedino mogu dobit Decortin za rusenje imuniteta.. Njega koristim svaki put.. 
    Vani se valjda koristi IVIG terapija no to nije bas bezazleno... 

• Jenn
    08. Travanj 2019. 18:24

Blacky zao mi je i suosjecam..ja nisam ni dosla do transfera a vec sam pomislila dok sam citala tvoj post kako i mene isto ceka u 7.mj.
    Prof mi je najavila kad je citala nalaze kako cu briseve morati ponavljati u 7.mj.ako sad ne uspije jer ce mi isteci. Kao da mi je rekla da se ne nadamo previse.

johan
    08. Travanj 2019. 18:33

Jenn

Blacky zao mi je i suosjecam..ja nisam ni dosla do transfera a vec sam pomislila dok sam citala tvoj post kako i mene isto ceka u 7.mj.
    Prof mi je najavila kad je citala nalaze kako cu briseve morati ponavljati u 7.mj.ako sad ne uspije jer ce mi isteci. Kao da mi je rekla da se ne nadamo previse.

Koliko vrijede brisevi,Papa i sve to??

• Blacky89
    08. Travanj 2019. 18:37

Jenn nemoj nikad otpisivat postupak unaprijed. Nikad ne znas sto ce se dogodit. Izvadit ces nalaze ako budu trebali, al valjda nece... 🙏
    Ja isto sada moram ponavljat briseve, markere, urinokulturu, jer ce mi taman izlaziti u sedmom mjesecu. 
    A sto se tiče bete, ja sam se jucer pomirila s negativnom, tako da me danas vise zanimalo kada mogu u ponovni postupak... ne znam tko je jednom bio tu napisao, kao da se navučemo na te igle i lijekove 😂 bila sam sva pokisla kad je rekao sedmi mjesec😂😂 dugo mi to🙈

Lucy_
    08. Travanj 2019. 18:40

Hani

Hejbaburibu, sto kaze folikulometrija??
    Lucielle, kad je fet?
    Rokas, jesi li i ti ovaj mjesec u akciji?
    Nova sreca, sto kaze embriologica, zasto zametci ne opstaju?
    Babylove, jesi li ti ono spominjala da su ti blastice zadnji put imala neka udubljenja??
    Nikitta, da, da,smanji tempo jer sljedecih 9 mjeseci odmaras!

Kako si me iznenadila sa ovim komentarom, pa ti stvarno vodiš evidenciju o svakom. 😏😉
    U srijedu, draga Hani.. 🤞

Grizli
    08. Travanj 2019. 18:46

Nikita ostajemo kod pracenja ciklusa i od ovulacije ce vidit koji dan bi kao padao impl. prozor da napravi uterobrush da dobi info o svim onim podacima koje je spominjala zadnji put. Malo sam istrazivala si taj prozor i mislim da nije kod mene kasnije jer nije uspjelo u stimuliranima kad impl. pada normalnim zenama ranije par dana, niti prosli ciklus kad je isla sa kasnim FET-om. Po meni je problem sto ja imam rane ovulacije normalno i smatram da meni impl. prozor nije 20-24dc nego od 17-21dc. Al to je sve moj slobodni zakljucak. Tako da vidit cemo sto ce ispast sad s ovime posto O kasni ocito. Znam samo da cu inzistirat iduci put da FET bude 6.dan od ovulacije jer sam joj to spomenula pa je rekla moramo samo onda bolje ocito popratiti ovulaciju. Da bar oni rade kao kod kengurice svaki dan sto su sad u privatnoj klinici radili joj pred ovulaciju uzv. 

• Jenn
    08. Travanj 2019. 18:47

Johan brisevi vrijede 3 mjeseca, markeri 6 mjeseci, papa godinu dana. Za ostale detaljnije pretrage ne znam jer do toga nismo dosli.

Blacky nisam otpisala, jedan dan sam uvjerena kako ce sve biti super a drugi dan sama sebi kazem da se zavaravam i da nema sanse da sam medju onima kojima uspije od prve. U svakom slucaju se nadam i trudim se ne razmisljati i ici dan po dan. Nekad ne ide pa sam tako vec izracunala da mogu mozda raditi test na uskrsni ponedjeljak i onda se lupim u glavu i mislim tko zna hoce mi uopce imati ista za vratiti. Takve smo valjda sve, ne mozemo protiv toga.

Ma najmanji je problem ponoviti nalaze, treba docekati 7 mjesec..sto se igli tice, ja sam jedva docekala da se pocnem pikati  to mi je bio znak da se pocinje nesto desavati.

• tomy28
    08. Travanj 2019. 18:49

ninna1804

tommy28 da, da….u Os sam kod prof Š.Nikitta hvala mila, drzim fige da ti ovo bude najjjjsretniji Uskrs u zivotuBabylove zao mi je draga

Ja sam kod Popovica...ali nisam bila 3 godine pa sad skupljam nalaze pa cu poslije Uskrsa...cula sam da ima novi embriolog,samo da nije ona dr.Sr.....

Grizli
    08. Travanj 2019. 18:54

Babylove zao mi je za 0! Stvarno bi trebala inzistirat. Dosta tih pretraga moze ti dat i dr. opce prakse ako je normalna osoba. Meni recimo mpo nije htjela pisat preporuke jer ima vremena, gin soc nije htjela nista bez preporuke osim amh. I onda sam ja lijepo otisla kod svoje dr i rekla joj kako stvari stoje da sam dobila informacije da bi to trebala obaviti al da Rijeka predugo ceka sa tim nalazima i zena mi kaze nema problema sve to osim amh i uputnice za histerosopiju ti ja mogu dat na sifru neplodnosti. I ja sve fino povadila. Ako nista mozes mailom pitat neku privatnu kliniku za misljenje sto bi od nalaza preporucili pa taj mail pokazes gin kao drugo misljnje. U principu sve ovo sto je navela marijaiva + ako nisi reumatoidni faktor, vitamin b12, vitamin d, folnu. 
    Hrabrice super rezultat bas mi je drago da ide u dobrom smjeru. Reci koji ti je danas dan ciklusa? Vidim da imamo slican nalaz. 

Grizli
    08. Travanj 2019. 19:08

MimicaRi dr. M je otisao privatno, al im uskace vikendima za folikulometrije samo odradjuje 1 dan ili sub ili ned umjesto njih dvije. Zato vise ako ne moraju ne rade punkcije ni transfere vikendima.
    Hani za odnose sve ovisi kako se osjecas. Neke klinike vani cak i preporucaju odnose nakon punkcije jer se zavarava nase tijelo da je doslo do spontane oplodnje u tijelu a sperma potice hormone u endometriju za prihvat embrija. Al meni iskreno nije nakon punkcije bilo ni da me dodirne a kamo li do odnosa.
    Ninna ti si dusa od zene. Sjetila si se pitat za mene. Hvala ti do neba. Zapisem broj i sve info i kazem svojoj profi za to. 👍 Ti znaci ides sad na prp? Nesto si spominjala cak dvostruki pa kako to ide? Drzim fige da sad napokon ti uspije.
    Nikita dobro je to sve. I uredan nalaz. Da ima neka mutacija ili neko odstupanje u genima oni bi vidili da ste nekompatiblni ili da postoji rizik za plod. Kariotip je sve to skupa na papiru sto si dobila, a kariogram je svaka ta slicica posebno.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.