Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ninna1804
    08. Travanj 2019. 20:43

Blacky89 past ce kod nas jednom ta kavica, ako bog da, gore na 4. katu  nemoj biti tuzna zbog 7.mjeseca....brzo ce to proci, uzivaj u svakom trenutku, u proljecu, lijepom vremenu, Uskrsu.....napuni baterije, odmori tijelo i dusu, ovaj postupak nije bio suđen, prekrizi ga i raduj se sljedecem 
    Tomy ja nisam isla dok je bila stara biolog. ali sam svasta cula. Sad su dosla predivne dvije mlade biologinje, odlicne se, strucne, a ipak pristupacne i drage. Zelim ti punooo srece u pustupku 
    Grizli nema na cemu, najmanji problem je pitati, a ako se odlucis doci tu sam ti na raspolaganju za sve. Nece mi ponavljati prp, kaze da je zadovoljan s endicem, danas je bio 9,4mm, nakon ovog danas bi trebao jos skociti, a uzimam i duplu dozu estrofema 3×4mg. U sri krecem s utricima, a u pon transfer. 

• Kengurica
    08. Travanj 2019. 20:45

Marijaiva ja iskreno mislim da ti samo trebas vrtiti porupke kao i Grizli. Odvratno to zvuci, ali dok se pogodi taj savrseno embrij u pravo vrijeme. Sigurna sam da cete obje biti trudne. 
    Kod nas fakat s tim pretragama opet ako sama ne iznistiras na terapiju neces nista dobiti. Mozda nije lose bas imunologu ili reumatologu otici ako nesto odskace, a ne donijeti te nalaze ginekologu. Ne znam, bas me frustrira vasa sitiacija. S tim da Grizli sad ne uspijeva ni zatrudniti.
    Grizli jel se vi stitite kod odnosa ili jos i tako pokusavate? Zvuci glupo pitanje, al mozda ne pokusavate tako zbog spontanih, pa pitam.
    Inace ja sam sad prvi put pila andol, ali sam pai heterozigot i pila sam sumamed od dana transfera jer sam jako zakurila i upala sinusa (ne usudim se ni razmisljati koliko je to stetno za plod).

08. Travanj 2019. 20:54

Nikitta

BabyloveJa ne bih radila i laparo i histero, to mi nema nikakvog smisla, posebno ako si radila HSG (prohodnost jajovoda). Na tvom mjestu bih radila histeroskopiju + biopsija endometrija i scratch. Dovoljno se tom pretragom vidi, a manje je invazivna i nema rezova kao kod laparoskopije. Ja sam prošla dvije laparo i vjeruj mi it ain’t no picknick, ali dobro, ja sam imala gadnu endometriozu.

Da.slazem se.. Nije laparo bas mala stvar...Mozda ti ju ne bi ni obavili I laparo i nema nekog smisla kod ivfa,.. ( meni su napravili jer godinama nisam mogla zatrudnit prirodno a nije se mogao naci razlog pa sam eto pristala ici...) osim ako se sumnja na hidrosalpinix ili neka promjena na jajovodima... histeroskopija je drugo to ok nema reza i gleda se unutrašnjost maternice, moze se napravit scraching i uzeti bris endometrija.... 

08. Travanj 2019. 20:56

Kengurica

Marijaiva ja iskreno mislim da ti samo trebas vrtiti porupke kao i Grizli. Odvratno to zvuci, ali dok se pogodi taj savrseno embrij u pravo vrijeme. Sigurna sam da cete obje biti trudne.
    Kod nas fakat s tim pretragama opet ako sama ne iznistiras na terapiju neces nista dobiti. Mozda nije lose bas imunologu ili reumatologu otici ako nesto odskace, a ne donijeti te nalaze ginekologu. Ne znam, bas me frustrira vasa sitiacija. S tim da Grizli sad ne uspijeva ni zatrudniti.
    Grizli jel se vi stitite kod odnosa ili jos i tako pokusavate? Zvuci glupo pitanje, al mozda ne pokusavate tako zbog spontanih, pa pitam.
    Inace ja sam sad prvi put pila andol, ali sam pai heterozigot i pila sam sumamed od dana transfera jer sam jako zakurila i upala sinusa (ne usudim se ni razmisljati koliko je to stetno za plod).

Hvala.. Da.. To mi je i R. rekao.. Bas tim rijecima.. Dok se ne pogodi pravi embrij. 
    Ili cu zavrsit u ludari prije😂😂😂😂

• Babylove
    08. Travanj 2019. 21:12

I opet hvala hvala hvala 💖
    Da planirala sam napraviti skupa... znam da zapravo laparaskopija nema nekog smisla ali bi ipak pokusala sa time jer su neprohodni pa ako se mozda mogu sa time rijesiti pa mozda nam uspije i bez mpo.. ali to su moje nade... posavjetovat cu se sa doktorom pa cemo vidjeti sto kaze 💪

Grizli
    08. Travanj 2019. 21:14

Kengurice mislim da kod nas treba se posloziti sve ono sto sam vec jednom napisala vremenska prognoza, zvijezde, bioprognoza, endometrij, hormoni, raspolozenje, položaj mjeseca itd sva sila prirode. Ne stitimo se cak stovise proslij mejsec kad sam isla na folikulometrije pred FET smo bas skolskinpokrivali dane jer sam znala kad je ovulacija a odnose imam redovite kad nisam u postupcima jer obicno mi vec 8dc kazu da nemamo vise odnose da ne bi pukli folikuli, a i on mora imat duzu apstinenciju. Prvo vrijeme smo pazili dok nam nalazi nisu dosli jer sma se bojala spontanog opet, al sad sam nekako presla preko toga jer sam svijesna da ako je sudjeno da ga imam imat cu ga zatrudnila spontano ili kroz ivf. Ja sam isto pai heterozigot i samo u 1. postupku sam na vlstitu ruku uzimala andol 100 ostale pute nisam jer mi je mpo rekla da bolje ne. A sad dal je do toga ili ne ne znam. A za sumamed kao najbolje je da od zadnje tablete do imolantacije prodje 15 dana tako da tebi je to aigurno bilo prošlo pa ne brini. Bebac raste u trbuscicu i sve ce biti super! 

• Jenn
    08. Travanj 2019. 21:15

Grizli hvala ti na svim savjetima i informacijama

Cure ovo o cemu vi pricate meni je SF, ja znam samo osnovno, po potrebi cu kopati dalje..znam da vas je muka natjerala da sve to naucite i proucite, iskreno se nadam da ce vas ta borba sto prije dovesti do cilja.

Grizli
    08. Travanj 2019. 21:20

Jenn jedan savjet jos meni je lakse na punkciji bilo kad sam bila nataste tj. Pospila bi si ujutro samo malo mlijeko ili bijelu kavu. Jednom sam se fino najela pa mi je bilo mucno dok su me bockali valjda od svega. Tako da nakon toga sam poslije tako prakticirala ne jesti i lakse mi je bilo podnjet. Sretno sutra! 

• tomy28
    08. Travanj 2019. 21:24

ninna1804

Blacky89 past ce kod nas jednom ta kavica, ako bog da, gore na 4. katunemoj biti tuzna zbog 7.mjeseca….brzo ce to proci, uzivaj u svakom trenutku, u proljecu, lijepom vremenu, Uskrsu…..napuni baterije, odmori tijelo i dusu, ovaj postupak nije bio suđen, prekrizi ga i raduj se sljedecemTomy ja nisam isla dok je bila stara biolog. ali sam svasta cula. Sad su dosla predivne dvije mlade biologinje, odlicne se, strucne, a ipak pristupacne i drage. Zelim ti punooo srece u pustupkuGrizlinema na cemu, najmanji problem je pitati, a ako se odlucis doci tu sam ti na raspolaganju za sve. Nece mi ponavljati prp, kaze da je zadovoljan s endicem, danas je bio 9,4mm, nakon ovog danas bi trebao jos skociti, a uzimam i duplu dozu estrofema 3×4mg. U sri krecem s utricima, a u pon transfer.

Hvala ti...ona dr je bila uzas bar meni...taman kad sam planirala ici ponovno u postupak imala vanmatericnu sad sam se oporavila posto mi je odstranjen desni jajovod krenuti cu ponovno u postupak..hvala na odgovoru☺
    Cure sretno svima

• Jenn
    08. Travanj 2019. 21:26

Bas sam o tome razmisljala, bit ce onda ujutro samo kava.
    Nisam uopce stekla dojam da je profa njezna s obzirom kakva je na jeziku  drago mi je da znam i to jer sam se od silnog citanja iskustava sva isprepadala 
    Hvala i javim se sutra.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.