Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ninna1804
    04. Travanj 2019. 14:44

angie donna cestitam ti prije svega na beti!!! Visoka je, meni jedino odmah pada na pamet da su blizanceki.... Ne mora biti nista lose, sretno sutra!!! Nisam bila u takvoj situaciji, ali javit ce ti se neka cura koja je bila ili zna nesto vise 
    Blacky89 nemoj me zezati, nama isto godisnjica 18.04.

• ninna1804
    04. Travanj 2019. 14:51

MimicaRI zao mi je za ovaj ciklus, ali brzo ce sljedeci...bas lijepo sto si nas se sjetila i sto smo si međusobno potpora i podrska, zato i jesmo ovdje 
    Lemon lijep ti je rezultat za sada, jos ces se na punkciji iznenadit broju...samo razmisljaj da nije ni dobro imati previse folikula, jer cesto budu nezrele i neoplođene na kraju. Sretno!!!!

• Kengurica
    04. Travanj 2019. 14:54

Angie Donna bila je tu nekad jedna cura mono i imala kao ti visoku betu i rodila zdrao dijete. Mislim da zbilja nemaš o čemu brinuti. Nekome se taj hcG jače luči u krv.
    NIkitta pa bravo stara, bravo! Sretno dalje. Treba sad dočekati subotu jelda.

• Wolfie
    04. Travanj 2019. 14:56

Drage hrabe djevojke,zeljela sam vam reci svima bravo na hrabrosti i ustrajnosti. Citam vas vec malo duze vrijeme ali evo tek sam se sad odvazila i skupila hrabrosti 😄 vam se javiti. U mpo postupku sam vec malo vise od godinu dana. Citajuci sva vasa podijeljena iskustva nisam se osjetila toliko tuznom i usamljenom i na tomu vam od srca hvala ☺

Hrabrica
    04. Travanj 2019. 14:58

Nikitta

Hrabrice hvala ti, po meni je aspiracija najstresniji dio, tako da sad samo nastavit laganini, vjerovat u svoje stanice i spermiće. Koji je tebi dan pikanja? Kako ide?
    Ninna1804 daj Bože, iz tvojih i mojih usta u Božje srce 🥰
    Lemon treba vjerovati unatoč konstantnom unutarnjem gunđalu (umu), i naravno da nas sreća pomazi. ☘️

Vjerujem da je najstresniji ali ajde hvala Bogu da si imala tu opciju antestezije da si bar malo ublažiš taj stres <3 Ne znam zašto al imam osjećaj da i taj stres prije punkcije utjeće na stanice..nekako na njih gledam kao na mala živa bića koja su dio nas i ukoliko smo mi pod stresom, da to utječe tj prijeđe i na njih...Bedasto al ne mogu si pomoć  Meni je danas 15-i dan pikanja i do sad 18 pikica primljeno (m se ušemio s bockanjem ko veliki). Od utorka smo ubacili i gonale tri ampule pa je dvostruko pikanje...Počelo me lagano zatezati, neki pritisak u buši i leđima i neeeeemrem se namjestit nikak..samo se selim s lijevog guza na desni i obratno  Ali ok, to je valjda dobar znak da se nešto lijepo sprema 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

04. Travanj 2019. 15:06

angie donna

angie donna

cao cvima nova sam u ovome, molila bih vas za misljenje, naravno ako netko ima iskustva, danas sam vadila krv i Beta mi je 14050, 19ti mi je dan od trasfera, odnosno tranfer mi je radjen 15.03 (dva embrija su mi vratili), dva testa iz apoteke su mi pokazala pozitivno koje sam radila 14 i 18 dan od transfera, danas su mi cestitale sestre u bolnici pa su se malo zamislili zasto je tako velik HCG pa se posavjetovali sa doktoricom koja je rekla da je uredu i da dodjem prekosutra na ultrazvuk, radila sam samo jedno vadjenje krvi pa stoga i ne znam kakav mi je bio HCG prije, odnosno ne znam kako i na koji nacin je rastao,
    malo me uplasila ta njihova zabrinutost,

ima li netko iskustva s ovim, hvala vam puno

Moze biti da su se oba primila i rano pocela luciti hormon bete, Mozda se jedan embrij i podijelio... 
    Nazalost buduci da ranije nisi vadila betu tesko je sad znati kako beta raste,ako ides na ultrazvuk ubrzo pa onda ju ni ne mora ponavljati..
    Inace jako povisene vrijednosti bete znaju biti kod molarnih trudnica no ne vjerujem da je to.. To su jako rijetki slučajevi... 

04. Travanj 2019. 15:10
    Nasty
    04. Travanj 2019. 15:11

Nikitta odlično!!! Vrh.. Moguće je da i previde neke folikule na UZV.. Još da se oplode sve.. Sretno! 

04. Travanj 2019. 15:13

marijaiva

angie donna

angie donna

cao cvima nova sam u ovome, molila bih vas za misljenje, naravno ako netko ima iskustva, danas sam vadila krv i Beta mi je 14050, 19ti mi je dan od trasfera, odnosno tranfer mi je radjen 15.03 (dva embrija su mi vratili), dva testa iz apoteke su mi pokazala pozitivno koje sam radila 14 i 18 dan od transfera, danas su mi cestitale sestre u bolnici pa su se malo zamislili zasto je tako velik HCG pa se posavjetovali sa doktoricom koja je rekla da je uredu i da dodjem prekosutra na ultrazvuk, radila sam samo jedno vadjenje krvi pa stoga i ne znam kakav mi je bio HCG prije, odnosno ne znam kako i na koji nacin je rastao,

Moze biti da su se oba primila i rano pocela luciti hormon bete, Mozda se jedan embrij i podijelio…
    Nazalost buduci da ranije nisi vadila betu tesko je sad znati kako beta raste,ako ides na ultrazvuk ubrzo pa onda ju ni ne mora ponavljati..
    Inace jako povisene vrijednosti bete znaju biti kod molarnih trudnica no ne vjerujem da je to.. To su jako rijetki slučajevi…

Većina se slučajeva molarne trudnoće otkriva u prvom tromjesečju. Krvarenje i znatno viša koncentracija hCG-a nego što je uobičajeno u normalnoj trudnoći, također su rani upozoravajući znakovi. Oni navode liječnika da pokuša čuti otkucaje bebina srca. Ako ih ne uspijeva čuti, sumnja na molarnu trudnoću. Tada se napravi ultrazvučni pregled kojim liječnik može otkriti da li je u maternici normalan fetus ili se radi o hidatidnoj moli.

• angie donna
    04. Travanj 2019. 15:19

marijaiva

angie donna

angie donna

Moze biti da su se oba primila i rano pocela luciti hormon bete, Mozda se jedan embrij i podijelio…
    Inace jako povisene vrijednosti bete znaju biti kod molarnih trudnica no ne vjerujem da je to.. To su jako rijetki slučajevi…

idem u jutro na ultrazvuk, super ti to meni trojke da nosim ,  zelim djete a ne rukometnu momcad

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.