molim mame i buduće mame da pišu o iskustvima s ivf-om.mi krećemo za koji tjedan u polikliniku škvorc,prirodni protokol,prvi puta..hvala..
Pozdrav zanima me kad se pije dufaston dali mogu ostati trudna
Cure toliko podrške od vas, hvala vam, hvala od srca. Ja sam duže spavala, sve me boli, kapa smećkasto-vodeno iz mene, cijela utroba boli, glava, kao mamurna sam. Danas ću preležati dan i poslati muža da proba otvorit moje bolovanje kod gina. More me strahovi da ću, ako zaspim na aspiraciji, kasnije umirat od bolova jer se endometriom naslagao u tri sloja na lijevom jajniku, ono jedan na drugog, i kad ovaj dr. bude taj jajnik pikao, ajme majko. Brzo onda odbacim takve misli, stalno nas nekakve negativne misli napadaju. Jebote naš um ima samo jedan zadatak - misliti negativno. Babylove tako je i kod tebe, um ti ne da mira, a realno nema pojma, samo uvijek jedno te isto brblja, kako se nikad ne sjeti nešto pozitivno reći. Zanimljivo jel. 😅 Draga, potpuno te razumijem, sve su to očekivani strahovi. I ja nikad nemam ništa za smrznuti, uvijek sve ispočetka, ovo mi je peti stimulirani, ali drugi na teret HZZO. Probaj se othrvat tim mislima, kad dođu, prepoznaj ih i reci si - ok, idem sad mislit na nešto drugo, počni pjevati, prebaci fokus na nešto drugo, bilo šta. Ja gledam one lude Buraze na IG i smijem se njihovim forama, gledam Netflix, čitam knjigu, nazovem frendicu. Grizli sretno na konzultacijama, najbolje je da ne pitaš svoj um oko toga kad bi trebalo u FET, nego svoje tijelo. Kaži na glas obje odluke i osluhni kakav feeling ti je u tijelu, što ti daje više slobode i mira u tijelu, tako napravi.
Hvala ti draga na ovim rijecima.. tocno je tako kako si napisala.. da ti si prosla isto cuda.. i svaka ti cast.. stvarno trebas biti jaka osoba za sve to proci... drzi se, odmaraj i nadajmo se sutra lijepim vijestima od tebe 💖
Evo nakon 11 dana kašnjenja došla je nepozvana M. I nakon svog tog pokusavanja slomi me svaki put. Baš me uhvatio jedan od onih dana kad ne vidim izlaz ni nadu. Dva stimulirana, u prvom nikakvih naznaka, procurila prije bete i bez smrzlića, a u drugom biokemijska.
Kengurice velika si mi inspiracija i jako me je obradovao tvoj uspjeh. Kod vas je isto problem u plivačima? Iz kojeg puta vam je upalilo? Nažalost, puno je cura na ovoj temi, ne mogu sve popamtiti.
Lemon, možda si već negdje napisala, zbog čega su te uputili na PGD/PGS? U mom kariogramu piše - inverzija kromosoma 9. Bila sam u dvije različite klinike i svi su odmahivali rukom na to, kao nije to ništa veliki dio populacije ima taj oblik inverzije pa ga ne uzimaju za ozbiljno. Da li neko od vas ostalih ima saznanja ili iskustva s tim? Ako nije ništa strašno ko što kažu super , al me ipak žacnilo i crv u mozgu je nastavio na kopa.
Čestitam svim suborkama na ostvarenim trudnoćama a nama ostalima želim da i nas obasja ovo proljetno sunce u punom sjaju
Samo_opusteno nadam se da će biti sve u redu, uvijek nas iznenade krvarenja ali ne mora završiti loše, drži se
Hani meni sutra 9dc i idem na vađenje krvi i uzv pa ćemo vidjeti šta se događa, trbuh me boli i na dodir
Nikitta samo ti odmaraj i da budeš spremna za sve što te čeka, a nadaj se najboljem
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Kika inverzija kromosoma znaci da je jedan dio lanca naokrenut za 180 stupnjeva. Dakle nije stapic nego na izgleda recimo kao igla na jednom kraju je kao rupica od tog zavinutog dijela. To je najcesci poremecaj, al znacajno je da veliki broj zena koje imaju vise uzastopnih pobacaja imaju tu inverziju. Gdje si bila na konzultacijala s nalazom? Ja sam to istrazivala zbog sebe jer sam imala spontane, al nama je kariogram uredan.
Kika ja imam balansiranu translokaciju dva kromosoma i tri spontana iza sebe koja su bila iz prirodnih trudnoća s tim da je jednom kariogram ploda bio uredan ali opet ništa.. Zbog toga idem na PGD. Što se tiče tvoje inverzije stvarno ne znam kolike su šanse za uspješnu trudnoću, jesi bila na genets.savjetovanju? Iako su i meni rekli da je zdrava trudnoća moguća i da probavam ali nemam toliko vremena za gubljenje niti živaca. I još mi je zadnji plod imao dvije trisomije i tu smo se odlučili da moramo nešto drugo probati.. Mislim nije ni ovo lako ići u Belgiju i sve me to troši ali bar znam da dajem sve moguće od sebe i da će možda ishod biti dobar na kraju.. a ako ne onda mi nije jednostavno suđeno..
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Lemon jeste dogovorili kad idete na put?
Idem sutra u Zg na uzv i krv vaditi pa kada to pošaljem u Belgiju javit će mi što dalje, ili štoperica ili još lijekovi. Najgore mi je to što nisam nikada bila u postupku pa ne znam niti otprilike kako mi tijelo reagira i što mogu sutra očekivati. Ali još malo pa ću saznati
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Grizli hvala puno na objasnjenu. Čitala sam i istraživala iskustva drugih pa me nije bas ohrabrilo. Pokusala sam povezat početak i kraj, ali vrtim se u krug. Bili smo kod geneticarke na savjetovanju. S njom smo samo pricali o povijesti bolesti u obitelji i izvadila nam je krv, a rezultate je prosljedila klinici pa su nam ih oni tumačili. U Njemackoj smo i bili smo u dvije klinike u dva razlicita grada na konzultacijama i nikome to nije posebno zapalo za oko. Prokomentirali jesu, ali nisu se oko toga dugo zadrzavali.
Lemon razumijem da metode pokusaja i pogreske umaraju i obeshrabruju. Želim ti puno sreće u Belgiji ❤
Sortiraj odgovore
Najstariji