Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vaki
    02. Travanj 2019. 12:38

Cure - stvar je u tome što sam uvijek bila u polustimulaciji pa su stanice bile odlične, samo jednom sam bila u jačoj stimulaciji (2013.), dobili smo 15 stanica. Sve su ih zamrzli i na kraju se nisu odmrzle pa nisam ni došla do transfera. Zato me malo strah. 
    Svaki treći dan ultrazvuk, aspiracija 17.dc. Do sad je uvijek bila ranije, ali prema hormonima i dimenzijama folikula ovaj put je malo kasnije. 
    Hrabrice - sve obavljaš na VV do dana aspiracije. Taj dan te sestre vode na kat koji je spojen hodnikom prema Merkuru. Tamo dobiješ njihovu spavačicu i šlapice. Dobiješ 2 pike, jednu u guzu i jednu u ruku. Onda te voze na krevetu do sale. Nakon sale te opet prebace u sobu. Malo ležiš pa se sa sestrom vratiš na VV i tamo opet ideš kod doktorice po terapiju. 
    Hani - rekli su mi kad ima preko 10 stanica, a žena je sitnije građe onda nema transfera, nego sve oplođene zamrzavaju. 
    Do sad je sve išlo po planu pa moram biti optimistična. 😁

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

• Blacky89
    02. Travanj 2019. 12:39

Lemon ja mislim da to ovisi i o tijelu i reakciji na lijekove... meni je punkcija bila 14 dc, kad mi je i inače O... znam da su cure pričale da im je znala biti i ranije i kasnije... mislim da to ovako okvirno bas i ne mozes znat 

Ketica
    02. Travanj 2019. 12:43

Hvala Vam cure drage sutra cu biti mirnija, a danas samo hay life.. Jel to pravilno duplanje, mislim za jedan plod. 

02. Travanj 2019. 12:44

Vaki

Cure - stvar je u tome što sam uvijek bila u polustimulaciji pa su stanice bile odlične, samo jednom sam bila u jačoj stimulaciji (2013.), dobili smo 15 stanica. Sve su ih zamrzli i na kraju se nisu odmrzle pa nisam ni došla do transfera. Zato me malo strah.
    Svaki treći dan ultrazvuk, aspiracija 17.dc. Do sad je uvijek bila ranije, ali prema hormonima i dimenzijama folikula ovaj put je malo kasnije.
    Hrabrice - sve obavljaš na VV do dana aspiracije. Taj dan te sestre vode na kat koji je spojen hodnikom prema Merkuru. Tamo dobiješ njihovu spavačicu i šlapice. Dobiješ 2 pike, jednu u guzu i jednu u ruku. Onda te voze na krevetu do sale. Nakon sale te opet prebace u sobu. Malo ležiš pa se sa sestrom vratiš na VV i tamo opet ideš kod doktorice po terapiju.
    Hani - rekli su mi kad ima preko 10 stanica, a žena je sitnije građe onda nema transfera, nego sve oplođene zamrzavaju.
    Do sad je sve išlo po planu pa moram biti optimistična. 😁

Jesu li ti zamrzavali tih 15 stanica ili dobivene embrije od stanica? 

Vaki
    02. Travanj 2019. 12:45

Lemon - meni je decapeptyl produžio ciklus pa je time i aspiracija išla kasnije. Ne znam točno koliko je to trajalo, oko 15- tak minuta zbog pranja, mjerenja i tako. Doktorica je išla izmjeriti manje folikule da vidi isplati li se i njih bosti. Sad mi je prvi put da nisam dobila gazu i baš me to veseli...
    Ketice - čestitam na lijepoj beti. 

🤞❤️🙏

sunshine25
    02. Travanj 2019. 12:45

Lemon - meni su kraći ciklusi pa mi je i punkcija bila kad mi je i inače ovulacija otprilike, 12dc. 
    Vaki - ja sad kao radoznala mačka, ali zamrznu ti jajne stanice, ne oplođuju ih? Ili sam krivo shvatila? Evo ako te tješi, ja sam imala 16js pa sam izbjegla hiper. Visoka sam i mršava,BMI na granici, pa mi je dr. rekla da će vjerojatno doći do hipera, ali eto, izbjegla sam. Ne znam kako bi bilo da je došlo do trudnoće, vjerojatno bi se pogoršalo.

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

02. Travanj 2019. 12:47

Ketica

Hvala Vam cure drage sutra cu biti mirnija, a danas samo hay life.. Jel to pravilno duplanje, mislim za jedan plod.

Rast bete za 2 dana je normalan od oko bar 70 posto... Nisam sad u pratila kolike su ti bile bete i koliki je razmak izmedju njih.. 

Vaki
    02. Travanj 2019. 12:52

Sad vidim da nisam napisala, zamrzli su embrije. Bilo je 7 embrija i to blastice pa sam ostala u šoku kad se baš ni jedna nije izvukla. To je stvarno rijetko jer se većina uvijek nastavi dijeliti nakon odmrzavanja. Ne znam zašto se to desilo, ali eto nije bilo suđeno. 

🤞❤️🙏

Vaki
    02. Travanj 2019. 12:55

Ne bojim se uopće hipera jer se super osjećam, ali doktorica se ne usudi na transfer jer je estradiol visok pa ukazuje na moguću hiperstimulaciju. Mada veli da jajnici nisu uopće uvečani. 

🤞❤️🙏

Ketica
    02. Travanj 2019. 12:56

Prva 13dnt je bila 83.3,druga 15dnt 239.4,treca danas 19dnt 1037.3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.