Vaki sorry što gnjavim al ti si mi info iz prve rukeNapisala si ako ima više od 10 oplođenih sve idu na zamrzavanje i nema transfera…Ne kužim zašto? Nisam ni znala da može doći do tog..I kad je onda po njima transfer? Tek idući ciklus ili kak?
Ma to sve zavisi... Opcenito na vv paze na to.. Ja sam privatno Npr imala 10 oplodjenih od tog do petog dana ostalo 4 blastice i isti mj. sam Isla na transfer dok na vv s istim brojem stanica i embrija je islo freeze all.. A jajnici mi nijednom nisu bili nestao steasno uvecani..
Hrabroca vadi se estradiol i on ako je preko nekoliko to je znak hipera. Kad se plod uhvati i krene se luciti HCG on pogorsava hiper. Hiper ima tri oblika, blagi, srednji i jaki. Jaki je najrjedji no moze dovesti do gubitka zivota. Zato se ide na freeze all jer bi se trudnocom pogorsalo stanje. Kad se smiri organizam ides u FET. Na stranici betaplusa imas objasnjeno sto je hiper.
Hani super odaziv.
Vaki sorry što gnjavim al ti si mi info iz prve rukeNapisala si ako ima više od 10 oplođenih sve idu na zamrzavanje i nema transfera…Ne kužim zašto? Nisam ni znala da može doći do tog..I kad je onda po njima transfer? Tek idući ciklus ili kak?
Ma to sve zavisi… Opcenito na vv paze na to.. Ja sam privatno Npr imala 10 oplodjenih od tog do petog dana ostalo 4 blastice i isti mj. sam Isla na transfer dok na vv s istim brojem stanica i embrija je islo freeze all.. A jajnici mi nijednom nisu bili nestao steasno uvecani..
To je zato ako si u hiperu i zatrudnis kako raste trudnoca tako se i hiper.(nekima) pojacava..
I da onda se na transfer ide iduci ciklus dok se jajnici kakati u normalne
I da privatnik mi uopce nije niti vadio estradiol dok je to na vv pod obavezno.. Za njega 13 stanica uopce nije bio znak za uzbunu jer su mi jajnici bili blago povezani.. Kao i na vv gdje mi je odmah receno da nema transfera isti ciklus
I da privatnik mi uopce nije niti vadio estradiol dok je to na vv pod obavezno.. Za njega 13 stanica uopce nije bio znak za uzbunu jer su mi jajnici bili blago povezani.. Kao i na vv gdje mi je odmah receno da nema transfera isti ciklus
Jajnici blago povecani ne povezani🙄
Ahaa ok sad kužim i cure hvala na objašnjenju! A estradiol se vadi na dan punkcije ili?
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
Stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
06/2021 – FET X
09/2021 – prirodna trudnoća X
10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
Stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
12 dnt test negativan neznam ni hocu li betu ujutro vadit da se uvjerim ili ne.
Ahaa ok sad kužim i cure hvala na objašnjenju! A estradiol se vadi na dan punkcije ili?
Estradiol se vadi pred stopericu.. Pred kraj simulacije dakle par dana prije punkcije jer na sam dan punkcije nema vajde. Tad je tak kak je😂
Ema1987 ja sam u KBC Split kod dr. Marušić. Kod nas je isto praksa da muž dođe na dan aspiracije. Onda se pratimo! Držim nam fige🤞🍀💪
Medo2711 mene je moja dr. stavila 3 mjeseca na femoston 2/10 ali meni su osim povišenog fsh oko 15 i ostali hormoni bili poremečeni. Sad mi je fsh oko 11 a ostalo je ok. (imam 38 god pa toleriraju do 12) Ovulaciju sam imala zadnja dva ciklusa što sam sigurna. Nakon terapije sam nastavila piti shatavari zadnjih 3 tjedna + suplemente koje pijem duže. Išla sam i na nekoliko masaža abdomena i jednu refleksoterapiju. Krećem otpr. za dva tjedna sa bemfolom 300 na full. stim. IVF. Jedna mi je forumašica na rodi napisala da je fsh snizila sa shatavari prahom i smokvama u maslinovom ulju sa 30 na 13. Ja svoj nisam više mjerila, dali su mi protokol i slj. tjedan idem po lijekove. Držim fige da ti to bude ok🤞🍀
Nikitta sretno draga!🤞🍀
Sretno ti bilo,sto brze da ostanes trudna.Ja sam prije pila maca tablete iz bio ducana,sto su isto jako dobre za hormone.Puno se krecem,i rekla sam da se necu nervirati.I odmah mi je bolji fsh.Ja moram skinuti do 10,jer kao ima 32 god.💪☺🤗…samo opusteno i uzivati u sunceku.
Hvala draga i sretno! Baš kao što si rekla, što manje se nervirat, kretati se i iskoristit sunce maksimalno..
Meni je od 15 aspir. Js. Oplođenih 4 i zamrznute zbog jake hiperstimulacije, to je bilo prosle god u 5mj a na prvi ivf sam isla tek u 9 mj.bio je neuspjesan, i sada u drugi, znaci prvu pauzu sam imala 4mj.dok su mi se jajnici vratili u normalan obik, a dr Tomicic mi je rekao da su mi iza stimulacije bili 10x veci nego kaj bi trebali biti i da bi to moglo lose zavrsiti jer se mogu kad su tako ogromni okrenuti oko svoje osi, a to je loše, i da takvi trnsferi obicno budu neuspješni, i ne rade se iz gore navedenih razloga, i nakon tog ivf u 9 mj. prošle godine imala sam pauzu do 3 mj.ove god. ali i uopće sa dobivanjem redovitih ciklusa, tako da ja mislim da je dobro pricekati,,, HVALA Bogu evo ja sam primjer za, sada da je dobro bilo cekati... Samo da ostanem do kraja dobar primjer dobrog tima mpo ljudi iz Petrove bolnice❤️🤗🍀💪
Sortiraj odgovore
Najstariji