Cure, ko bi rekoooo čuda da se deseee! Stigao nalaz TSH = 2.44 😊 Znala sam da je to samo radi toga jer sam došla nenaspavana, gladna i bila pod stresom radi beba koje su jaukale tamo. Danas druga priča, naspavala se, jela, ajd dobro nahodala se i nasmrzavala do laba, a onda sjela i čitala one smiješne Buraze na IG, to me uvijek opusti i nasmije. Nakon 5 min me prozvali, izvadila krv. Eto, sad sam mailala nalaz u Petrovu, jutros pokupila nalaze na spolne bolesti od mm i mene, sve ok, sve imamo i nadam se ulasku u postupak nakon 6 mjeseci čekanja! Sad čekanje menge 😃
Ninna1804 hhaah, mi smo toliko opsjednute betama, da umjesto TSH pišeš beta 😂
Bravoooo!!! Sad u dobitnu borbu! 😁💓🤞💪
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
Stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
06/2021 – FET X
09/2021 – prirodna trudnoća X
10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
Stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
Vaki eto nasla za Crinone 8% gel. Inace je to bas progesteron nije kemijski spoj slican tome kao sto je to duphastone npr. Radili su istrazivanja di su zene stavljale ga od 15.-26.dana.i utvrđena razina je od 6 - 17.8 ng/ml. Kod nas se progesteron oznacava sa nmol/)L, a to znaci da se povecava nas progesteron za max. 56nmol/L. To je istrazivanje radjeno na zenama koje su imale donirane js, dakle nemaju uopce vlastite, a i prirodno kod njih ne dolzi do porasta progesterona. 1 doza crinone gela ima 90 mg i razina mu se postepeno povecava svaki dan. Npr ako se prvi dan poveca u krvi za 1ng, drugi dan uz ovu dozu naraste na 1.1 i tako dalje. Stopa implantacije na crinone je najveca od svih progesteornskih potpora u ivf 32,5%, ali u 42% slucajeva se javlja rano krvarenje nevezano za ishod trudnoće. Referentna vrijednost u lutealnoj fazi je 5,3 - 86 nmol/L, dok u pocetkom trudnoce bi trebao biti oko 100. Dakle ovom dozom se realno mi ne mozemo "predozirati" kojubstavljamo sa crinone ako imamo normalne vrijednosti. Ali ako imamo povisen progesteron moze nastat problem. Npr kod progesteronskih injekcija na 26.dan je koncentracija bila 6 puta veca. Mislim da bi po meni gin trebali nam voditi racuna o vrijednostima pa s obzirom na to dati oblik koji je za nas prihvatljiv. Recimo te injekcije bi bile idealne za cure koje pate od manjka. Iako sam crinone cak bi bio dovoljan znaci da mi ne proizvedemo ni nmol same progesterona, al nam ne bi bio dovoljan za odrzavanje trudnoce. U USA je praksa da cak nakon 26 dc se uvode 2 doze crinone kod pacjentica koje imaju niski P. Dakle ako uzimamo svaki dan dozu ne bi smjele imat previse. A kolike od nas su kontrolirale progesteron npr dan prije ET ili kojom brzinom odlazi iz tijela??! Kad sam bila na duphastonima prije ivf koristila sam dufice, dobila m, i kako su mi ostali jako dugo simptomi dr me poslala vaditi progesteron to je bio 7dc i on je bio duplo visi nego sto je normalno, a inace nemam povisen. Hocu reci koliko nama se to povisuje kad iz mj u mj idemo u postupke, to nitko ne kontrolira.
Baš tako. Jučer sam vadila hormone, moguće da su i to provjeravali. Baš ću u petak pitati doktoricu. Neka provjere ako nisu...
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Meni je pocetkom ciklusa inace P prema donjoj granici, a u fazi ovulacije isto nizi al nije ispod ref.vrijednosti tako kad sam ovo vidila ocito i se ne moram ni bojat da imam previsoke doze iako ne mora znaciti jer sam ove nalaze vadila davno.
Eto da prijavim da su krenuli i menstrualni bolovi i grcevi, nesto jace osjetim jajnik koji je ovulirao - klasicna prica kod mene 3-4 dana prije M. A otprilike tako bi i trebala dobiti po mojoj procjeni kad je O bila, dok po dr. procjeni bi trebala dobiti za 6 dana. Pa sad ako je u zvijezdama zapisnao da nam nije sudjen uspjeh ovaj onda uskoro ocekujem m da stigne.
Grizli, sad si mene uplašila..meni progesteron malo iznad ref. vrijednosti. Valjda mi nije previše 3x2 🙄
ja '92. mm '82.
teški oat
u mpo od 2018
1. postupak škvorc - 5 blastica
2. postupak repromed - 3 blastice
3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
11/20 fet 🤖
Nisam te htjela plasiti sunshine. Ovo sto sam pisala je za crinone gel. Ne znam kako se utrici povecavaju al znam da kod njih se upija sam jedan dio ne sve zato se njih i daje u vecim dozama sto ti je odmah jasno jer ti dnevno uneses u tijelo 500 mg progesterona, a sa crinone 90mg. Tako da ti je odmah jasno da se ne apsorbira svih 500 mg u tijelo vec samo jedan manji dio dok kod crinone se sav taj dio apsorbira, a ono sto ostaje nama u rodnici kao hrpa bijele nakupine je pomocna tvar, a ne progesteron.
Ema1987 praksa je, ako imaš prikupljene sve nalaze za postupak, da kad dođeš 2dc, imaš uzv i ako je sve ok, ideš u postupak. Na šalteru odjela humane dobiješ lijekove ili dolazis svaki dan na pikanje u 17h.
Lemon hvala ti, kako si mi ti? Koja je sad faza?
Blacky89 a uvijek neko njesra, evo ponovila sam nalaz. Budemo vidjeli iza 16h… krivo sam napisala jučer, nalaz mi je 4.31 😫 Jutros sam se naspavala, pojela na miru i otišla vadit privatno, ali kako nije u blizini bio parking dobro sam se nahodala i nasmrzavala, sad kad TSH još skoči 🤦🏼♀️ Ionako se hvatam za slamke… šta bude bit će.
Babylove aha, tamo tko je taj dan, on te vodi, i ne miješa se u odluke o stimulaciji prethodnog dr? Čudno, ali ako funkcionira, super. Jel se tamo mora čekati na lijekove ili ih uvijek odmah ima, kao u petrovoj? Koji dc si danas? Kako ide bockanje?
Ja cekam mengu krajem mjeseca i 2dc vadim hormone i ako mi potvrde da krećem to je to, frižider pun lijekova pa se nadam da uskoro idu u upotrebu, onda 9dc opet krv i uzv i čekam upute za dalje
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Nikitta sad tek vidim da krećes i ti, super super neka nam krene svima!!
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Tako je nikitta, progesteron jos uvijek osijecam, sise me i dalje bole i nisu se jos smanjila, jos nisam prokrvarila, a zadnji utric sam stavila u nedjelju.
Definitivno, progesteron mi je najgore pao od ovih lijekova u stimulaciji.
Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
05/19 fet, beta 0 polik.Cito
**od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
23.01.21. AIH
Joy sutra neplanski zbog bolova. Inace sam trebala sljedeci tjedan.
Sortiraj odgovore
Najstariji