Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    20. Ožujak 2019. 16:46

Nikitta

Cure, ko bi rekoooo čuda da se deseee! Stigao nalaz TSH = 2.44 😊 Znala sam da je to samo radi toga jer sam došla nenaspavana, gladna i bila pod stresom radi beba koje su jaukale tamo. Danas druga priča, naspavala se, jela, ajd dobro nahodala se i nasmrzavala do laba, a onda sjela i čitala one smiješne Buraze na IG, to me uvijek opusti i nasmije. Nakon 5 min me prozvali, izvadila krv. Eto, sad sam mailala nalaz u Petrovu, jutros pokupila nalaze na spolne bolesti od mm i mene, sve ok, sve imamo i nadam se ulasku u postupak nakon 6 mjeseci čekanja! Sad čekanje menge 😃
    Ninna1804 hhaah, mi smo toliko opsjednute betama, da umjesto TSH pišeš beta 😂

Nikitta super! Tako mi je drago zbog tebe 🤗 vidiš da ćemo istovremeno u postupak 😋😊

• Joy
    20. Ožujak 2019. 16:46

Nikita drago mi je da kreces napokon, pratit cu koliko stignem😊
    Kengu kad imas uzv?

samo_opusteno
    20. Ožujak 2019. 16:50

Nikitta...pa to je odlicno...puno srece ti zelim u postupku...i veeeliku betu🙏🤗❤️😘

• Babylove
    20. Ožujak 2019. 17:15

Nikitta da malo je bezveze to cekanje... super za tsh.. bas mi je drago.. i sretno u tako dugo ocekivanom postupku 🤞🤞🤞💓💓💓

Vaki
    20. Ožujak 2019. 17:24

Nikitta - ja sam isto čekala na postupak od 9.mjeseca, baš nam se posložilo... Danas mi je trebalo 20 minuta da pomiješam Menopur i vodu. Ruke su mi se tresle od straha jer sam u prošloj stimulaciji prolila zadnju dozu Gonala. Tada sam bila sigirnija pa sam radila sve na brzinu i rukavom zakačila špricu koja je taman tako pala da se sve prolilo. Eto, sad sam sve laganini... Moram priznati da malo pecka taj lijek.
    Grizli - nešto me zadnje vrijeme kopka taj Crinone gel. Mislim da si ti pisala da nije dobro ni previše progesterona, a ja se nekako bojim da ga preko tog gela dobivamo previše. 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

• maja555
    20. Ožujak 2019. 17:29

Nikitta drago mi je zbog tsh, jupiiiii.... 
    Vaki, ja sam primala 3 × 2 utrogestana (progesteron). Mislim isto da je to malo previse, sise me jos uzasno jako bole, jos me drzi pospanost. Cini se i meni da nisu bas dobre tako velike doze. Da mi ne djeluju dobro opcenito na cijeli organizam. 
    Koju dozu utrica ste vi stavljale/pile?? 

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

20. Ožujak 2019. 17:29

Nikitta

MimicaRI ajme super, kad očekuješ m? Ja sam prošli ciklus dobila 3 dana od zadnje pilule. To bi trebao onda biti sad u petak. Shit, hvata me vikend kad moje prof. nema… Najbolje mi je da menga dođe u nedjelju, tako sam mirna, a sad kako Bog da. 😅

Ja očekujem m do utorka. Mislim, po meni bi trebala dobiti u nedjelju ali mi je kao dan ovulacije zabiljezen utorak kad sam trebala imati punkciju. Drugi dan idem na uzv afc, a za lijek su me već upisali. Tako da sljedeci tjedan startam i ja 😊 pratimo se 😉

Grizli
    20. Ožujak 2019. 17:52

Vaki evo ovo sam ja nasla vezano za progesteron i estradiol u fazi impl.prozora... Estrogen je kritičan za određivanje trajanja implantacijskog prozora. Visoka razina estrogena dovodi do zatvaranja implantacije prozora. Primjena estrogena tijekom rane trudnoće može poremetiti implantaciju. Postoje dokazi koji ukazuju na to da preuranjeni P preko 1,5 ng / ml u stimuliranim IVF ciklusima ima štetne utjecaje na ishod trudnoće. Visoka razina P (1,7 ng / ml) prije oocita je povezana s očitim smanjenje endometrijske receptivnosti. Profil ekspresije gena endometrija doista je zahvaćen kada je razina P iznad 1,5 ng / ml na kraju folikularne faze. U zaključku, naša studija pokazuje da višak P ima štetan učinak na receptivnost i dekidualizaciju endometrija. Prekomjerno liječenje P može uzrokovati ograničenje rasta fetusa kroz ugrožavanje implantacije embrija.
    E sad bi trebala provjeriti koliko se progesterona oslobadja u crinone. 

Hrabrica
    20. Ožujak 2019. 17:58

Nikitta

Cure, ko bi rekoooo čuda da se deseee! Stigao nalaz TSH = 2.44 😊 Znala sam da je to samo radi toga jer sam došla nenaspavana, gladna i bila pod stresom radi beba koje su jaukale tamo. Danas druga priča, naspavala se, jela, ajd dobro nahodala se i nasmrzavala do laba, a onda sjela i čitala one smiješne Buraze na IG, to me uvijek opusti i nasmije. Nakon 5 min me prozvali, izvadila krv. Eto, sad sam mailala nalaz u Petrovu, jutros pokupila nalaze na spolne bolesti od mm i mene, sve ok, sve imamo i nadam se ulasku u postupak nakon 6 mjeseci čekanja! Sad čekanje menge 😃
    Ninna1804 hhaah, mi smo toliko opsjednute betama, da umjesto TSH pišeš beta 😂

Bravoooo!!! Sad u dobitnu borbu! 😁💓🤞💪

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
    10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
    05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
    Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️

Grizli
    20. Ožujak 2019. 19:05

Vaki eto nasla za Crinone 8% gel. Inace je to bas progesteron nije kemijski spoj slican tome kao sto je to duphastone npr. Radili su istrazivanja di su zene stavljale ga od 15.-26.dana.i utvrđena razina je od 6 - 17.8 ng/ml. Kod nas se progesteron oznacava sa nmol/)L, a to znaci da se povecava nas progesteron za max. 56nmol/L. To je istrazivanje radjeno na zenama koje su imale donirane js, dakle nemaju uopce vlastite, a i prirodno kod njih ne dolzi do porasta progesterona. 1 doza crinone gela ima 90 mg i razina mu se postepeno povecava svaki dan. Npr ako se prvi dan poveca u krvi za 1ng, drugi dan uz ovu dozu naraste na 1.1 i tako dalje. Stopa implantacije na crinone je najveca od svih progesteornskih potpora u ivf 32,5%, ali u 42% slucajeva se javlja rano krvarenje nevezano za ishod trudnoće. Referentna vrijednost u lutealnoj fazi je 5,3 - 86 nmol/L, dok u pocetkom trudnoce bi trebao biti oko 100. Dakle ovom dozom se realno mi ne mozemo "predozirati" kojubstavljamo sa crinone ako imamo normalne vrijednosti. Ali ako imamo povisen progesteron moze nastat problem. Npr kod progesteronskih injekcija na 26.dan je koncentracija bila 6 puta veca. Mislim da bi po meni gin trebali nam voditi racuna o vrijednostima pa s obzirom na to dati oblik koji je za nas prihvatljiv. Recimo te injekcije bi bile idealne za cure koje pate od manjka. Iako sam crinone cak bi bio dovoljan znaci da mi ne proizvedemo ni nmol same progesterona, al nam ne bi bio dovoljan za odrzavanje trudnoce. U USA je praksa da cak nakon 26 dc se uvode 2 doze crinone kod pacjentica koje imaju niski P. Dakle ako uzimamo svaki dan dozu ne bi smjele imat previse. A kolike od nas su kontrolirale progesteron npr dan prije ET ili kojom brzinom odlazi iz tijela??! Kad sam bila na duphastonima prije ivf koristila sam dufice, dobila m, i kako su mi ostali jako dugo simptomi dr me poslala vaditi progesteron to je bio 7dc i on je bio duplo visi nego sto je normalno, a inace nemam povisen. Hocu reci koliko nama se to povisuje kad iz mj u mj idemo u postupke, to nitko ne kontrolira. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani