Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Suncokretica
    28. Lipanj 2016. 07:58

Imam pitanje za sve: kako sami sebe smirujete tijekom raznih oblika potpomognutih oplodnji?  Ja sam već lagano bila nervozna dok sam samo bila na pregledu, a tek na oplodnji ću biti još više nervozna i napeta . Mi krećemo prvo s inseminacijama od jeseni, a ako to ne uspije onda idemo na IVF. Nekako mislim da je posebno kod inseminacija važna opuštenost da se to bolje primi, a ja se bojim da ću bit jako nervozna i samim time si otežati proces. Naravno da je lako reći opusti se, ali to je jednostavno jače od mene. Svi mi želimo dijete i znam da si tom nervozom i razmišljanjem radim još gore, ali čovjek nekad ne može protiv sebe. Sama spoznaja da idemo na potpomognutu oplodnju u meni stvara istovremeno sreću i nadu, ali i ljutnju i nervozu.
    Kakvo je stanje kod vas? Kako sami sebe smirujete u svemu tome? O čemu razmišljate tijekom samog procesa? Ja već planiram slušati neku umirujuću muziku, ako mi budu dali hehe 

id20
    28. Lipanj 2016. 10:27

Nazza, prvo dobrodosla! A onda zelim vam svu srecu! Puno ste toga vec prosli, i mislim da kod tebe treba ici na stimulirane postupke, ali necu se ja igrati doktora, oni ti znaju najbolje pa njih i slusaj! Sto se tice cekanja od transfera do bete, nema se tu sto panetnog savjetovati, probaj sto manje misliti, citaj knjigu, gledaj neke serije koje te zanimaju ili nesto tako! Ja sam ti imala super betu i nisam imala niti jednog simptoma isto kao i kad je bila 0! A krvarenje ti je "normalno" u ranoj trudnoci, a par dana od transfera moze biti i znak implantacije.. Tada legnes i odmirujes to i cekas! Srecu ti zelim! A gdje si bila sada u prirodnim postupcima?
    Suncokretica, prvi postupci su uvijek teski jer ne znas sto te ceka.. Svaka od nas je drukcija, ali moramo si nekako sloziti u glavi da imamo cilj, da to zelimo i da ce doktori odraditi sve najbolje da bi nam pomogli da dodemo do cilja! Ne znam sto bih ti drugo rekla, mozda ce neke druge cure imati koji bolji savjet.. Ja sam recimo imala najvecu tremu prije feta prosli mjesec, a u postupcima sam vec vise od godinu dana!

3/15 - prirodni, bez js
    4/15 - stimulirani, beta=0
    11/15 - stimulirani, beta 11dt=186.07, 14 dt=1053.13, missed ab 10tt
    5/16 - FET, beta=0
    6/16 - stimulirani, beta 11dt=450.86, 13dt=1093.57, missed ab 10tt

• petra12345
    28. Lipanj 2016. 15:00

Id..prošlo je 10 dnt(ak ne racunam dan transfera) i planiram vadit betu u subotu iako mi pise 12 dana..danas sam pocela opet radit i malo me nekad zaboli..ali meni su sad to sve bockanja ko u pms,nisam nikakvo krvarenje imala..i sad me panika pocela hvatat..bojim se te bete vise od icega 

• petra12345
    28. Lipanj 2016. 15:01

Čekalice...sretno nam svima 

Juje
    28. Lipanj 2016. 17:29

Meni je tek 2 dpt osjećam se imam samo misao da nije uspjelo 

id20
    28. Lipanj 2016. 18:30

petraa i Juje, nema crnih misli!  petraa, a zasto ne vadis u cetvrtak na 12dpt?!

3/15 - prirodni, bez js
    4/15 - stimulirani, beta=0
    11/15 - stimulirani, beta 11dt=186.07, 14 dt=1053.13, missed ab 10tt
    5/16 - FET, beta=0
    6/16 - stimulirani, beta 11dt=450.86, 13dt=1093.57, missed ab 10tt

• Nazza
    29. Lipanj 2016. 12:19

Hvala ti Id20..tesko je to cekanje od transfera do bete, ja sam zadnjih 5 dana, uzasno lose, samo plakanje i depresija...sve postupke kod nas u Zagrebu sam radila u Vinogradskoj kod dr.Bolance, jest da mi je sad u ovom postupku i kod punkcije i transfera bio prof.Kuna..nazalost znam ih sve i nekako mi se cini ovo sve jos teze jer sam u medicini i puno znam o svemu...

• petra12345
    29. Lipanj 2016. 15:52

Nazza..koji si dan bila u vinogradskoj na transferu?ja sam bila 18.6.i radio mi je dr.Bolanca..
    Id..mislila odradit za vikend kad ne radim..ali ipak idem sutra ...uh...

bad_Angel
    29. Lipanj 2016. 16:19

Nazza dobrodošla 😊

Suncokretica probaj se zaokupiti sa nečim da što manje stignes razmišljati o tome ... ja sam isto mislila da ću izluditi dok sam to sve čekala ali onda sam sva sreća imala puno za raditi na poslu i doma i stalno se nešto događalo tak da mi je vrijeme proletilo a da nisam ni stigla previše razmišljati 😊
    sad je već malo teže dok se beta čeka jer sam doma i imam viška vremena i vrjeme sporo prolazi 🙈🙈 a simptoma nikakvih 🔫 tak da si cijelo vrijeme razmišljam kak nije uspjelo 

petra blago tebi,jos samo jedan dan čekanja😊..ja moram jos tjedan dana biti u neizvjesnosti 🙄

06/16 stimulirani...
    beta 12 dnt=454,54, 16 dnt=4897 😍

bad_Angel
    29. Lipanj 2016. 16:20

petra jel si probala doma test napraviti ?

06/16 stimulirani...
    beta 12 dnt=454,54, 16 dnt=4897 😍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.