Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nemasekirancije
    03. Ožujak 2019. 08:43

Grizli

Nemasekirancije tek sam sad uhvatila malo vremena pa sam isla vidjeti sto se pise o toj frangmentaciji. Uglavnom oni sa stupnjem 1-3 imaju sanse da se razviju u blastocistu odnoso da krene razvoj dalje, oni sa 4 i 5 nazalost propadaju u slijedecih 48 sati. Ti koliko sam skuzila nisi dobila info koji je stupanj fragmentacije tako da ti taj podatak malo sto znaci. Fragmentacija znaci da uz one stanice koje sacinjavaju embrij postoji i sitnih komadica koji nisu sastavni dio embrija, sto ih je vise manja je sansa. Razloga moze biti vise no najcesce su 2 ili je to prirodno uvijetovan defekt jajne stanice pa se on ponavlja u svakom ciklusu kod js bez obzira sto se s kvalitetom radi. I sve je pitanje srece u strvari onda. Ili moze nastat kao rezultat u ivf zbog preslabe stimulacije s obzirom na odgovor jajnika. Dakle dano je premalo lijekova na broj stanice i onda je njihova kvaliteta losa i javljaju se fragmenti. No to se jacom i pravilnijom stimulacijom u narednim ciklusima moze rijesiti. Dakle ti si u principu ovdje u toj situaciji nemocna. Kljucno za uspjeh je slijedecih 48h i ovisi koliko te fragmentacije ima. Drzim fige da nije tako veliki stupanj i da sve bude u redu i javljas betu uskoro! Za probavu dobro je uzet magnezij dal sumece ili nekoliko casa donata svejedno al pomaze ako imas zatvor, ako imas proljeve isl.onda caj od sipka pomaze.

Grizli draga i ja sam malo to proucavala. Zapravo svasta nesto moze biti. Negdje po stranim sajtovima se spominje i mogucnost nekvalitete jajne stanice...e sad s obzirom da sam ja mozda u blagom hiperu s ovom malo dozom neznam dali je progijeseno bas u stimulaciji. Al jbg nisam dr pa mozda i je. A i...ako su izvadjene 4 stanice ukupno, 3 su zrele a oplodila se jedna i to takva krzljava lol..dali to ovisi o muskom faktoru ili zenskom? On ima smanjenu pokretljivost bila je 16% progresivnih, ali sa puno sluzi pa su morali radit icsi. Negdje sam citala da prvih par dana ovisi o zenskom. Sta mislis o tome?
    S time da imam hashimoto i povisena antitijela za koja sam dovika decortin. Negdje sam citala da ta antitijela mogu utjecati na kvalitetu...hm? Ali s obzirom na hashimoto kako mi zene mozemo popraviti kvalitetu js? Jer nesnijemo nista sto podize imunitet.

• Pencil
    03. Ožujak 2019. 08:45

Hm, evo meni ipak minus, nikako ja da vidim 2 crte, baš bezveze 

student13ica
    03. Ožujak 2019. 08:50

I ja javljam minus.. 

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

• Pencil
    03. Ožujak 2019. 08:57

student13ica

I ja javljam minus..

Ja san se nadala da će barem tebi uspjeti, sad san baš iznervirana 

• Pencil
    03. Ožujak 2019. 09:01

Hm sad gledam šta piše na otpusnom, prva beta 8.3., a posli piše kontrola hsga 14ti i 18ti dan ciklusa 

student13ica
    03. Ožujak 2019. 09:05

Pencil ma joj toliko sam više luda oko ovoga, kad vidim druge u svojoj okolini ili su trudni ili imaju već svoju djecu.. to me baš počelo pogadjati. Što smo mi to napravili da se ovoliko moramo boriti. Znam da će doći i naše vrijeme, ali jednostavno puknem. Ne zelim ispasti bezobrazna, ali nadam se da me shvaćate. 

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

• maja555
    03. Ožujak 2019. 09:08

Pencil onda je moguce da je prerano. Cekaj betu, bas sam mislila da ces nam javit sretnu vijest. Al ja bi isto cekala betu, ipak ce ona rec svoje. Koji ti je dns dan od trasnfera?

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

• Pencil
    03. Ožujak 2019. 09:08

student13ica

Pencil ma joj toliko sam više luda oko ovoga, kad vidim druge u svojoj okolini ili su trudni ili imaju već svoju djecu.. to me baš počelo pogadjati. Što smo mi to napravili da se ovoliko moramo boriti. Znam da će doći i naše vrijeme, ali jednostavno puknem. Ne zelim ispasti bezobrazna, ali nadam se da me shvaćate.

Ma svaka tebi čast kad vidim koliko si toga prošla. Lakše bi mi bilo da je bar tebi uspjelo. Kad je beta kod tebe? 

• Pencil
    03. Ožujak 2019. 09:10

maja555

Pencil onda je moguce da je prerano. Cekaj betu, bas sam mislila da ces nam javit sretnu vijest. Al ja bi isto cekala betu, ipak ce ona rec svoje. Koji ti je dns dan od trasnfera?

Vraga rano, 11ti dan transfera 

• maja555
    03. Ožujak 2019. 09:11

Student13ica bas mi je zao. Kad je tvoja beta?
     Tesko mi je uopce citati dole sto si prosla do sada.
    Ja jos ne vjerujen dok se bete ne izvade.

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.