Evo ovako: od 2dc 150 puregon, sutra i utorak dodajem po 1 orgalutran uz puregon (150 i dalje), srijeda uzv pa ćemo vidjeti. Amh mi je 45 tak da smo išli s blažom stimulacijom
Ja sam sebi ovo nekako zamislila kao ispit na faksu, prvi put samo ideš vidjeti pitanja 😂 ako bude uspješno, odlično, ako ne, neću se sekirati!
ja '92. mm '82.
teški oat
u mpo od 2018
1. postupak škvorc - 5 blastica
2. postupak repromed - 3 blastice
3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
11/20 fet 🤖
Hvala ti Grizli.. ja se iskreno nadam da ces ovaj put uspjeti.. drzim 🤞🤞 i sigurna sam da ce odmrzavanje proci kako treba 💖💖
Nikita ne utjece stimulacija na kvalitetu stanica nego na fragmentaciju embrija. Rekoh moze biti, al i ne mora. Fragmentacija se recimo javlja i kod zena koje su imale neki oblik tumora koji je lijecen samo operacijom. Dakle tumor ostavlja trag u buducim zamecima. Ako je to tako onda kod veceg broja js dolazi do toga da neke imaju fragmentaciju stupanj 4, a neke nemaju uopce recimo. Uzroka je stvarno miljon i slazem se s tobom da je to dosta tesko sad utvrditi uzroke, sve su samo nagadjanja i svaka od nas drukcije reagira na lijekove.
Pencil onda najbolje da cekas taj 14dnt pa test napravis ponovno! Nadam se da ce sonda 16dnt vaditi betu! 🤞
Nemasekirancije jos te htjela pitat kakav je spermiogram vam? Veci udio fragmentiranih embrija ima kad je problem spermiograma (losa morfologija, i dna) bez obzira na kvalitetu js. No ko sto sam rekla nadam se da je fragmentacija minimalna i da ce ovaj postupak zacrsiti uspjesnom trudnocom.
Babylove hvala!
Ne embrij moze biti los ako ima premali broj stanica za stadij u kojem se nalazi, ako ima mutaciju, ostecene lance dna... A fragmentacija je samo jos jedan razlog da embrij nije savršen. Mnoge te uzroke zasto embrij nije dobre kvalitete ne mogu se ni vidit barem ne kod nas. U USA recimo embrije sa malim stupnjevima fragmentacije naprave mikroskopske zahvate di doslovno odatrane to. Al opet ovisi dal je fragmentacija vezana za citoplazmu ili dna embrija... Nije ni fragmentacija uvijek nastala od istog dijela embrija... To je toliko složeno i osjetljivo podrucje da se zapravo o svemu tome od oplodnje do razvoja ploda koji je vidljiv na uzv ne zna ja ni 1%.
Recimo meni kod mojih embrija se dogodilo najcesce da su zastali u razvoju 2.ili 3.dan, zasto nitko ne moze reci jednostavno je tako, pa sam imala jedan bubrezastog oblika kojem su se stanice nepravilno razvijale, jedan je bio 9-stanicni 3.dan i dalje se nije dijelio pravilno, a onda najcesce je problem sa kromasomatskom pogrešnom, tako da nije dogurao do blastice. I jedan koji je inao neku pregradu. Nisam do sad vidila na svojim nalazima fragmentaciju. Al ja sam inace jako dosadna kad zelim saznat neku info pa mi najcesce sestra kaze evo vam pa si citajte. Pitaj svakako sto je s embrijima mozda ti ta info moze dat neku smjernicu sto se moze popraviti ili pov3cat sansu za uspjeh nakon et.
Grizli i nikita...sto se tice spemiograma on je jadnjikav. Progresivno pokretni su 16%.. na nalazim na VV ne mogu skuziti morfologiju, ali mi ju nikada niti nisu spominjali. Jedino sto je je da ima puno sluzi i leukocita, radili urino briseve i bakteri eakulata i sve uredno. Neznam koji je razlog tome.
Ma znam, nebi se ni ja htjela opterecivati...ali ako ne uspije, a realno sanse nisu nesto velike haha..bi htjela ispitati jos sve dodatno sto je u nasoj moci. Od njega do sebe. Do sad nismo radili neke ekstra pretrage, al ok nije bilo ni razloga..1 inseminacija,1 prirodni gdje je folikup pukao prije i evo prvi ivf. Ali sam misljenja da zasto ne napraviti sve sto je u mojoj moci. Sta bi uopce trebalo napraviti od pretraga sto se tice js?
Grizli obavezno mi pitaj frendicu..mozda zna vise info o kvaliteti js u odnosu na hashimoto.
Sunshine draga odlican rezultat :)! Sad navijamoooo :)! Biti ce to sve odlicno!!!!
Hvala vam drage curke, prava ste podrška! :)
Nemasekirancije, i ja imam hashimoto pa baš i mene zanima. Nismo ni mi ništa dodatno vadili, ali vidim da se često spominje dhea-s, jesi li to možda izvadila?
ja '92. mm '82.
teški oat
u mpo od 2018
1. postupak škvorc - 5 blastica
2. postupak repromed - 3 blastice
3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
11/20 fet 🤖
Nemasekirancije pitala ja nju pa isla i provjeriti ti to sve... Ovako ona je prije inseminacije uzimala jadrankine kapi (onaj jod sa svim dodacima koje preporucaju - selen, Mg, vit c) uz to uzimala je vitamin D. Prije druge trudnoce koja je dosla spontano uzimala je vit D 2000 ui, mioinozitol 1 vrećicu ne sjeca se koja je to doza, selen 200 mcg, cink 30 mg. I dodatno je kupovala na web stranici tvornica zdrave hrane prah od neke biljke ashwagandha i to je stavljala u smoothie koje stalno pije. S time da je taj prah uzimala samo prije ovulacije nikako nakon jer se u trudnoci ne smije. E sad ja ti isla to i provjeriti da ne bude pokvareni telefon informacija... I zaista sva istrazivanja potvrdjuju da cak 92% zena sa hashi imaju manjak vit D i da povećanjem doze se smanjuju antitijela i tsh. Selen i cink djeluju antioksidativno i poboljsavaju sintezu hormona stitnjace. Inozitol dokazano je da 600 mg/dan u kombinaciji sa selenom smanjuje znacajno antitijela tpo i tg i hormon tsh. A ta biljka je zapravo dio ayurvedske terapije utjece na jetru u kojoj dolazi do sinteze hotmona t3 i t4 pa samim time i utjece na njih. I zaista tokom dojenja se moze uzimat al u trudnoci ne. Ostale sve nadomjestke sam nasla da mogu i u trudnoci sve te doze. Jesi ti kad vadila vitamin D? Jos bis migla napraviti pretrage B6 vitamin, homocistein, anti dsDna, folnu kiselini, ako nisi trombofiliju.
Sortiraj odgovore
Najstariji