Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • maja555
    03. Ožujak 2019. 18:51

Grizli i nemasekirancije ja sam isto hashimoto i uz to endometrioza. Eutyrox za stitnjacu uzimam vec 6 godina, a ja sam isto sve do ivf pila jadrankinu otopinu jod plus selen. To pijem ima nekih godinu dana i stvarno mi je u tih godinu svaki nalaz hormona bio uredan. Prije toga je skoro svaki tsh bio visok, 4, 5 ili 6. Dok sam sada na 2,5. Nisam ja pila neke velike kolicine kako oni preporucuju, pila sam 5-6 kapi dnevno i od toga sam imala vise energije. Sto jest jest, vidi se nekakav pomak kad to pijem. Sad koliko to tocno utjece i na jajne stanice i ostalo, zbilja ne znam. Ali te jadrankine kapi sam sad prestala, nisam tila dok sam ne terapiji stimulacije. Ja nisam nikad vadila te vitamine, a cula sam da ako planiras trudnocu da je dobro provjeriti vitamin d. 

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

• Gelica
    03. Ožujak 2019. 19:03

Pozdrav svima. Upravo krenuli prvi put u stimulaciju i sva sam u strahu.. danas mi je treći dan injekcija Puregon punim od 200jedinica. Noćas nisam dobro spavala koliko mi je bilo vruće i znojila sam se, a i danas tijekom dana. Povremeno blage mučnine. Koje ste vi nuspojave imale na stimulaciju i da li je neka uzimala Puregon? Ja sam sva u strahu i paničarim kako će mi biti danas nakon 3 injekcije . Hoće li se još koja nuspojava pojaviti? Molim vas pomozite. Jeste li i vi bile uplašene kako ćete reagirati na stimulaciju ili samo ja bezveze paničarim??

• maja555
    03. Ožujak 2019. 19:17

Gelica

Pozdrav svima. Upravo krenuli prvi put u stimulaciju i sva sam u strahu.. danas mi je treći dan injekcija Puregon punim od 200jedinica. Noćas nisam dobro spavala koliko mi je bilo vruće i znojila sam se, a i danas tijekom dana. Povremeno blage mučnine. Koje ste vi nuspojave imale na stimulaciju i da li je neka uzimala Puregon? Ja sam sva u strahu i paničarim kako će mi biti danas nakon 3 injekcije . Hoće li se još koja nuspojava pojaviti? Molim vas pomozite. Jeste li i vi bile uplašene kako ćete reagirati na stimulaciju ili samo ja bezveze paničarim??

Draga Gelica, ja sam ti malo bila umorna i malaksala od inekcija i malo sam se vise znojila nego inace. Takodjer su mi izbile bubuljice po nogama i stomaku i nakon inekcije bi mi bilo mucno toliko da uopce nebi jela nista cilo popodne. Nemoj panicariti, ipak su to hormoni, tako da je moguce imati nuspojave. 

**od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

• Gelica
    03. Ožujak 2019. 19:34

Hvala ti Maja :) Ma znam da je normalno imati nuspojave i čitala sam o tome ali kad osjetim na svojoj koži malo se više uplašim. A i vjerojatno bi bilo bolje da nisam čitala sve moguće nuspojave.. znojenje i vrućina po cijelom tijelu mi je baš neugodno za podnijeti, preko dana još i nekako ali po noći ne mogu spavati koliko mi je toplina po svuda. Mucnina mi je došla samo u par navrata i to blaga. Ne znam kako bi si mogla pomoći sa tim znojenjem po noci jer ujutro nisam baš sposobna za odlazak na posao posto ne spavam..

sunshine25
    03. Ožujak 2019. 19:53

Pozdrav Gelica! Moje nuspojave na puregon su također znojenje, pijem hektolitre vode koliko mi je stalno vruće, kao iznutra (valung). Danas, nakon 5. inekcije - mučnina opaka. Evo upravo se vratila iz šetnje, i bolje mi je. Ja sam ti strašni paničar, možeš misliti kako sam reagirala kada sam vidjela da se puregon pravi od kineski hrčaka 😂 nemoj se brinuti, nisi jedina, ipak su to hormoni, i nekako mislim bolje da imam nuspojava pa onda barem znam da djeluje! Sretno dalje u postupku :)

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

sunshine25
    03. Ožujak 2019. 19:55

Maja555, negdje sam pročitala da u početku uzimanja Jadrankine otopine tsh jako skoči. Jel i kod tebe bio takav slučaj? Ja nisam htjela isprobavati jer sam morala sniziti tsh u mjesec dana, ali sigurno mislim u budućnosti probati alternative.

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    11/20 fet 🤖

• maja555
    03. Ožujak 2019. 20:16

sunshine25

Maja555, negdje sam pročitala da u početku uzimanja Jadrankine otopine tsh jako skoči. Jel i kod tebe bio takav slučaj? Ja nisam htjela isprobavati jer sam morala sniziti tsh u mjesec dana, ali sigurno mislim u budućnosti probati alternative.

Meni nije nikad skocio. Imas grupu na faceu jodirani,pa mozes procitati. A oni preporucuju kap po kap svaki dan dizati da dodes do 2×12 kapi dnevno. A ja sam pila najcesce 6 kapi. I kako sam s tih 6 dobila bas energije nisam tila vise jer mislim da bi bila hiperaktivna i da nebi mogla spavati. Citam tamo da su ljudi s tim rjesili ciste, endometriozu itd. Sad koliko je to istina ne znam. A nisam tila ic na toliko velike doze pa da vidim sta bi bilo s mojom endometriozom.

23.01.21. AIH

• Gelica
    03. Ožujak 2019. 20:36

sunshine25

Sunshine25 haha kineski hrcak😂 Sad manje panicarim 😃. Znači ima nas još paničara, malo mi lakše sad kad vidim da ima još netko te vrućine. Samo se nadam da mi mučnine neće postat još gore.. Moja prijateljica nije imala niti jednu nuspojavu i dobila 18 folikula od toga 8 jajnih oplodenih, 2 vracene i sad ima blizance  :) 

• Gelica
    03. Ožujak 2019. 20:49

E Da, i menzis mi je stao nakon 2 injekcije.  Jel i vama Tako?

sunshine25
    03. Ožujak 2019. 20:58

Hvala Maja, baš ću pročitati! 
    Ma joooooj, ja sam definicija paničara, danas sam došla na uzv i odmah rekla dr. da mislim da sam u hiperu 😂 ništa ne brini :)
    Meni je odmah nakon prve počelo brljaviti, a nakon druge totalka stalo

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    11/20 fet 🤖

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.