Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pencil
    02. Ožujak 2019. 13:55

student13ica

Pencil koji je tebi sutra dnt? Nisam bas pratila od pocetka.. meni ce biti 13dnt

11ti sutra 😀 Isto 2 trodnevna, 1 odličan, drugi malo lošiji 

• Pencil
    02. Ožujak 2019. 13:56

Grizli

Pencil i Studentica 🤞🤞🤞🤞🤞 da sutra javote 2 plusica lijepa!

❤🙌 Hvala draga Grizli 

• nemasekirancije
    02. Ožujak 2019. 14:14

Nikita i vaki...znaci 4 su jajne stanice izvadili. Jedna je odmah bila losa pa su 3 oplodili, i od te 3 se oplodila jedna ta krzljava lol. Koja ima te fragmente. Ste culi kaj za to? 
    Btw dali ti fragmenti nastaju od losije jajne ili? Kak uopce popraviti jajne ukoliko imam hashimoto. 

I btw spermio je sad bio 16% progresivnih,u 9 mj 6% al ima puno sluzi i morali su raditi isci. Pitala me biologica dal smo radili briseve i to za njega. Jesmo i svi uredni..tak da neznam razlog sluzi. 

Pencik i studentica navijam🤞🤞🤞❤

sunshine25
    02. Ožujak 2019. 14:30

Pencil, student3ica sretnoo!! 
    Nemasekirancije, ne znam od čega sluz ako nema upale, ali držim fige na najjače za jednu ali vrijednu! 😊 
    Ja sutra u 9:30 na prvi uzv, baš me zanima koliko ih je. Imam osjećaj kao pred ovulaciju, baš me stežu jajnici i pikaju, moja procjena je da ih ima dosta tak da me već hvata panika od hipera 😂 ja i moja paničarenja 🙄

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

Vaki
    02. Ožujak 2019. 15:05

Nemasekirancije - Do 10% fragmenata je o. k., preko 20% utjeće na uspjeh. No, za mnoge lošije stanice se mislilo da neće uspjeti pa su ipak rođene zdrave bebe, a iz odličnih ništa... 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

• nemasekirancije
    02. Ožujak 2019. 15:12

Vaki

Nemasekirancije - Do 10% fragmenata je o. k., preko 20% utjeće na uspjeh. No, za mnoge lošije stanice se mislilo da neće uspjeti pa su ipak rođene zdrave bebe, a iz odličnih ništa…

Nemam pojma koji je postotak :)! A jel tko zna zasto se desavaju fragmenti? Radi jajnih stanica i njihova kvalitete ili spermija?

• nemasekirancije
    02. Ožujak 2019. 15:13

sunshine25

Pencil, student3ica sretnoo!!
    Nemasekirancije, ne znam od čega sluz ako nema upale, ali držim fige na najjače za jednu ali vrijednu! 😊
    Ja sutra u 9:30 na prvi uzv, baš me zanima koliko ih je. Imam osjećaj kao pred ovulaciju, baš me stežu jajnici i pikaju, moja procjena je da ih ima dosta tak da me već hvata panika od hipera 😂 ja i moja paničarenja 🙄

Drzim fige za prvi :) bez panije unaprijed. Sve ce biti ok ;)

• nemasekirancije
    02. Ožujak 2019. 21:52

Nikitta

Student3ica znam da si imala missed ab, sjećam se. Nadam se da je sad sreća na tvojoj strani. 😍 Ja sam na drugoj kutiji pilula i nadam se da napokon krećem u postupak kroz kojih 20 dana. Ne znam kaj me čeka, endometrioza je bila na oba jajnika u siječnju, nisam mogla u postupak… Nikako dogurati do transfera. Od devetog mjeseca 😭
    Nemasekirancije ne znam otkud fragmentacije, samo znam da mi je mpo dr. u petrovoj rekla da se dioba embrija do petog dana ovisi o ženskom faktoru, a nakon petog dana o muškom.

Moguce..budem malo istrazila. 
    Cure kako potaknuti probavu :(??

Grizli
    02. Ožujak 2019. 23:18

Nemasekirancije tek sam sad uhvatila malo vremena pa sam isla vidjeti sto se pise o toj frangmentaciji. Uglavnom oni sa stupnjem 1-3 imaju sanse da se razviju u blastocistu odnoso da krene razvoj dalje, oni sa 4 i 5 nazalost propadaju u slijedecih 48 sati. Ti koliko sam skuzila nisi dobila info koji je stupanj fragmentacije tako da ti taj podatak malo sto znaci. Fragmentacija znaci da uz one stanice koje sacinjavaju embrij postoji i sitnih komadica koji nisu sastavni dio embrija, sto ih je vise manja je sansa. Razloga moze biti vise no najcesce su 2 ili je to prirodno uvijetovan defekt jajne stanice pa se on ponavlja u svakom ciklusu kod js bez obzira sto se s kvalitetom radi. I sve je pitanje srece u strvari onda. Ili moze nastat kao rezultat u ivf zbog preslabe stimulacije s obzirom na odgovor jajnika. Dakle dano je premalo lijekova na broj stanice i onda je njihova kvaliteta losa i javljaju se fragmenti. No to se jacom i pravilnijom stimulacijom u narednim ciklusima moze rijesiti. Dakle ti si u principu ovdje u toj situaciji nemocna. Kljucno za uspjeh je slijedecih 48h i ovisi koliko te fragmentacije ima. Drzim fige da nije tako veliki stupanj i da sve bude u redu i javljas betu uskoro! Za probavu dobro je uzet magnezij dal sumece ili nekoliko casa donata svejedno al pomaze ako imas zatvor, ako imas proljeve isl.onda caj od sipka pomaze. 

• Babylove
    03. Ožujak 2019. 06:51

Pozdrav zene.. ne pisem bas jer sam skroz u nekoj akciji, a i nemam bas nesto za pisati jer kad citam sto ste sve prosle vecina.. ja nisam ni pola toga prosla, a i iskreno ne razumijem se toliko u sve to ali vas pratim redovito... zelim cestitati na novim plusicima, a isto tako zao mi je i za negativne bete 😔.. drzim 🤞 da danasnji testovi budu pozitivni.. 💖💖 ja sam u odbrojavanju jos tj dana i krecemo sa pikicama 💪💪
    I da se nadovezem za vjeru i boga.. vec sam to jednom pisala... sve sto postoji na svijetu je tako jer je bog to htio.. znaci da on to nije odredio nebi ni bilo mpoa.. stoga ja sam se prestala zamarat sa babskim pricama 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.