Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nasty
    13. Veljača 2019. 17:26

Nova sreca

Nasty

Drage forumašice, ako ima neka od vas slično iskustvo molim da ga samnom podjeli. Na terapiji sam femoston 2/10 zbog loše hormonske slike. Visok fsh i lh, snižen estradiol i amh..Pisala sam, pa da se ne ponavljam, ugl. imam sniženu ov. rezervu. Uz femoston pijem i suplemente, multivitamine, minerale, omegu i sl. Sad sam na 3.kutiji i nisam dobila menstruaciju već 32 dana. Do sada sam imala relativno urednu između 24 i 27 dana. Javila sam se ginekologu i naručila se na uzv. Čak sam napravila i test za trudnoću, iako su mi šanse minimalne i negativan je. Sa mpo doktoricom imam zakazan termin nakon što popijem treću kutiju femostona i ponovim nalaze hormona 2.ili 3.dc. te dođem sa novim nalazima na procjenu za postupak. Nisam pod nekim dodatnim stresom, sve je uobičajeno. Malo me brine to što s terapijom kojom bi trebala regulirati hormone i ciklus ja ne dobijam menstruaciju. Soc. gin. mi je preko telefona spomenuo da mi je moguće da mi je endometrij tanak zbog anovulacije i da mi zbog toga se preskače ciklus. A čitam na više mjesta da femoston djeluje na zadebljanje endometrija. A ništa morat ću čekat 21.UZV, pa ću vidit. Moram se negdje pojadat jer stvarno nemam koga pitati, pa vas tlačim..
    Nova sreca, znaš li možda u koje doba dana je moguće našu mpo doktoricu kontaktirati telefonom?

Cure, pratim vas i držim fige za pozitivne bete i sve daljnje rezultate.. Čestitam na plusićima..

A nju dobiti na telefon ti je lutrija.ako možes otiđi radije na odjel.sretno draga

I mislila sam.. Otić ću ako budem morala.. Sretno i tebi draga! 

• Kengurica
    13. Veljača 2019. 17:46

Histeroskopija obavljena. Nista nije boljelo, sve je prohodno i uredno. Uzet je uzorak za patohistolosku analizu i nalaz je za cca 7-10 dana. Mrvicu imam krvi na ulosku, ali bas mrvicu.

Grizli
    13. Veljača 2019. 18:00

Kengu bas sam mislila na tebe i cekala da se javis. Super da je sve uredno, nek i nalaz sad bude super i sve je spremno za ET. Kad ides u postupak? To blago krvarenje je normalno. Jesu ti dali kakve upute? 

Samara
    13. Veljača 2019. 18:05

Kod niske razine testosterona, kako podici tu razinu? Kojom hranom i da li je to dovoljno ili je bolje sa dodacima prehrani? Ako da koji iz iskustva? Hvala

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

Grizli
    13. Veljača 2019. 18:18

Samara a koliko niski je testosteron? Znam da intenzivna vjezba, cesti odnosi i hrana bogata proteinima (meso, jaja, avokado, ulja) i omega 3 povisuju testosteron. Ne znam iz vlastitog iskustva, al mozda ti pomogne sto god. Znam da ako je mali manjak se relativno lako i brzo normalizira

Nasty
    13. Veljača 2019. 18:32

Nikitta

Kengu super da je sve tako dobro prošlo, jeste radili scratch također?
    Nasty baš jako čudno da ti nema menstruacije tako dugo. Svakako nije uobičajeno. Može biti anovulacijski ciklus, ali i ciste. Svakako idi liječniku, možda ti terapija ne odgovara.

Da, moram.. Koje sam sreće još će mi se endometrioza vratit nakon desetljeća.. 

• Kengurica
    13. Veljača 2019. 18:39

To rezanje da ti uzme komadić tkiva je u ovom slučaju dovoljno odnosno ima istu ulogu kao scratching. Vec s mengom krećemo. Ovaj puta s puregonom. Bojao mi se dati Elonvu zbog dosta visokog AMH. Dvojio je. Sa 37 mi je AMH bio 30, ove godine ga nisam mjerila.

• maja555
    13. Veljača 2019. 18:45

Pozz cure, 
    Dobila sam mjesecnicu i ovaj mjesec iden na IVF prvi put. Znaci od 2 do 6 dana pijem 3x1 LETROZOL, a 5.dan idem na ultrazvuk. 
    Spomenio mi je i inekciju ali ne znam kada i koje cu primati i stopericu na 9.dan ciklusa. 
    Jeli koja od vas isla ovim redosljedom i kako ste reagirali na letrozol i inekcije? Prvi put mi je i nova sam u IVF-U.

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

• Kengurica
    13. Veljača 2019. 18:50

Zaboravih napisati. Prije postupka dobiješ isprintane upute za prije i nakon histero. 

• Kengurica
    13. Veljača 2019. 19:06

Maja, mozda misli samo na štopericu injekciju, a mozda ce ti npr menopurima nadopuniti letrozol. Letrozol je ako se ne varam femara. Da li ti je rekao jesi li u prirodnim ciklusu IVF ili stimuliranom? Koja vam je dijagnoza? Neobicno mi je da vam je prvi izbor letrozol pa pretpostavljam da si vec imala inseminaciju ili nesto?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.