Nemasekiracije.. ne moras nista cekati.. ja sam u prvi stimulirani postupak isla odmah nakon aspiracije u prirodnom ciklusu... stanica mi je bila cisticna i doktor mi odmah dao terapiju za sljedeci ciklus i jos sam ga ja pitala jel da sacekam jedan ciklus rekao je ne... tako da sretno i nadam se da ce ti biti dobitni 🤞🤞
Nemasikirancije, a na Vuku ti nazalost bas i nema moj doktor. Da zapisu onog koji te prvi primio, ali oni se izmjenjuju. Doktor voli pobiti ono sto je doktorica rekla, zasto ne znam, ali da je dobro za nas pacijente, nije. Jednom sam se pozalila i receno mi je da postoji sanducic za prigovore i da kako nitko nece prigovoriti ni uprava nece promijeniti nacin rada. Znaci dr. jukic je tamo sefica i vecini vremena je tamo no nije stalno. Meni su svi bili dragi, al kao da se neki medjusobno ne uvazavaju.
Cura iz Splita, ne mogu se sjetiti nadimka, sa P je. Iz nekog razloga si dobila stimulaciju. 300 jedinica bemfole je bas dosta pa pretpostavljam da imas nizak AMH i malo antralnih folikula. To su to folikuli na jajnicima koji su potencijal za dati jajnu stanicu, a ta bemfola ih stimulira da vise njih krene raditi jajnu stanicu jer bez lijekova se stvara jedna. Pratit ce te doktorica svaka dva dana ultrazvukom i po onome sto vidi nadopunjavati lijekove. Bemfola stimulira razvoj jajnih stanica i folikula, kasnije dobijes jos nesto da ne puknu i na kraju stopericu injekciju sa do kraja sazriju tocno na dan kad je punkcija. Punkcija se jos zove aspiracija i njome se vade jajne stanice. Ako imate dobar spermiogram stavljaju ih i ‘zdjelicu’ sa spermicima i puste da sw oplode. Onda te drugi dan zovu da kazu koliko ih se oplodilo. Ako se lijepo razvijaju embriji imas transfer odnosno kateterom ti u maternicu unesu embrij ili embrije i ides doma cuvati mrvice. Nakon nekoliko dana vadis krv da vidis jesi trudna.
Nemasikirancije, a na Vuku ti nazalost bas i nema moj doktor. Da zapisu onog koji te prvi primio, ali oni se izmjenjuju. Doktor voli pobiti ono sto je doktorica rekla, zasto ne znam, ali da je dobro za nas pacijente, nije. Jednom sam se pozalila i receno mi je da postoji sanducic za prigovore i da kako nitko nece prigovoriti ni uprava nece promijeniti nacin rada. Znaci dr. jukic je tamo sefica i vecini vremena je tamo no nije stalno. Meni su svi bili dragi, al kao da se neki medjusobno ne uvazavaju.
Cura iz Splita, ne mogu se sjetiti nadimka, sa P je. Iz nekog razloga si dobila stimulaciju. 300 jedinica bemfole je bas dosta pa pretpostavljam da imas nizak AMH i malo antralnih folikula. To su to folikuli na jajnicima koji su potencijal za dati jajnu stanicu, a ta bemfola ih stimulira da vise njih krene raditi jajnu stanicu jer bez lijekova se stvara jedna. Pratit ce te doktorica svaka dva dana ultrazvukom i po onome sto vidi nadopunjavati lijekove. Bemfola stimulira razvoj jajnih stanica i folikula, kasnije dobijes jos nesto da ne puknu i na kraju stopericu injekciju sa do kraja sazriju tocno na dan kad je punkcija. Punkcija se jos zove aspiracija i njome se vade jajne stanice. Ako imate dobar spermiogram stavljaju ih i ‘zdjelicu’ sa spermicima i puste da sw oplode. Onda te drugi dan zovu da kazu koliko ih se oplodilo. Ako se lijepo razvijaju embriji imas transfer odnosno kateterom ti u maternicu unesu embrij ili embrije i ides doma cuvati mrvice. Nakon nekoliko dana vadis krv da vidis jesi trudna.
Svaka čast na opisu draga
Cure nije me bilo nekoliko dana.. nazalost smo imali smrtni slucaj u obitelji.. i poprilicno smo svi u šoku… ali evo me tu sam i pratim vas… ne pisem puno jer iskreno pola toga sto pisete o pretragama ja nemam pojma.. pa nemam sto nadodati…
Mi uglavnom cekamo nalaz za trombofiliju.. krajem mj bi trebao stici… pa u 3 mj idemo u novu borbu…
Imam pitanje jedno ako znate….. dali postoji mogucnost da se operaciski jajovodi pokusaju ocistiti?…ne znam kako bi se drugacije izrazila..
I opet sretno svim cekalicama aspiracije, transfera i bete…
Moje saucešće draga
Cure koje ste imale transfer, jeste što dobile od lijekova sad poslije njega da koristite? Ja sam dobila plan za prvi dio a nisu mi ništa spominjali nakon transfera pa mi je čudno.. Ipak sam imala spontane pa mislim da bi nešto trebalo da pomogne da se primi i održi
Ja sam ti draga samo dobila fragmin i folacin
I da i utrogestan sam dobila 3×2
Pisem katastrofa s mobitela.
Htjela sam jos jednom reci za nove cure. Kad nam naprave prve nalaze i kazu da nemamo problem to ne znaci da nemamo problem. Imamo. Ne mozemo zatrudniti. Osnovni nalazi mogu biti uredni i zeni i muzu no oni su i dalje neplodni. To se naziva idiopatska neplodnost jer doktori ne znaju uzrok. Ne znaju ga jer pod A medicina nije svemoguca niti istrazena do zadnje točkice, B jer nam rade samo osnovne pretrage. Osnovne pretrage se rade jer je to jeftinije i jer ce ipak mnogi parovi vec u prvih par pokusaja ostati trudni. To je cista statistika i razumno je financijski tako pristupiti. Kad jedan lijecnik kaze da je s nama sve ok i da ne kuzi zasto ne uspijevamo digne mi se kosa na glavi. Ja imam uredne nalaze i muz nelos spermiogram pa nismo trudni. Mozda moje jajne stanice nisu oplodive no to nijedna pretraga koji smo radili ne moze reci itd itd. Zato cure ne padajte na fore nama nije nista, ne znam zasto se nece primiti. Ako nakon dva stimulirana postupka nemate uspjeha kopajte dalje.
Taman za Valentinovo, sretno draga. Ja se pridržavam svega šta mi je dr rekla, osim šta nisan prestala pušiti, pa se radi toga grizem. Mada neki dan mi je prija rekla da je isto bila kod nje i iz prvog uspilo, a pusila i lokala i još starija od nas, pa se tješim
Ja isto nisam prestala pušit al sam smanjila ,mislim da to nebi trebalo smetati
Cure što pušite, toplo vam savjetujem da pročitate malu knjižicu: Lako je prestati pušiti, Allen Carr.
Možete skinut u pdf-u, samo googlajte naziv. Ili naručite preko njuškala knižicu, vidila sam da ima za kupiti. Ja sam je davno bila kupila na kiosku, pročitala i prestala pušit. Spasila me ta knjižica. Ugl. možete je i isprintat u pdf-u.
Pencil eto nasa Nova sreca znala iscitat one hireoglife! Bravo! Sretno!
Perla javi situaciju siutra. Samo d aznas ako niti jedna nije od 8-stanica pustit ce ih da se razvijaju do 5.dana pa onda ti raditi transfer! Ako imas 8-stanican koji onda ga odmah vracaju! 🤞🤞🤞 Da bude smrzlica za 2. Bebu!
Lemon meni su dali samo progesteron nakon et. Nista za ranije spontane. Mogu heparin ili nesto ako imas problem trombofilije. Ili neki kortikosteriod ako imas imuno pozitivne nalaze.
Aha znači puštaju ih dalje, prošli put je bio samo 1 sedam stanični.
Sortiraj odgovore
Najstariji