Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hrabrica
    24. Svibanj 2018. 16:43

Grizli

Hrabrica ne zelim vam pokvariti veselje al nase iskustvo sa tim fertil up je malo drukcije. Znaci prvo je muz imao svega 9% progresivno pokretnih, ostali sve ok. Odmah poceo to piti i mjesec dana kasnije progresivnih 14%, ostalo isto sve u granicama normale. Da bi nakon 3 mjeseca ponovili spermiogram. Cijelo vrijeme je fertil up pio uredno. Njegov sperniogram ocajan premali volumen, svega 7% progresivnih, smanjila mu se morfologija, kolicina spermija duplo manja…A ostali nalazi su mu svi uredni. Rekli nam na humanoj da "popravak" moze biti samo trenutni kao i los nalaz tako da sad nista ne uzima vec 1,5 mj i bas me zanima kakav ce mu nalaz biti sad za ivf kad bude dao uzorak. Nadam se da ce nam dat nalaz spermiograma onda

Hm ne znam što bi rekla sad ali doduše čula sam da nalazi općenito mogu jako varirati u kratkom periodu..Ja se nekak lovim na to poboljšanje jer je doktorica rekla čim se popravi da bi odmah išli na inseminaciju. Sad sam im poslala nalaz pa ćemo vidjeti šta će reći. Meni je od starta baš prvi nalaz bio čudan jer u njegovoj obitelji svi imaju puno djece pa di baš on da ima s tim problem i još je nosio uzorak od doma a bilo je hladno pa se nadam da je i to bio jedan od razloga, da se nešto u transportu zeznulo.. A o stresu da ne govorim, navodno i to ful utječe.. 
    Držim vam fige da nalaz bude bolji i da postupak bude uspješan! Kad imate ivf i gdje?

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

Diana30
    24. Svibanj 2018. 16:46

Sss87

Hej cure, danas prvi uzv i kucaju dva srca. :D Poljak mi racuna trudnocu od zadnje menstruacije pa sam po tome trudna 6tj. Sve ide po planu :D

Super dupla sreća..cestitam 

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

Grizli
    24. Svibanj 2018. 19:01

Hrabrica stres jako ima utjecaj kao i najobicnija prehlada za nepovjerovat.Jako variraju nalazi i ako apstinencija je prekratka ili preduga, ako dan prije je popio koju casu vise ili nije normalno spavao itd. Drzim ti fige da je zapravo problem bio u transportu, dese se losi nalazi ako se uzorak ne drzi na tjelesnoj toplini. Ipak nekako mislim kako mi stalno nemamo srece s svime tako da je i tom fertil up zapravo slucajno izostao ucinak kod mojega. Idemo na prvi ivf u prirodnom ciklusu.

• Gonal
    24. Svibanj 2018. 20:14

Evo i mene s nasim iskustvom. Kad smo krenuli u mpo vode spermiogram je bio savrsen da bi u 12 mj kad smo dosli na inseminaciju rekli nam da mu je pokretljivost losa ali da ih kolicinski ima dosta. Iskreno, veci sok muzu nego meni s obzirom da mu je posao da u kamionu provede veci dio dana, u medjuvremenu smo pili antibiotike za bakterije i nije me iznenadio takav nalaz.
    Odmah kad smo dosli kuci narucila sam fertilup oboma i kad smo dosli na ivf nakon 2 mj ista prica. Znaci nista mu nije pomogao. Nakon toga sam mu narucila Profetril koji je popio i sad pije Bioastin. E sad cemo vidit stanje u ovom postupku.
    Iskreno moje misljenje je da njima jako utjece stres na plivace, prehrana i ako popiju koju pivicu i cigarete i eto ti losijeg nalaza. Al stojim do toga da bolje i da su njima losiji plivaci nego da mi imamo neki veci problem.
    E sad, imam pitanje sa zenske strane. Kao sto sam vam rekla da sam dobila Inofolic za kvalitetu js, pijem jedan dnevno. Sto mislite bil mogla pit dva, bili sto naskodilo pa mozda budu kvalitetnije?
    Raspisala se ja, sorry.. puse svima😘😘

https://lb1f.lilypie.com/VzS3p1.png

Grizli
    24. Svibanj 2018. 20:42

Gonal ja isto pijem inofolic za kvalitetu js, nemam inace pcos i krenula sam bas na akupunkturu. Mislim da nije dobro pretjerat sa tim preparatom posebno ako nemas pcos. Meni su rekli da uz to slobodno jos pijem prenatale.Bolje uz to uzmi mozda jos maca prah, prenatale ili tako nesto. Sretno

• Gonal
    24. Svibanj 2018. 21:17

Ja isto nemam pcos.
    Hvala ti na informaciji da mogu i prenatale i maca prah. Imam oboje pa cu odabrat jedno od toga😂😂
    U blizini mene nema nigdje akupunkture jer sam u malom mjestu a veci gradovi su mi 200-tinjak km pa mi je to daleko😕

https://lb1f.lilypie.com/VzS3p1.png

Beba
    24. Svibanj 2018. 21:25

Kako vrijeme sporo prolazi kad nešto čekaš,obećala sam sebi da ću uživati u slobodnim danima,pročitat 4 knjige koje sam kupila,gledati filmove,ali se na sve to teško koncentriran,danas je tek 5.dpt i nemam pojma kako da si skratimo čekanje,do danas sam stalno osjećala neki pritisak u doljnjem trbuhu,danas ne,ali mi je neka mučnina,koja sigurno nije od trudnoće jer je prerano.Da li je još neko trenutno u čekanju? Ovo mi je definitivno najgori dio priče,uopće nisam bila zabrinuta kad sam čekala transfer,ali sada, ne mogu se uopće koncentrirati na nešto drugo.Oprostite na dugom postu,ali tko to nego vi razumije .

url=https://lilypie.com]
    DANTE

• Sss87
    24. Svibanj 2018. 21:27

U mene je isto suprug imao los spermiogram i to sve je bilo lose i kvalitet i kvantitet i pokretljivost. On je uzeo Profertil ( one Austrijske tablete) i nalaz mu se malo popravio al je svejedno sve bilo ispod granica. Nama su rekli 1 spermij je dovoljan da sve bude u redu tako da ako bas nije neplodnost onda svakako ima velike sanse za uspjeh. Nama je uspjelo iz prve, za sada je sve u redu.

Beba
    24. Svibanj 2018. 21:36

MM isto tako ima lošu pokretljivost,njegov dr opće prakse je studirao i kinesku medicinu i dao mu je neke vitamine,preporučio i akumpturu,ali to nismo htjeli jer nemamo dobrih iskustava,ugl stanje se jako malo popravilo,ali moja mpo dr kaže da je njoj taj spermiogram dobar,biologica je sad na transferu rekla da ih je ona probrala i onda to budu ti najbolji ,tako da se ja više ni ne pilam sa tim iskreno

url=https://lilypie.com]
    DANTE

Grizli
    24. Svibanj 2018. 21:49

Aha oni za ivf "profiltriraju" spermu i izdvoje najbolje za oplodnju. Hm zanimljiv podatak, onda mozda i sa losim spermio imamo sanse. Valjda ce mu nac taj 1 kvalitetan 😀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.