Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tencii
    20. Travanj 2018. 13:15

Cure, ako ce netko ici na pretrage za trombofiliju, savjetovat cu prije Vinogradsku nego Rebro. Naravno, morate prvo nazvati i samo im procitati sto tocno vadite. Znam da se negdje pisalo da se u Vinogradskoj ne moze uvijek sve testirati, ali zato zvrcnite.
    Prednost je sto se u Vinogradskoj ne treba naruciti i nalazi bi trebali biti kroz 10 dana, max 2 tjedna. 

noisette
    20. Travanj 2018. 13:21

truskawka
    Hvala ti! :) Pokušavam biti pozitivna i znam da postoje još gore dijagnoze od moje, zahvaljujem Bogu što je to dobroćudno pa ajde :) Sada čekam progesteron (to idem vaditi 30.4.) pa onda još  jedan UZV 5-6 dana ciklusa da se vidi da li ima cisti. Zanima me da li je moguće ići na oplodnju ako postoje ciste ili kako ide daljnji postupak ako ostane, a ne pukne?
    Još nešto, s obzirom da je kod muža sve u redu, a ginekologica kod mene vidi ovulacije, da li mislite da je onda preporučljivo ići na postupak kada je moja prirodna ovulacija? Znate kako endometrioza boli, uzimajući to u obzir, koliko je bolan postupak? Ja imam isto skoro 28 godina, zato me to sve brine jer sam relativno mlada i mislim si da ću zbog tako male rezerve jajnika rano u menopauzu. Budem priložila nalaz pošto mi je to prvi hormonski nalaz, ostalo mi se čini ok osim te rezerve, a to je logično da nemam puno jer je dosta odstranjeno. Zanima me također da li se mogu vaditi nalazi preko hzzo i kombinirati sa privatnom klinikom? Dosta vas hvali Škvorca, ne znam kakva je sad situacija nakon par godina?

truskawka
    20. Travanj 2018. 13:52

Noisette mene je bolilo al su me nadrogirali s normabelom pa mi je bilo svejedno 😅😂 bolilo me od kad sam pocela uzimati terapiju..muz mi nije dao da ista radim samo sjedi lezi i pomalo hodati..bolilo me sve do negdje tjedan dana nakon transfera..ali znala sam zasto to radim i nije me bilo briga za bolove..poslije su postepeno nestali i sad je ok..
    Sto se tice vase situacije..probajte jos i ovo iz mojeg potpisa (imas link)..iako..ne bi te htjela plasiti no vec sam ti napomenula da endometrioza ima samo jedan lijek a to je trudnoca no sama endometrioza jako stopa trudnocu..tj ona je sto se cista tice najgora za prirodno zacece pogotovo ako je na lijevom jajniku ili na oba..moras se posavjetovati sa strucnjacima za oplodnju i s njima dog sta je najbolje..kod dr Skvorca ne znam kako to ides nalazima no u mojoj poliklinici su mi rekli da je njima tak svejedno odakle cu donjeti nalaze cak dapace nek idem preko hzzo..sto se tice nalaze tu sam totalni baksuz pa ti mozda moze neka od iskusnijih cura reci nesto o njemu..
    Mi kad smo kretali u postupak imala sam policistican desni jajnik i nisu mi nista rekli za to..uglavnom sad vise nema ni jedne ciste..
    Ne znam sto bi ti vise pisala..ako nisam odg na nesto oprosti, slobodno pitas ponovo i ako te jos nesto zanima..ali moja preporuka definitivno je da idete u postupak sto prije...sretno vam 

❤N i V💙

4 sreća
    20. Travanj 2018. 15:31

Drage moje evo mene opet sa smjesnim pitanjem.dali slucajno vama rekne doktor ako se jedan samo vrati jel postoji mogucnoat viseplodne trudnoce .to se od jucera raspravljam sa svojim prijama

Pikica89
    20. Travanj 2018. 16:32

Nova sreca

Pikica89 kako je proslo na pregledu

Evoo tamann gotova sve je super jedno prekrasno srceko kucaa u meniiii 

Pikica89
    20. Travanj 2018. 16:32

Pikica89

Nova sreca

Wiiiiiiiiiiiii

truskawka
    20. Travanj 2018. 16:38

Nova sreca naravno da postoji..zato postoje jednojajcani i dvojajcani blizanci..mislim sama rijec govori ili su iz jedne jajne stanice ili su iz dvije jajne stanice..ovisi koliko se razdjeli..
    Pikica bas mi je dragooo..cestitam 😘😘

❤N i V💙

malimaj
    20. Travanj 2018. 16:41

Pikica89

Nova sreca

Cestitam draga. Cuvaj mrvu sada i samo laganini. 

noisette
    20. Travanj 2018. 16:43

truskawka, hvala ti na odgovorima! Nisam sigurna da li je ovo opet cista povezana sa endometriozom, vidjet ću sljedeći ciklus.. Ako je, znači mogu na postupak svejedno? A i ovako će se pojavljivati opet, imala ju ne imala.. 
    Kakva je situacija s vama i koliko dugo već pokušavate? Kakve su prognoze za nas sa ovakvim problemom? Da se pripremimo na godine muke? 
    Pikica89 čestitam od srca!!! <3 

• Kengurica
    20. Travanj 2018. 17:12

Noisette, pokusavajte jos neko vrijeme ‘prirodno’, ali ako prodje 6 mj odi na konzultacije. Prvo probaj s LH trakicama ciljano. AMH ti je vec sad jako mali. Ja s 37 godina imam AMH 30. To ne znaci da cu ja lakse zaceti od tebe, samo da cu imati mozda veci odaziv kod stimulacija. Tvoje jajne stanice su sigurno puno kvalitetnije od mojih i iskoristi to. Endo se zna vracati i pogorsavati. To sto imas svoje ovulacije je super znak, ali to nije razlog da se ne ide na MPO, imam ih i ja. Kod nas je primarni problem muski faktor, a sad su vec postale i moje godine, ti se nemoj dovesti do toga. Navodno su super za endometriozu kapsule kurkume. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.