"Osiguraniku, koji ne ispunjava uvjet prethodnog osiguranja, naknada plaće, za sve vrijeme trajanja privremene nesposobnosti za rad, pripada u iznosu od 25% od proračunske osnovice."
"Najniži mjesečni iznos naknade plaće, za puno radno vrijeme, iznosi 25% od proračunske osnovice, odnosno 831,50 kuna."
http://www.hzzo.hr/obvezno-osiguranje/naknada-place-za-vrijeme-bolovanja/
molim Vas pomagajte nova sam ovdije….
ako imam staž 01.05.2013.-07.10.2015. 02g 05m 07d. i sada sam od 1,05,2016 stalno zaposlena dali imam staž za komplikacije u trudnoći i koliko ču primat s obzirom da imam plaću 6000kn ijel imam staž za porodiljni za punu plaću, Hvala
Pozdrav,
Nova sam ovdje. Radni odnos mi je od 21.06. Ugovor imam do 31.03. Od 10.12. sam na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći...To znači da ću kao naknadu dobijati 831kn? Jer se gleda samo to razdoblje od 21.06. do 10.12. koje je manje od 9 mjeseci, a ne gleda se da ugovor traje i dalje?
Pozz
Pozdrav! Sad čitam na ringeraji onaj članak "mama u 30 tjednu" pa tamo piše: "Ukratko, ginekolog će izdati potvrdu o predviđenom datumu poroda i uputnice za prijam u rodilište te za prijevoz do rodilišta kolima Hitne pomoći.
S potvrdom o predviđenom datumu poroda 60 dana prije tog datuma javit ćete se u Centar za socijalnu skrb na području prebivališta. Ondje ćete ispuniti obrasce za ostvarivanje prava na porodiljini dopust, a usput će vas upoznati i s ostalim detaljima, počevši od toga kada ostvarujete pravo na dopust za njegu i čuvanje djeteta, kako urediti dopust za očeve, kada poslati obrazac za ostvarivanje dječjeg doplatka… i o pravu na skraćeno radno vrijeme po povratku na radno mjesto. Mnoge informacije možete pročitati ondje gdje su objavljeni i obrasci za informativni izračun novčane naknade tijekom porodiljinog dopusta i dopusta za njegu i čuvanje djeteta te dječjeg doplatka…
U Centru za socijalnu skrb odlučit ćete i o paketu koji dobivate po rođenju djeteta kao pomoć za opremanje novorođenčeta."
Zadnji put sam rodila prije 6 godina i tada se sve rješavalo na hzzo-u i to sam samo odnijela doznake o otvorenom porodiljnom, a nakon poroda smo osto na hzzo-u rješavali naknadu od države. Ovo mi izgleda kao da su prepisali sa neke strane stranice. Da li imate saznanja, da li je postupak oavakav kako su naveli na Ringeraji ili su to malo zabrijali? :)
Sortiraj odgovore
Najstariji