Drage, molim Vas pomoć,,, molim Vas... dakle trudna sam, ugovor na neodređeno mi izlazi u 3 mj. termin poroda je 20.9. Šta da radim? Tj. Znam da ako za vrijeme trajanja ugovora otvorim komplikacije da će mi do kraja trudnoće (45 dana prije) ići puna plaća, a što je sa primanjima kasnije??? P.s.neprekidno sam zaposlena 2,5 godine.
Dakle zaposlena sam na ugovore i poslodavac je rekao da ce mi izac u susret i da ce mi zadnji ugovor produzit koliko treba kako bi mogla otvoriti porodiljni kao zaposlena osoba.
Po datumu termina prodiljni mi ispada da trebam otvoriti 21.3. A taj zadnji ugovor mi je nakraju napravljen do 21.3.Nista ih nebi kostalo da su mi i na duze stavili ugovor jer idem na komplikacije od sljedeceg tjedna i nisam im teret ali tako je kako je, velika je firma i svi se igraju gluhog telefona.
Mene zanima s obzirom na takav ugovor hocu li ja prvih 6 mjeseci porodiljnog se tretirat kao zaposlena osoba ili? Na socijalnom mi nisu nista tili rec dok im nedodem s svim potrebnim papirima
Molila bih još jedan odgovor... Sto je sa naknadom sa HZZ-a pošto mi prestaje ugovor a radila sam 2.5 godine? U kojem se to vremenu u mojem slučaju isplaćuje? Nakon što mi prestaje bolovanje (45 dana prije poroda)? Ili?
Pozdrav,
Moze pomoc cure koje znaju.... citam po netu dvije verzije prica sto se tice porodiljnih naknada za nezaposlene..negdje pise da pravo na naknadu imaju osobe koje su izmedju ostalog i evidentirane na birou najmanje 12 mj, a isto tako citam po forumima da svaka nezaposlena majka ima pravo na naknadu bez obzira je li prijavljena na hzz.. sta je tu sad tocno? Buduci da bi ja na termin poroda bila u njihovoj evidenciji 11 mj...
Pozdrav, imam pitanje...
Na komplikacijama sam od 7.tjedna trudnoće i primam maksimalno 4250kn...
Sad me zanima kad otvorim porodiljni 45 dana prije poroda, da li ću za tih 45 dana isto dobiti samo 4250kn ili punu plaću?
Drage mame. Imam pitanje uvezi naknade za vrijeme komplikacija.
Trenutno sam na Go i 06.03. bi otvorila bolovanje, prijateljica me uvjerava da bolovanje otvorim prije 01.03.jer navodno necu dobit nikakvu naknadu ako doznake ne predam do tad. Nelogicno mi je doznake za 3mj. predavati do 01.03, tj doznake predavati mjesec unaprijed. Jasno mi je da doznake za 03.mj predajem do 01.04 kako bi dobila naknadu u 4mj. Ili? Nista mi vise nije jasno, nigdje nemogu naci neki konkretni odgovor. Pa ako mi netko to moze objasnit...
Drage mame. Imam pitanje uvezi naknade za vrijeme komplikacija.
Trenutno sam na Go i 06.03. bi otvorila bolovanje, prijateljica me uvjerava da bolovanje otvorim prije 01.03.jer navodno necu dobit nikakvu naknadu ako doznake ne predam do tad. Nelogicno mi je doznake za 3mj. predavati do 01.03, tj doznake predavati mjesec unaprijed. Jasno mi je da doznake za 03.mj predajem do 01.04 kako bi dobila naknadu u 4mj. Ili? Nista mi vise nije jasno, nigdje nemogu naci neki konkretni odgovor. Pa ako mi netko to moze objasnit…
Doznake za 3 mjesec se predaju do 5.4 ...slobodno mozes otvoriti bolovanje kad si planirala :-)
https://lb1f.lilypie.com/qFUUp1.png
Sortiraj odgovore
Najstariji