Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    rose90
    09. Listopad 2016. 12:42

za max iznos komplikacija (4.257,28 kn) je uvjet 9 mjeseci neprekinutog radnog odnosa ili 12 mjeseci s prekidima u posljednje 2 godine. ako uvjet staža nije ispunjen, naknada iznosi 831,50 kn.
    za punu plaću na porodiljnom prvih 6 mjeseci, uvjet je 12 mjeseci neprekinutog radnog odnosa ili 18 mjeseci s prekidima u posljednje 2 godine.

ako uvjet staža nije ispunjen, naknada iznosi 1663 kn (ista naknada vrijedi i za nezaposlene majke).

inače, sve lijepo piše na HZZO stranici: Naknada plaće za vrijeme privremene nesposobnosti za rad/bolovanja

Ako imaš 9 mjeseci staža i ideš na komplikacije, dobivat ćeš maksimalni iznos. ako do otvaranja porodiljnog "skupiš" 12 mjeseci staža, dobivat ćeš svoju punu plaću prvih 6 mjeseci.

čak i majke koje nemaju uvjet staža i prvih 6 mjeseci dobivaju 1663 kn, ako do drugih 6 mjeseci "skupe" koliko ima fali za staž, povećava im se naknada i iznosi maksimalno 2660,80 kn.

rose90
    12. Listopad 2016. 16:38

Ja sam ovo svoje skopirala sa drugog foruma gdje sam tražila informacije, uzmite sve s rezervom jer nikad ne znaš kaj se može promijeniti u zakonu

Ofnica
    13. Listopad 2016. 11:50

Ma naravno, sve su te stvari podložne izmjenama, jednom prilikom sam na stranicama roda.hr i sssh.hr naišla na super materijale često postavljanim pitanjima i svim potrebnim informacijama pa vam evo svima linkovi:

http://www.roda.hr/portal/prava-djece-i-obitelji/faq-cesto-postavljana-pitanja.html

http://www.sssh.hr/upload_data/site_files/prava-roditelja.pdf

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.