Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mum of four
    22. Veljača 2017. 10:55

Eloa

Pozdrav, imam pitanje…
    Na komplikacijama sam od 7.tjedna trudnoće i primam maksimalno 4250kn…
    Sad me zanima kad otvorim porodiljni 45 dana prije poroda, da li ću za tih 45 dana isto dobiti samo 4250kn ili punu plaću?

Kad otvoris porodiljnji tada ti se isplacuje puna placa,punu placu primas do bebinih 6 mj.

https://lb1f.lilypie.com/qFUUp1.png

Eloa
    22. Veljača 2017. 11:32

e, hvala puno...super vijest ;)

LittleG
    22. Veljača 2017. 14:23

Želim samo napomenuti da cure koje su uz stalni posao radile honorarno po ugovoru o djelu ili nekom drugom po kojem su plaćeni doprinosi, trebaju i te ugovore, kao i potvrde o isplati donijeti za izračun prosjeka rodiljne naknade. 

pandora122
    23. Veljača 2017. 18:36

Pozdrav, jel tko mozda upucen u detalje.
    Naime situacija je da sam u 9tt. Dali znate moze li se otici na porodiljni i primati naknadu iako nema nikakvih komplikacija i trudnoca nije rizicna?
    Nemam 12mjeseci staza u kontinuitetu.

[/url

• sunshine0011
    01. Ožujak 2017. 14:48

pandora122

Pozdrav, jel tko mozda upucen u detalje.
    Naime situacija je da sam u 9tt. Dali znate moze li se otici na porodiljni i primati naknadu iako nema nikakvih komplikacija i trudnoca nije rizicna?
    Nemam 12mjeseci staza u kontinuitetu.

Ovdje ti piše više:http://www.racunovodja.hr/33/naknada-pla-e-zbog-bolovanja-radi-komplikacija-u-svezi-s-trudno-om-i-porodom-uniqueidRCViWTptZHJ3hZAWP4cu4l_BGQAyv6mg/
    Tu se ujedno spominje da trebaš imati 9 mjeseci neprekidno ili 12 mjeseci s prekidima u prethodne dvije godine.
    Za otvaranje komplikacija u trudnoći najbolje se savjetovati sa svojim ginekologom koji će procjeniti trebaš li ovisno o naravi posla biti doma na "komplikacijama" i čuvati trudnoću ili ne,ginekolog će ti i sam savjetovati da budeš na bolovanju ako imaš jake mučnine,vrtoglavice i sl. Najbolje ti je savjetovati se sa svojim ginekologom.

• Kiara19
    01. Ožujak 2017. 19:08

Pozdrav, imam pitanje pa mozda mi koja moze pomoci :) Radim u skoli na ugovor koji traje do 30.06., termin mi je 17.08. Zanima me odem li na bolovanje prije nego mi istekne ugovor (znaci krajem 6.mj), imam li onda pravo na veci porodiljni, tj. na onaj porodiljni kao zaposlena osoba? Ako me shvacate :) imat cu 9 mj radnog staza u komadu. 

Dahlia
    01. Ožujak 2017. 20:14

Molim za savjet. Iduci tjedan otvaram komplikacije, a ovaj tjedan koristim stari godisnji.
    Sta je sa novim godisnjim iz 2017.? Da li prvo da taj iskoristim prije kompikacija ili se taj iz 2017.moze prebaciti u 2018.?

• Misa
    02. Ožujak 2017. 11:11

Molim samo provjerene informacije!

Da li je koja mama u prošlih recimo godinu dana, tražila novi obračun porodiljne naknade jer u trenutku kad je morala na porodiljni nije imala potrebnih 12 mj neprekidnog radnog iskustva? Konkretno u mom se slučaju radi o nekih 15 dana koliko mi nedostaje.

Kroz ovaj forum naišla sam na informacije da je to moguće, dok u telefonskom razgovoru s nadležnim uredom HZZO-a mi uopće ne žele dati pravnicu na telefon, uz napomenu da za prvih 6 mjeseci dobivam kao nezaposlena, a drugih 6 mjeseci tek imam pravo dobivati kao zaposlena.

P.S. radi se o iznosu od 25000 kn koje im ne bi samo tako rado poklonila, ako na njih na bilo koji način imam pravo.

Molim mame da mi se jave s konkretnim informacijama. Kome se obratiti... Da li tražiti nekoga izričitog za nastalu situaciju, otići u Zagreb, itd... jer za ovu svotu mi se svakak sve isplati.

Hvala.

• Emma85
    02. Ožujak 2017. 12:04

Kiara19

Pozdrav, imam pitanje pa mozda mi koja moze pomoci :) Radim u skoli na ugovor koji traje do 30.06., termin mi je 17.08. Zanima me odem li na bolovanje prije nego mi istekne ugovor (znaci krajem 6.mj), imam li onda pravo na veci porodiljni, tj. na onaj porodiljni kao zaposlena osoba? Ako me shvacate :) imat cu 9 mj radnog staza u komadu.

Svakako otvorite bolovanje dok ste u radnom odnosu jer će te u tom slučaju prvih 6 mjeseci djetetova života dobiti punu plaću..bitno je da otvorite bolovanje i porodiljni dok ste u radnom odnosu, izračunajte si dane pa si posložite. kada ste na komplikacijama, rodiljni se otvara 45 dana prije termina. sretno!

• Emma85
    02. Ožujak 2017. 12:05

Dahlia

Molim za savjet. Iduci tjedan otvaram komplikacije, a ovaj tjedan koristim stari godisnji.
    Sta je sa novim godisnjim iz 2017.? Da li prvo da taj iskoristim prije kompikacija ili se taj iz 2017.moze prebaciti u 2018.?

može se prebaciti i iskoristiti do kraja godine u godini u kojoj se vraćate na rad.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.