Pozdrav mamice..imam jedno pitanje.
Ovako ja sam od 10 tjedna na komlikacijama i imam pravo na 4257 kn tj.imam 12 mjeseci sa prekidima i tako sam ostvarila mogucnost primati toliki iznos..e sad mene zanima ja sljedeci mjesec trebam otvoriti porodiljni i kakvi su tamo zakoni hocu li moc tamo primati 100% place ili sta?
Pozdrav mamice..imam jedno pitanje.
Ovako ja sam od 10 tjedna na komlikacijama i imam pravo na 4257 kn tj.imam 12 mjeseci sa prekidima i tako sam ostvarila mogucnost primati toliki iznos..e sad mene zanima ja sljedeci mjesec trebam otvoriti porodiljni i kakvi su tamo zakoni hocu li moc tamo primati 100% place ili sta?
Ako si jos uvijek u radnom odnosu onda ces dobivati punu placu prvih sest mjeseci a drugih sest 2600 (a mozda i 4000 kn kako najavljuju od 01.07.2017.)
Ako vise nisi u radnom odnosu onda padas na 1663kn svih 12 mjeseci. (ako zazivi zakon od 01.07.2017. mozda ces dobivati oko 2300) ☺
Misica je stigla 17.10. 2014. :)
Frajer je stigao 30.12. 2016. :)
Kika
Hvala Bigica to sam i tamo mogla pitat jel da? Hehehe :-) :-)
Hvala Bigica to sam i tamo mogla pitat jel da? Hehehe :-) :-)
Mogla si i tamo al tu smo da si pomognemo ;)
Ja spadam u Remetinec i gospodja mi je sama to rekla kad sam nosila papire. I jos mi je dala zahtjev za jednokratnu pomoc nakon sta rodim i zaokruzila koje papire ce trebat donijet.
Misica je stigla 17.10. 2014. :)
Frajer je stigao 30.12. 2016. :)
Kika
Pozdrav,
Za tjedan dana će mi istići ugovor o radu (trenutačno sam na komplikacijama), a od kraja 1 mj. 2015. sam u radnom odnosu. U 3. mj.2016. sam promjenila firmu s time da imam prekid radnog staža preko vikenda (u pet.mi je bio zadnji radni dan u staroj firmi, a u pon.u novoj). S obzirom da si ne mogu priuštiti burzu zbog financija, podhitno si moram naći drugi posao i prekinut komplikacije. Sad me zanima koliko bi trebala raditi na drugom poslu, jer se sjećam da je prošle godine jednu moju kolegicu ginekolog vratio na posao u 4. mj.trudnoće (znači i ja sam sad u tom mjesecu trudnoće) jer se bojao inspekcije, a ona je rekla da mora izdržati mjesec dana radeći da joj se ne snizi prosjek. Moja plaća prije komplikacija je bila 5400 kn, a njezina oko 4000 ili 4500 kn. Pa me zanima je li netko zna nešto o tome, odnosno koliko dugo se mora raditi u komadu.
Zahvaljujem na odgovoru.
Pozdrav,
Za tjedan dana će mi istići ugovor o radu (trenutačno sam na komplikacijama), a od kraja 1 mj. 2015. sam u radnom odnosu. U 3. mj.2016. sam promjenila firmu s time da imam prekid radnog staža preko vikenda (u pet.mi je bio zadnji radni dan u staroj firmi, a u pon.u novoj). S obzirom da si ne mogu priuštiti burzu zbog financija, podhitno si moram naći drugi posao i prekinut komplikacije. Sad me zanima koliko bi trebala raditi na drugom poslu, jer se sjećam da je prošle godine jednu moju kolegicu ginekolog vratio na posao u 4. mj.trudnoće (znači i ja sam sad u tom mjesecu trudnoće) jer se bojao inspekcije, a ona je rekla da mora izdržati mjesec dana radeći da joj se ne snizi prosjek. Moja plaća prije komplikacija je bila 5400 kn, a njezina oko 4000 ili 4500 kn. Pa me zanima je li netko zna nešto o tome, odnosno koliko dugo se mora raditi u komadu.
Zahvaljujem na odgovoru.
Nefreteta,
ovo što navodiš da si imala prekid radnog odnosa preko vikenda - to se ne smatra prekidom u radnom stažu (prekidom se smatra sve iznad 8 dana). Dakle, ti imaš neprekinuti radni odnos, jedino što si mijenjala poslodavca.
Druga stvar, ako prekineš komplikacije i nađeš novi posao, pitanje je kakav ćeš ugovor dobiti. Ako dobiješ na određeno, opet si u istoj kaši... Ako dobiješ na neodređeno, koliko znam, već sljedeći dan možeš ići na komplikacije (trudničko bolovanje), ako ti ga doktor želi napisati. Samo ne znam isto kako će doktor to kod sebe pravdati - da je prekinuo komplikacije na par dana. Vjerojatno zato ti je prijateljica rekla da mora bar jesec dana raditi, da doktor ima pokriće.
Ono na što već sada moraš misliti da će ti u novi prosjek za nove komplikacije ući trenutna naknada koju primaš za komplikacije na kojima si sad (ovih 4.257,28 - obzirom da veliš da si prije komplikacija imala 5.400 plaću). Tako da će ti novi prosjek u svakom slučaju biti manji nego sad, ali vjerujem da ćeš ostati na 4.257 i na budućim komplikacijama.

Pa da...uzimale bi se isplate 5-10 (naravno da bi ti taj 10-i mjesec ušao u obračun). Ali mislim da ti to neće utjecati na prosjek, iako ćeš dobiti manju naknadu za listopad nego ti je bila plaća.
Probaj vidjeti s tim novim poslodavcem jel bi te prijavio i na duže od godine dana ako planiraš biti na porodiljnom cijelu godinu, jer ionako drugih 6 mjeseci porodiljnog porodiljnog ide na teret države, a ne na teret poslodavca. Jer ako ti ugovor opet istekne dok si na porodiljnom, opet će ti se naknada za onih drugih 6 mjeseci smanjiti.

Pozdrav svima! Imam jedno pitanje vezano za naknadu za vrijeme komplikacija. Kolika je naknada ako ne ispunjavaš onaj uvijet o 9 mj neprekindno ili 12 mj s prekidima? Ja imam 6 mj što sam kod trenutnog poslodavca i 15 dana što mi je upisano u staž što sam prošlo ljeto radila kod drugog poslodavca.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji