Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kikica1994
    01. Prosinac 2016. 22:35

Pozdrav mamice..imam jedno pitanje.
    Ovako ja sam od 10 tjedna na komlikacijama i imam pravo na 4257 kn tj.imam 12 mjeseci sa prekidima i tako sam ostvarila mogucnost primati toliki iznos..e sad mene zanima ja sljedeci mjesec trebam otvoriti porodiljni i kakvi su tamo zakoni hocu li moc tamo primati 100% place ili sta?

Kika

Kikica1994
    02. Prosinac 2016. 10:22

Hvala Bigica to sam i tamo mogla pitat jel da? Hehehe :-) :-)

Kika

• Nefreteta
    06. Prosinac 2016. 12:16

Pozdrav,

Za tjedan dana će mi istići ugovor o radu (trenutačno sam na komplikacijama), a od kraja 1 mj. 2015. sam u radnom odnosu. U 3. mj.2016. sam promjenila firmu s time da imam prekid radnog staža preko vikenda (u pet.mi je bio zadnji radni dan u staroj firmi, a u pon.u novoj). S obzirom da si ne mogu priuštiti burzu zbog financija, podhitno si moram naći drugi posao i prekinut komplikacije. Sad me zanima koliko bi trebala raditi na drugom poslu, jer se sjećam da je prošle godine jednu moju kolegicu ginekolog vratio na posao u 4. mj.trudnoće (znači i ja sam sad u tom mjesecu trudnoće) jer se bojao inspekcije, a ona je rekla da mora izdržati mjesec dana radeći da joj se ne snizi prosjek. Moja plaća prije komplikacija je bila 5400 kn, a njezina oko 4000 ili 4500 kn. Pa me zanima je li netko zna nešto o tome, odnosno koliko dugo se mora raditi u komadu.

Zahvaljujem na odgovoru.

Ofnica
    06. Prosinac 2016. 15:29

Pa da...uzimale bi se isplate 5-10 (naravno da bi ti taj 10-i mjesec ušao u obračun). Ali mislim da ti to neće utjecati na prosjek, iako ćeš dobiti manju naknadu za listopad nego ti je bila plaća.
    Probaj vidjeti s tim novim poslodavcem jel bi te prijavio i na duže od godine dana ako planiraš biti na porodiljnom cijelu godinu, jer ionako drugih 6 mjeseci porodiljnog porodiljnog ide na teret države, a ne na teret poslodavca. Jer ako ti ugovor opet istekne dok si na porodiljnom, opet će ti se naknada za onih drugih 6 mjeseci smanjiti.

Pinkica93
    06. Prosinac 2016. 17:04

Pozdrav svima! Imam jedno pitanje vezano za naknadu za vrijeme komplikacija. Kolika je naknada ako ne ispunjavaš onaj uvijet o 9 mj neprekindno ili 12 mj s prekidima? Ja imam 6 mj što sam kod trenutnog poslodavca i 15 dana što mi je upisano u staž što sam prošlo ljeto radila kod drugog poslodavca.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.