Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dixie89
    02. Listopad 2016. 23:00

Ne znam može li mi neko pomoć,ovako zanima me druga polovica porodiljnog pošto ju nisam iskoristila. Rečeno mi je da ju mogu iskoristit do djetetove 8 god...e sad me zanima mogu li za to podnjet zahtjev kad god hocu? Radim jos 2 mjeseca i onda se prijavljujem na biro,ali imat ću pravo na naknadu sa biroa. Hoću li poslje toga moć podnjet zahtjev za drugu polovicu porodiljnog i primat 1660 kn

• Makonja
    03. Listopad 2016. 16:06

Cure bok! Ja ne da sam zbunjena totalno, nego ne znam više kako se zovem nakon što su me izvozali zadnja 2 mjeseca po HZZO-u i HZZ-u oko tih naknada, prijava, odjava, svaki put različite informacije... Danas sam pokušala detaljno doznati sve što mi nije jasno, ali što više pitanja pitam, to mi gore objašnjavaju. Imam osjećaj da ni oni ne znaju... Ugl, ako koja od vas može pomoći...
    Radila sam nekoliko godina na određeno, 6+6+6+... mjeseci. Ostala trudna, završila na komplikacijama, dobivala (srećom) maksimalnu naknadu, prije kraja komplikacija mi isteklo zadnjih 6 mjeseci ugovora i naravno nisu mi ga produžili. Sad mi je ginić zatvorio komplikacije i 45 dana prije otvorio porodiljni dopust (a ja ne radim, jelte, kako onda mogu na porodiljni dopust?), i sad 45 dana ili koliko već nemam pravo na nikakvu naknadu, a nakon toga na 1600 kn preko HZZO-a idućih godinu dana valjda, a onda preko HZZ-a nekakve prosjeke ili minimalac ako nemam 3 uzastopne pune plaće u posljednjem ugovoru, tako nešto, to ga nisam ništa shvatila od kad do kad se to isplaćuje, što ako se zaposlim... mah. Ugl, mene zanima za početak ovih 45 dana bez ikakve naknade, jesu oni tu meni nešto shebali ili?

• Fazion
    07. Listopad 2016. 14:02

Curke neznam jel tko vec pitao ali me zanima koliko dugo treba biti u radnom odnosu da bi mi ginekolog otvorio komplikacije i da primam naknadu??

• Izgubljena
    07. Listopad 2016. 15:33

Pozdrav cure...imam pitanje. Nista vise ne kuzim i polako sam nervozna...dakle svjeza s trudnica tek sam saznala.

Zaposlena sam na odredeno do 31.12, tad ce mi biti godinu i 3mjeseca u toj firmi...medutim ako odem na komplikacije prije isteka ugovora kolika ce mi biti naknada nakon sto mi ne produze ugovor? 

Puno hvala :)

mono1111
    07. Listopad 2016. 16:20

Fazion,
    12 mjeseci bez prekida ili 18 s prekidima.

Izgubljena,
    Ako odeš npr.sad na bolovanje, gleda ti se prosjek zadnjih 6 mjeseci, i to primaš sve to mislim 45 dana prije poroda, kada otvaras porodiljni.
    I ako ti ne produže ugovo 01.01.i dalje ćeš dobivati puni iznos do otvaranja porodiljnog. Nakon toga spadaš u nezaposlene mame i dobivas 1600 kn dok ne pocneš ponovno raditi

• Fazion
    07. Listopad 2016. 20:07

18 s prekidima u kojem vremenskom roku?

mono1111
    07. Listopad 2016. 23:27

To ne znam. Možda u dvije godine. Nazz pa pitaj

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.