Molim za savjet. Iduci tjedan otvaram komplikacije, a ovaj tjedan koristim stari godisnji.
Sta je sa novim godisnjim iz 2017.? Da li prvo da taj iskoristim prije kompikacija ili se taj iz 2017.moze prebaciti u 2018.?
može se prebaciti i iskoristiti do kraja godine u godini u kojoj se vraćate na rad.
čl. 84 st 5. Zakona o radu
...godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji radnik zbog korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju nije mogao iskoristiti ili njegovo korištenje poslodavac nije omogućio do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine, radnik ima pravo iskoristiti do kraja kalendarske godine u kojoj se vratio na rad.
Pozdrav, imam pitanje pa mozda mi koja moze pomoci :) Radim u skoli na ugovor koji traje do 30.06., termin mi je 17.08. Zanima me odem li na bolovanje prije nego mi istekne ugovor (znaci krajem 6.mj), imam li onda pravo na veci porodiljni, tj. na onaj porodiljni kao zaposlena osoba? Ako me shvacate :) imat cu 9 mj radnog staza u komadu.
Svakako otvorite bolovanje dok ste u radnom odnosu jer će te u tom slučaju prvih 6 mjeseci djetetova života dobiti punu plaću..bitno je da otvorite bolovanje i porodiljni dok ste u radnom odnosu, izračunajte si dane pa si posložite. kada ste na komplikacijama, rodiljni se otvara 45 dana prije termina. sretno!
Puno hvala na odgovoru!
Pozdrav, zanima me mame koje su na komplikacijama i poslodavac im nije produzio ugovor? Koja naknada se dobije, gdje i kako?
Netko kaze sa hzzo-a, do rodiljnog, netko da s biroa.
I dali ima netko kome poslodavac nije dao ugovor za stalno vec mu je opet produzio ugovor na par mj? Nakon isteka 3godine. Hvala
Molim za savjet. Iduci tjedan otvaram komplikacije, a ovaj tjedan koristim stari godisnji.
Sta je sa novim godisnjim iz 2017.? Da li prvo da taj iskoristim prije kompikacija ili se taj iz 2017.moze prebaciti u 2018.?
Novi godišnji možeš iskoristiti kad rodiš prije nego se vratiš na posao-recimo ako se vraćaš kad beba napuni godinu dana onda ga iskoristiš tako da se vratiš kad beba ima 13 mj,umjesto 12 mj (tako je bilo kod mene na poslu).
Pozdrav svima..molim vas za pomoc tko zna..ugovor mi traje do 16.01., a porodiljni pocinje 21.01. (trenutno sam na komplikacijama), imam neprekidnog radnog staza 4 god u firmi. Ukoliko prijavim porodiljni kao nezaposlena osoba, prijavljujem se na burzu i padam na min naknadu od 1660 kuna.Ono sto imam u planu kako se to ne bi desilo je da me prijatelj prijavi kod sebe u firmi sa 17.01. kako ne bih imala prekid radnog staza i pravo na naknadu iducih 6 mj u iznosu prosjeka zadnjih 6 placa.Ono sto mene zanima je na koliko bi me dugo on trebao prijaviti kako bi ostvarila to pravo?dal je dovoljno da me npr vec 22.01. odjavi ili moram za vrijeme cijelog porodiljnog biti prijavljena da bih imala pravo 6 mj dobivati prosjek zadnjih 6 placa?Hvala unaprijed
Pozdrav. Zanima me dali ste prekidali komplikacije radi prelaska u drugu firmu? Tj.dali vam se napravio ugovor iako ste na komplikacijama i ne mozete ici raditi?
Drage mame, trenutno sam na komplikacijama i 21.mi je otvoriti porodiljni. Zanima me kada da odem na socijalno "otvoriti" porodiljni, taj dan ili par dana prije mogu odnjet sve sto treba?
I s obzirom da sam vec prilikom otvaranja komplikacija predala kopiju osobne,racuna ,potvrdu o zadnjih 6 placa ,sto trebam jos od dokumentacije ? Osim potvrde od ginekologice? Tete na socijalnom kod nas su grozne a vremenski koliko triba za sve obaviti da nespominjem pa bi volila na gotovo doc sa svim potrebnim. 😊😊
Ja sam upravo bila u Klovicevoj, otvorila porodiljni. Trebaš ona njihova 2 ispunjena obrasca, doznaku za komplikacije (meni je trebala za ovih prvih 13 dana u 3 . mjesecu) i doznaku za porodiljni. Ništa drugo, sve imaju od prije.
Trazili samo doznake za komplikacije i novu doznaku za otvaranje porodiljnog, vec jucer sam to odnjela (znaci 5 dana prije), uzeli sve te papire i rekli da je to to samo da se po isteku ugovora u firmi u roku 8dana obavezno dodem javiti kod njih :) :)
Drage mame i buduće mame :)
Nisam u radnom odnosu. Čekam da krenem odrađivati stručno, makar dok mogu. Trudna sam skoro 13 tjedana. Da li znate ako će mi godina porodiljnog ići u godinu staža? :) Gdje moram pitati te info? Na HZMOu ili na HZZO Hvala unaprijed :)
Pozz svima, zanima me koja je razlika izmedju koplikacija i otvaranja "obicnog" porodiljnog?! Tj.koliko mi mjeseci staza treba za sta? Ako je netko otvarao ove godine pa ako zna?!
Imam 12 mjeseci s prekidima staza u posljednje dvije godine. Placu 4,500kn.
Dali mi je to dovoljno za porodiljni kako bih dobivala punu placu? Ili da probam otvorit komplikacije?
Sortiraj odgovore
Najstariji