Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nikzg123
    04. Siječanj 2017. 12:43

Pozdrav svima..molim vas za pomoc tko zna..ugovor mi traje do 16.01., a porodiljni pocinje 21.01. (trenutno sam na komplikacijama), imam neprekidnog radnog staza 4 god u firmi. Ukoliko prijavim porodiljni kao nezaposlena osoba, prijavljujem se na burzu i padam na min naknadu od 1660 kuna.Ono sto imam u planu kako se to ne bi desilo je da me prijatelj prijavi kod sebe u firmi sa 17.01. kako ne bih imala prekid radnog staza i pravo na naknadu iducih 6 mj u iznosu prosjeka zadnjih 6 placa.Ono sto mene zanima je na koliko bi me dugo on trebao prijaviti kako bi ostvarila to pravo?dal je dovoljno da me npr vec 22.01. odjavi ili moram za vrijeme cijelog porodiljnog biti prijavljena da bih imala pravo 6 mj dobivati prosjek zadnjih 6 placa?Hvala unaprijed

Andrea1807
    05. Siječanj 2017. 00:05

Pozdrav svima ☺

imam samo par pitanja vezanih za trudnicko bolovanje.. Naime radim na odredeno vrijeme i ugovor mi traje do 31.1. Ginekologica mi je danas otvorila bolovanje i izdala samo potvrdu o nesposobnosti za rad koju sam odnila kod sefa.. Doznake mi moze izdati tek od 20.1 otkada i pocinje prijava na HZZO. Mene samo muci hoće li mi 20tog bit kasno za prijavit se na HZZO, tj hoće mi stvarat neke probleme, postoji li rok za prijavu, hoće li poslodavac prekinut ugovor. Ja se nadam da ste me razumijele, al totalno sam zbunjena i sve mi je prvi put i novo. Hvala unaprijed 😘

👶🏼

Andrea1807
    05. Siječanj 2017. 16:34

Hvala puno. Sad je puno jasnije ☺

👶🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.