Dominique,
Mislim da može gin.otvoriti komplikacije na dva tj.i onda zatvoriti.
Ali ne kužim zašto ti tvoja dr.opće prakse ne želi dati.
Ako odeš sad na bolovanje, za naknadu ti se gleda zadnjih 6 mjeseci, a pošto ćeš ti očito raditi do poroda valjda, uči će ti te zadnje plaće za 6 mj.
Inaće mislim da ti ulazi u prosjek tih pola mjeseca ako si na bolovanju.
Pretpostavljam da imas veću plaću od ove maksimalne naknade koju ćeš dobivati za vrijeme porodiljnog, a to je cca 4000 kn i nesto, tako da i ako si na bolovanju, a to bi ti pokvarilo prosjek, i dalje ćeš dobivati maksimalan iznos naknade.
Pitaj gin.uostalom da li možeš otvoriti bilo kakvo bolovanje za toh dva tri tjedna? Možda ti on može dati po nekoj drugoj indikaciji bolovanje, a da nisu komplikacije.
Sanjica-samo da znaš, ako odeš na komplikacije sada do poroda, nemaš pravo na godišnji 2017 godine jer moraš bar jedan dan u godini raditi kako bi imala pravo na godišnji.
Pozdrav i sretno :)
Pozdrav! Zanima me ima li netko inf koliko bi se trebalo dobiti naknade od hzzo-a ako se cijelo vrijeme dobiva minimalno? S tim da se do 15.8. bude na komplikacijama, a nakon toga se otvara porodiljni... Hvala :)
Martina,
Ne razumijem na što misliš minimalno? Naknadu onu od 800 kn jer nisi imala uvjete staža za punu naknadu, tj plaću?
Pozdrav!
Ako bi mi mogao netko pojasniti samo porodiljni kako se tocno racuna?
Ja sam mislila da prvih 6 mjeseci krece od dana rodjenja djeteta a ispada da krece od prvog dana kad zena ide na porodiljni? Recimo meni od danas pa do kojeg 14.03? A ne od dana rodjenja djeteta pa bi to bilo do kraja travnja onda.
Ja sam ocito nesto krivo onda skuzila.
Eh da, to je dobro postavljeno pitanje. Porodiljni se otvara 40 dana prije predviđenog termina poroda, a kad se računa tih prvih 6 mjeseci? Od dana otvaranja porodiljnog ili od dana kad je dijete rođeno? Nisam ni ja o tome previše razmišljala. Ako netko zna, bilo bi lijepo da nam objasni
Ovako, imam otvorene komplikacije od 23.8, danas mi je sjela isplata 876,40. Znaci to je za tih 7 dana. Ili? Hvala :)
Sortiraj odgovore
Najstariji