Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ninachh12
    11. Kolovoz 2016. 16:30

Lucy-na komplikacijama se najviše može dobiti 4250 kn. Kada otvoriš porodiljni dobivaš 100 % od svoje plaće. Ja sam med.sestra u smjenama u bolnici i kada sam otvorila porodiljni uzelo mi se zadnjih 6 mjeseci prije otvaranja komplikacija u prosjek i dobivam svaki mjesec porodiljni koji iznosi između 5.600-6.200. Svaki mjesec drugačije, ali uglavnom koliko mi se plaća kretala toliko i dobivam. Ne znam tko ti te informacije daje za 4250 na porodiljnom no krive su. Porodiljni sjedne svakog 18og.

andreaking-komplikacije ne ulaze u prosjek na temelju kojeg ce ti izračunavati porodiljni. Ja bih na tvom mjestu odmah iskoristila godišnji da ne propadne. Zapravo je tako svejedno kada ćeš ga koristiti jer ništa ne mijenja. Jedino ne znam da li godišnji ulazi u prosjek. Ali ni to ne mijenja ništa, uglavnom komplikacijhe ne ulaze u prosjek.
    Sretno zbog krvarenja, samo miruj, pozdrav :)

Lucy16
    11. Kolovoz 2016. 21:59

Hvala Ninachh. Bilo bi bas bezobrazno da na porodiljnom dobivamo manje od svoje place. Ionako ne cijene majke. Poslije tih 6 mjeseci dobiva se uzasno malo i to je premalo za svaku obitelj koja se odlucila na dijete.

mono1111
    17. Kolovoz 2016. 19:02

Bok svima, 
    Imam pitanje vezano za komplikacije u trudnoći, ako mi netko može pomoći.
    Naime, jos sam uvijek na komplikacijama, skoro dva mjeseca, imala sam missed i vracam se na posao.
    Ako uskoro ponovno ostanem trudna da li ce mi u prosjek za bolovanje ući ta dva mjeseca sto sam bila na komplikacijama i automatski ce se racunati kao uplaćena plaća ili mi neće ući pa će mi naknada kad slijed.put otvorim bolovanje biti manja radi toga?
    Nadam se da sam dobro objasnila.
    I koje plaće ulaze u prosjek?
    Znam da je zadnjih 6 mjeseci, ali npr.ako sad u rujnu otvorim bolovanje da li mi ulaze plaće koje su isplaćene u 8,7,6,5,4,3 ili plaće koje jesu za 7,6,5...
    Jer plaća za 7 mjesec sjeda inaće u 8 mjesecu pa sad vise ne znam.
    I ja sam se skroz spetljala sad...

Hvalaaaaa

Ninachh12
    17. Kolovoz 2016. 20:49

Žao mi je zbog missed..drži se :)
    Što se tiče pitanja, gotovo sam sigurna da bolovanje ne ulazi u prosjek jer to nema smisla, ali nazovi hzzo da ti oni kažu.
    Sretno :)

Ljubicanstvena
    17. Kolovoz 2016. 21:19

Drugih 6mj porodiljnog se dobiva 2600 kn?

Ninachh12
    18. Kolovoz 2016. 08:24

Drugih 6 mjeseci se dobiva 50 %plaće, odnosno max 2660 kn.

mono1111
    30. Kolovoz 2016. 18:48

Sanit,

Mislim da ti to ne ulazi u staž.
    Trebaš imati radni odnos najmanje 12 mj u komadu ili 18 mj s prekidima.
    Ali ovo koliko ja znam ti se ne računa.

Ninachh12
    31. Kolovoz 2016. 07:35

Također mislim da stručno ne ulazi u prosjek za komplikacije. 
    Stručno se broji kao staž i ako si odmah dobila posao i ako komplikacije nisu baš baš nužne ostani raditi do 01.10 jer ćeš tada imati 18 mjeseci s prekidima i moći će ti se uzeti zadnjih 6 mjeseci za prosjek i onda ces moći dobivati pune komplikacije.
    Nadam se da me razumiješ.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.