Gleda se cijela placa- na nju placas porez, doprinose i sve ostalo.
Ovo da se kredit oduzima znam jedino da ide kad se gleda prosjek za gradske vrtice u zg....
Pozdrav, danas sam nosila dokumente za otvaranje komplikacija na hzzo. Radim u prodaji na proviziju, pa mi placa varira ovisno o rezultatima, ali mi je gospoda na salteru rekla da donesem objasnjenje za razlike u placi. Kada sam dosla u firmu to zatraziti jer je uprava u Zagrebu, kolegice su me pogledale u cudu jer to dosada nitko nije trazio, a definitivno nisam.prva trudna zaposlenica. Je li netko ima slicna iskustva?
Dok tražim slicnu situaciju, da postavim pitanje ovdje: radim u skoli kao ucitelj- nepuno radno vrijeme- 25 sati tjedno ( znaci 5 sati tjedno), placa mi je 4200 kn. Na komplikacijama sam od rujna i na racun sam dobivala iznos svoje pune place. Danas me zovu iz HZZO-a da su mi pogrešno isplaćivali naknadu, kao da radim puno radno vrijeme a tih 5 sati dnevno je zapravo pola radnog vremena i da su mi trebali isplaćivati manje i da trebam vratiti 3700 kn. Pomoć?
[iimg]
Dok tražim slicnu situaciju, da postavim pitanje ovdje: radim u skoli kao ucitelj- nepuno radno vrijeme- 25 sati tjedno ( znaci 5 sati tjedno), placa mi je 4200 kn. Na komplikacijama sam od rujna i na racun sam dobivala iznos svoje pune place. Danas me zovu iz HZZO-a da su mi pogrešno isplaćivali naknadu, kao da radim puno radno vrijeme a tih 5 sati dnevno je zapravo pola radnog vremena i da su mi trebali isplaćivati manje i da trebam vratiti 3700 kn. Pomoć?
Nisam sigurna u tocne cifre, ali koliko sam upoznata tek na place iznad nekog iznosa (tipa 6000 kn i vise) ide puna naknada, koja iznosi 4200. Tako da mislim da nemas izbora nego vratiti im to🥴
Jel zna netko koje su obaveze sto se tice naknade s biroa nakon zavrsetka porodiljnog?
Nisam sigurna u tocne cifre, ali koliko sam upoznata tek na place iznad nekog iznosa (tipa 6000 kn i vise) ide puna naknada, koja iznosi 4200. Tako da mislim da nemas izbora nego vratiti im to🥴
evo prva vijest. znači po svim živim pravilnicima ne piše ni granica iznosa niti pola/puno radno vrijeme. postavila sma pitanje na drugom forumu pa se javljaju žene koje kažu da su isto radile pola radnog vremena za cifru manju od 6000 i isto im isplaćivali max iznos plaće
[iimg]
Ja mislim da tko ima manje od maksimalne nakande dobiva onu minimalnu naknadu, tko ima isto ili vise od onih 4250 ili koliko je vec dobije tu maksimalnu
It’s a baby boy💙
Da, nisam sigurna kako ide, ali znam da svatko dobiva razlicito ovisno o svojoj placi...s tim da je maksimum tih 4200. Tako da Annika stvarno ne znam, ali najbolje da pitas njih za objasnjenje. Ne vjerujem da bi tek trazili povrat novca eto bez razloga...s druge strane ne znam ni kako su uspjeli krivo izracunati 🤷🏻♀️
Pozdrav mame, ako moze informacija molim vas,
Trenutno sam na porodiljnom s trecim djetetom, navrsit ce 6 mjeseci 28.2.2020. pa me zanima ako bude povecanje naknade za drugih 6 mjeseci koja je planirana od 1.travnja hoce li se i meni automatski povecati s obzirom na to da ce bebica u tom trenu imati vise od 7 mjeseci....
Drugo sto me zanima je visina naknade nakon godine dana do navrsene trece godine... nigdje se ne spominje hoce li tu biti ikakvog povecanja?
Hvala unaprijed na bilo kakvom odgovoru! 😘
Mary, povecanje ce ti ici tek kad zakon stupi na snagu,znaci 1.4. Do onda ces dobovat ovu naknadu kakva je trenutno (max 3991kn). Za trece dijete miim nije bilo povecanja...
Sortiraj odgovore
Najstariji