Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • xyz3
    13. Veljača 2020. 19:01

Moze mala pomoc ako se koja nasla u slicnoj situaciji...
    Otvoren mi je porodiljni (45 dana prije ocekivanog termina)  kao zaposlenoj osobi, medutim u tom periodu mi istice ugovor o radu. Je li znate je li mi se automatski i naknada smanjuje ili ostaje prosjek placa za prvih 6 mjeseci? 

Hvala.

Ginny
    13. Veljača 2020. 19:27

One fallen ne racuna ti se porodiljna nego samo placa 😉 dosta je da imas dvije isplacene koje ulaze u prosjek za punu naknadu. 

🧘‍♀️37g, blaga trombofilija
    🧘‍♂️37g, oligoasthenozoospermia
    🧒2012g
    👱‍♀️2014g
    trudimo se od 05/2019
    miss.ab 12/2019 u 12tt

Ginny
    13. Veljača 2020. 19:28

Xyz do 6mj ces primat punu porodiljnu

🧘‍♀️37g, blaga trombofilija
    🧘‍♂️37g, oligoasthenozoospermia
    🧒2012g
    👱‍♀️2014g
    trudimo se od 05/2019
    miss.ab 12/2019 u 12tt

• xyz3
    13. Veljača 2020. 19:39

Crookshanks

Xyz do 6mj ces primat punu porodiljnu

Hvala puno na odgovoru. 😘

PikaBu
    18. Veljača 2020. 08:28

Pozdrav drage ženskice 
    Imam jedno pitanje, pa se nadam da mi možete pomoći 
    Trenutno sam zaposlena na stručnom osposobljavanju, kad odem na porodiljni dobivat ću naknadu od nekih cca 2 000 kn. Šefica mi je ponudila da sklopimo  neki interni ugovor između mene i nje tako da i dok sam na porodiljnom da mogu raditi od doma na pola radnog vremena, a ona bi mi plaćala sa svog računa. Zanima me da li je netko imao sličnih iskustava, da li se to nekako provjerava? Strah me da me ona ne bi prijavila na kraju godine kao neku poreznu olakšicu pa da izgubim porodiljnu naknadu. Ne znam kako bi ona pravdala taj svoj trošak što bi meni isplaćivala kao plaću. Molim pomoć 

Inače ušli smo u 16ti tjedan, super smo, rastemo, mučnine su nam prestale, idemo na prvi ultrazvuk u petak. Jedva čekam da vidim nešto malo više od malih točkicaa 

Omerta
    26. Veljača 2020. 16:02

Zna li netko kada sjeda ona jednokratna novcana pomoc od hzzo (2330kn??) Prije 2 dana smo bili u maticnom uredu, gdje je elektronski predan i taj zahtjev. Negdje na ovim stranicama sam procitala da uplacaju izmedju 20. i 28. u mjesecu.. pa me zanima ako je to tako da li ce to meni sjesti ovaj ili tek sljedeci mjesec? 🤔

Takodjer receno mi je za porodiljnu naknadu ako ne dodjem do 25. (a nisam) da mi nece biti uplaceno do 4 mjeseca. Znaci tad bi dobila dve uplate, za 2. i 3.mj?

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Omerta
    28. Veljača 2020. 17:37

Updejt! Bila danas u Zapresicu za porodiljnu naknadu.. ekspresno rijeseno u par min, samo dala osobnu i karticu tekuceg racuna. Prva uplata sjeda 18.03.  Usput saznala da mogu postom sa dokumentima (kopije) poslati i zahtjev za novcanu pomoc od zupanije. 👍Bome ce dobro doc svi ti novcici.

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• sara2017
    05. Ožujak 2020. 20:12

Molim pomoc....unaprijed hvala.
    Zaposlena na odredjeno do 14.4.prijavljena sam od 10.mj.2019...u postupku sam bila ivf oplodnje i za par dana ocekujem rezultat.
    Doktorica mi predlozila da odem na komplikacije jer sam u 39 toj visokorizicna trudnoca i uz to radim kao dadilja.
    Ja bih nastavila raditi dok mogu kod tog poslodavca  i na crno do preseljenja  u 5mj.ali bih otisla kao na komplikacije ...e sad kako da ostarim vecu naknadu.
    Da ih zamolim da mi produze ugovor ...ili?
    Oni su super ljudi no ja ne bih htjela da im budem na teret da placaju mi doprinose a selim se u 5mj.....ili kako vec to ide u slucaju ako mi zatreba ova informacija ...hvala svima...

• Evana
    07. Ožujak 2020. 00:37

Omerta

Updejt! Bila danas u Zapresicu za porodiljnu naknadu.. ekspresno rijeseno u par min, samo dala osobnu i karticu tekuceg racuna. Prva uplata sjeda 18.03.Usput saznala da mogu postom sa dokumentima (kopije) poslati i zahtjev za novcanu pomoc od zupanije. 👍Bome ce dobro doc svi ti novcici.

Ej, jesi mislila na hzz ili na hzzo? zar hzzo ne isplacuje samo jednokratnu pomoc?

MaRe
    07. Ožujak 2020. 04:08

sara2017

Molim pomoc….unaprijed hvala.
    Zaposlena na odredjeno do 14.4.prijavljena sam od 10.mj.2019…u postupku sam bila ivf oplodnje i za par dana ocekujem rezultat.
    Doktorica mi predlozila da odem na komplikacije jer sam u 39 toj visokorizicna trudnoca i uz to radim kao dadilja.
    Ja bih nastavila raditi dok mogu kod tog poslodavca i na crno do preseljenja u 5mj.ali bih otisla kao na komplikacije …e sad kako da ostarim vecu naknadu.
    Da ih zamolim da mi produze ugovor …ili?
    Oni su super ljudi no ja ne bih htjela da im budem na teret da placaju mi doprinose a selim se u 5mj…..ili kako vec to ide u slucaju ako mi zatreba ova informacija …hvala svima…

Možeš ih zamoliti da ti produže ugovor jer kad odes na komplikacije oni nemaju vise nista s tobom..sve ti placa hzzo.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani