Draga maree,
nazalost ulazi, prosjek bi ti zbog bolovanja bio manji.
Cure, meni jos uvijek nije jasno - kolika je naknada za komplikacije ako mi je placa trenutno 6000 kn? Je li 5 600 kuna nakon 1.4., ili to vrijedi samo za rodiljni dopust?
Hvala puno!

P. S. Na porodiljnom (prvih 6 mjeseci kako se beba rodi) je puna placa, a rodiljni se racuna prosjek zadnjih 6 placa.

Naknada za komplikacije je 4257kn. 45 dana prije termina pa do navrsenih 6 mjeseci djeteta dobiva se puni iznos place tj satnica sa Er1 obrasca x fond sati. Drugih 6 mjeseci je maksimalan iznos naknade 5600kn za one koji imaju vece place od tog, a oni koji imaju manje place izracun je kao sto sam gore navela.

Updejt! Bila danas u Zapresicu za porodiljnu naknadu.. ekspresno rijeseno u par min, samo dala osobnu i karticu tekuceg racuna. Prva uplata sjeda 18.03.Usput saznala da mogu postom sa dokumentima (kopije) poslati i zahtjev za novcanu pomoc od zupanije. 👍Bome ce dobro doc svi ti novcici.
Ej, jesi mislila na hzz ili na hzzo? zar hzzo ne isplacuje samo jednokratnu pomoc?
Hzzo, zavod za zdravstveno osiguranje.. isplacuju jednokratnu novcanu pomoc i porodiljnu/rodiljnu naknadu godinu dana.
"Majka izvan sustava rada ima pravo na novčanu pomoć tijekom rodiljne i roditeljske brige o novorođenom djetetu, a koja iznosi 70% proračunske osnovice (2.328,20 kuna)."
"Jednokratna novčana potpora iznosi 70% proračunske osnovice, odnosno 2.328,20 kuna."

Be the change you wish to see in the world.. 💚
Jesam jesam nikako vam se javit, sram me bilo.. htjela sam prvo sve procitat, da ne upadnem samo ko padobranac, pogotovo na novoj temi, ali nikako da krenem.
Nadam se da ste dobro sve skupa sa bebacima. Cula sam sto je bilo sa Petrinom malom.

Be the change you wish to see in the world.. 💚
Naknada za komplikacije je 4257kn. 45 dana prije termina pa do navrsenih 6 mjeseci djeteta dobiva se puni iznos place tj satnica sa Er1 obrasca x fond sati. Drugih 6 mjeseci je maksimalan iznos naknade 5600kn za one koji imaju vece place od tog, a oni koji imaju manje place izracun je kao sto sam gore navela.
Pozdrav ...mene su malo smotali ovi na hzzo-u.Postavit ću izravno pitanje pošto vidim da se kužiš u to.Znači ako sam ja u prvih 6 mj dobivala 100 posto od plaće 5300 ako je 31 dan pa na manje ako je manje dana naravno.Znači koliko bi meni iznosilo sad sa novim zakonom.Skužila sam da 5600 sigurno ne.Ali moj mozak si je pregrunto da bi ja i dalje dobivala isto i drugih 6 mj.Međutim jel to točno ili nije 100 posto od plaće? 🙈
Mame imam jedno pitanje, zaposlena sam. I na komplikacijama sam od 20.12.2019 a sa tim danom imam 7 mj i 21 dan staza. Zato i dobijam tih 831 kn da li mogu sada kad budem imala 12 mj staza mogu traziti u hzzo rekalkulaciju i da mi bar tih prvih 6 mj bude 100 posto od place ? Jer cu ovako imati kao nezaposlena 2300kn sto mi je bas bez veze da dobijam kao zaposlena isto kao i nezaposlene osobe ...
Pozdrav drage mame
Je li se ikome dogodilo da je rodiljna naknada isplaćena u dvije rate?
Jer meni je sad isplaćen jako mali iznos na racun
Sada mi kreće teći rodiljama naknada za drugih 6mjeseci?
Pozdrav, drage mame, pomagajte!
Radim u školi i mijenjam curu koja je na porodiljnom. Nažalost, ona se odlučila ipak vratiti nakon 6mjeseci i vraća prije nego ja mogu službeno otići na svoj porodiljni (ona se treba vratiti kad cu ja biti u 30.tj trudnoce). Imam sve uvjete neprekinutog staža, međutim u trenutku otvaranja porodiljnig neću biti u radnom odnosu. Što napraviti da ipak nekako dobijem naknadu pa bar prvih 6mj?
Je li koja imala iskustva da se uspjela zaposliti i naci posao u tom stadiju trudnoce? Imala bih mozda opciju zaposlenja u privatnoj skoli na odredeno, pa me zanima ako nakon otkaza ugovora, prijedem u drugu skolu kod drugog poslodavca i nedugo nakon toga odem na obvezni porodiljni, hocu li imati pravo na prvih 6mj naknade?
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji