Žene, treba mi savjet, ali opet ne za mene, jer stvarno ne znam i ne razumijem se u te zakone. Uglavnom ta cura (kolegica mi s posla) je saznala da je trudna. Budući da radimo posao (vrtić) u kojem smo okružene s djecom, otišla bi na komplikacije. Kažu joj da će joj za izračun za porodiljni gledati zadnjih 6 plaća, ali na ima samo 4 plaće. Mogla bi eventualno navući tu 5.plaću pa da se strpi s komplikacijama nakon isplate plaće u veljači. Je li njoj onda oni zbrajaju te 4 plaće i dijele sa 6 za prosjek za porodiljnu naknadu, ili joj dijele sa 4??? Ima sve one ostale uvjete za porodiljnu nakndu za zaposlene majke. Ogromna je razlika, a ja s stvarno u to ne razumijem jer sam odavno u stalnom radnom odnosu.
dosta su dvije place za izracunat prosjek ako ih nema vise, nece se dijelit sa 6 nego s tim sta ima, da sad ne idem u detalje, ugl moze otvorit komplikacije i nece bit zakinuta
🧘♀️37g, blaga trombofilija
🧘♂️37g, oligoasthenozoospermia
🧒2012g
👱♀️2014g
trudimo se od 05/2019
miss.ab 12/2019 u 12tt
Pozdrav,
Imam jedno malkoc komplicirano pitanje pa ako mi itko zna odgoboriti bilo bi super. Javila sam se Hzzo-u no oni su mi samo copypaste-ali zakon.
Zaposlena sam od 04.mj2017.
Od 1mjeseca 2019 do 07.01.2020 sam na porodiljnom. Taj dan mi je istekao ugovor. Dobila sam novi posao i pocinjem raditi 20.og.
Znači 13 dana pauze među zaposlenjem. Trudna sam 3 mjeseca i planiram raditi iduća tri bar.
Hoću li imati pravo na punu naknadu plaće ili će računati 3 mjeseca porodiljnog i 3 sto budem radila sada?
Jer sam dosad primala minimalac, a nova plaća mi je 4000kn. Da li je itko bio u sličnoj situaciji?
Moze mala pomoc ako se koja nasla u slicnoj situaciji...
Otvoren mi je porodiljni (45 dana prije ocekivanog termina) kao zaposlenoj osobi, medutim u tom periodu mi istice ugovor o radu. Je li znate je li mi se automatski i naknada smanjuje ili ostaje prosjek placa za prvih 6 mjeseci?
Hvala.
One fallen ne racuna ti se porodiljna nego samo placa 😉 dosta je da imas dvije isplacene koje ulaze u prosjek za punu naknadu.
🧒2012g
👱♀️2014g
trudimo se od 05/2019
miss.ab 12/2019 u 12tt
Xyz do 6mj ces primat punu porodiljnu
🧒2012g
👱♀️2014g
trudimo se od 05/2019
miss.ab 12/2019 u 12tt
Pozdrav drage ženskice
Imam jedno pitanje, pa se nadam da mi možete pomoći
Trenutno sam zaposlena na stručnom osposobljavanju, kad odem na porodiljni dobivat ću naknadu od nekih cca 2 000 kn. Šefica mi je ponudila da sklopimo neki interni ugovor između mene i nje tako da i dok sam na porodiljnom da mogu raditi od doma na pola radnog vremena, a ona bi mi plaćala sa svog računa. Zanima me da li je netko imao sličnih iskustava, da li se to nekako provjerava? Strah me da me ona ne bi prijavila na kraju godine kao neku poreznu olakšicu pa da izgubim porodiljnu naknadu. Ne znam kako bi ona pravdala taj svoj trošak što bi meni isplaćivala kao plaću. Molim pomoć
Inače ušli smo u 16ti tjedan, super smo, rastemo, mučnine su nam prestale, idemo na prvi ultrazvuk u petak. Jedva čekam da vidim nešto malo više od malih točkicaa
Zna li netko kada sjeda ona jednokratna novcana pomoc od hzzo (2330kn??) Prije 2 dana smo bili u maticnom uredu, gdje je elektronski predan i taj zahtjev. Negdje na ovim stranicama sam procitala da uplacaju izmedju 20. i 28. u mjesecu.. pa me zanima ako je to tako da li ce to meni sjesti ovaj ili tek sljedeci mjesec? 🤔
Takodjer receno mi je za porodiljnu naknadu ako ne dodjem do 25. (a nisam) da mi nece biti uplaceno do 4 mjeseca. Znaci tad bi dobila dve uplate, za 2. i 3.mj?
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Updejt! Bila danas u Zapresicu za porodiljnu naknadu.. ekspresno rijeseno u par min, samo dala osobnu i karticu tekuceg racuna. Prva uplata sjeda 18.03. Usput saznala da mogu postom sa dokumentima (kopije) poslati i zahtjev za novcanu pomoc od zupanije. 👍Bome ce dobro doc svi ti novcici.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Sortiraj odgovore
Najstariji