Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Stelle123
    13. Listopad 2019. 08:53

Pitanje za ove sto su radile vise manje do samog kraja. Namjeravam otvorit 4 dana komplikacije prije nego otvorim porodiljni 45 dana prije termina. Sad ova u nasem racunovodstvu mi govori da ne moram predat nista za porodiljni (papire), nego kad predam za komplikacije da se automatski nastavlja. A na stranicama hzzo-a pise da 15 dana prije 45 dana treba predati formulare? Jel tko zna ista o tome?

url=https://lilypie.com]

Frajla
    13. Listopad 2019. 09:16

Stelle123

Pitanje za ove sto su radile vise manje do samog kraja. Namjeravam otvorit 4 dana komplikacije prije nego otvorim porodiljni 45 dana prije termina. Sad ova u nasem racunovodstvu mi govori da ne moram predat nista za porodiljni (papire), nego kad predam za komplikacije da se automatski nastavlja. A na stranicama hzzo-a pise da 15 dana prije 45 dana treba predati formulare? Jel tko zna ista o tome?

Ne treba nista dodatni, samo papir od gin - jedan u firmu, jedan u hzzo, mozes sve zajedno ako ce ti gin dati

• Stelle123
    13. Listopad 2019. 09:25

E pa to bi bilo najbolje i doznake i papir zajedno🤗 Bumo to rijesili.

url=https://lilypie.com]

Frajla
    13. Listopad 2019. 12:57

Stelle123

E pa to bi bilo najbolje i doznake i papir zajedno🤗 Bumo to rijesili.

Ma mislim, taj "papir" je doznaka za porodiljni.
    Obzirom da ides na komplikacije samo na 4 dana vjerojatno ti moze dati doznaku za bolovanje i doznaku za porodiljni odjednom, ides u firmu s tim (das od svake po jednu), dobijes R1 i onda nosis u HZZO 

• Crnokosa
    22. Listopad 2019. 09:31

Pozdrav, zanima me ako je netko imao slicnu situaciju... Rodila sam u 5 mj, nakon nekoliko dana prijavila djete u maticnom uredu... Tamo sam dobila onaj papir za jednokratnu pomoć i za otvoriti porodiljni... Nakon 2 mj sto rjesenje nije dolazilo zovem zdravstveno i kazu mi da je isteklo 120 dana za podnesti zahtjev... Sad moje pitanje glasi dali je netko imao takvu situaciju i dali se isplati zaliti? 

• Zarica
    25. Listopad 2019. 15:12

Bok cure. Imam pitanje u vezi otvaranja porodiljnog. Pročitala sam da se zahtjev u HZZO predaje najkasnije 15 dana prije prvog dana korištenja porodiljnog. Kada sam zvala HZZO rekli su mi da dođem bilo kada do kraja 11tog mjeseca, a porodiljni otvaram s 28.11. Sada sam malo zbunjena. Zapravo bi mi odgovaralo da predam zahtjev krajem 11tog, s obzirom da moram i pričekati da mi sjedne plaća za deseti mjesec zbog potrbne dokumentacije, ali bojim se da ne premašim neki stvarni rok :/ Zna li tko više o tome?

mamika3
    25. Listopad 2019. 15:20

Crnokosa

Pozdrav, zanima me ako je netko imao slicnu situaciju… Rodila sam u 5 mj, nakon nekoliko dana prijavila djete u maticnom uredu… Tamo sam dobila onaj papir za jednokratnu pomoć i za otvoriti porodiljni… Nakon 2 mj sto rjesenje nije dolazilo zovem zdravstveno i kazu mi da je isteklo 120 dana za podnesti zahtjev… Sad moje pitanje glasi dali je netko imao takvu situaciju i dali se isplati zaliti?

Da li si taj papir za jednokratnu pomoc odnijela na HZZO?

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

Frajla
    25. Listopad 2019. 15:59

Zarica

Bok cure. Imam pitanje u vezi otvaranja porodiljnog. Pročitala sam da se zahtjev u HZZO predaje najkasnije 15 dana prije prvog dana korištenja porodiljnog. Kada sam zvala HZZO rekli su mi da dođem bilo kada do kraja 11tog mjeseca, a porodiljni otvaram s 28.11. Sada sam malo zbunjena. Zapravo bi mi odgovaralo da predam zahtjev krajem 11tog, s obzirom da moram i pričekati da mi sjedne plaća za deseti mjesec zbog potrbne dokumentacije, ali bojim se da ne premašim neki stvarni rok :/ Zna li tko više o tome?

Rekla bih da si nesto krivo procitala ili shvatila....moguce da se to odnosi na roditeljski dopust (koji ide iza djetetovih 6 mj)....
    A placu za 10 mjesec ti je đabe cekati jer u prosjek ne ulazi placa isplacena u mjesecu u kojem se otvara porodiljni.

Frajla
    25. Listopad 2019. 16:10

Crnokosa

Pozdrav, zanima me ako je netko imao slicnu situaciju… Rodila sam u 5 mj, nakon nekoliko dana prijavila djete u maticnom uredu… Tamo sam dobila onaj papir za jednokratnu pomoć i za otvoriti porodiljni… Nakon 2 mj sto rjesenje nije dolazilo zovem zdravstveno i kazu mi da je isteklo 120 dana za podnesti zahtjev… Sad moje pitanje glasi dali je netko imao takvu situaciju i dali se isplati zaliti?

Za sto nisi dobila rjesenje? 
    Ako je za jednokratnu pomoc zali se jer su to trebali rijesiti u maticnom (ne nosi se vise nigdje)
    Ako je porodiljni, pretpostavljam da je to za nezaposlene i to stvarno neznam kako funkcionira i koji su rokovi....ali uvjek se mozes probati zaliti, najgore sto se moze dogoditi je da te odbiju

• Kris_Kros
    25. Listopad 2019. 17:34

Bok, cure!
    Imam pitanje vezano uz prosječnih 6 mjesečnih plaća.
    Naime, sa moje plaće se oduzima i kredit za stan. 
    Dakle, pitanjce je..... Da li se gledaju isplaćene plaće kao što čitam po svim mogućim portalima  (tj, ukupna plaća - kredit) ili se gleda moja plaća kao čista, prije odbitaka? 
    Velika je razlika.... a ako se samo gledaju isplate na moj račun onda govorimo o umanjenom iznosu i da li u tom slučaju postoji način da odljepim kredit od plaće (pretpostavljam kako moram vidjeti sa bankom)....

Razbijam glavu oko toga, možda bezveze....

Hvala unaprijed!!!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.