Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    03. Svibanj 2019. 09:04

cure imam jedno pitanje ...gin. mi je otvorio bolovanje sad me zanima kako ide isplata znam da ide platna lista od zadnjih 6 mj al sam ja promijenila poslodavca. 

imam 6 mjeseci u komadu kod prvog poslodavca i onda mjesec ipo dana bez posla i sad sam mjesec dana kod drugog prijavljena pa me zanima samo kako ide taj obračun .. 

Jaivanpa
    03. Svibanj 2019. 09:21

Trebas traziti listu od sadašnjeg poslodavca i proslog.  Jer u prosjek 6 mjeseci ti upada i jedan i drugi poslodavac. Moras im reci kad si otvorila bolovanje da ti znaju napraviti potvrdu o placi... Najvise mozes dobiti 4.257.28 kn. Uzimaju ti prosjek odnosno bruto satnicu koju mnoze sa brojem dana u tom mj odnosno fondom sati u mj i postotkom bolovanja. Ako prelazi 4257.28 kn onda djele taj iznos sa fondom sati i osnovica koju dobiju mnoze sa satima bolovanja i to je to. Ako ti po izracunu bruto osnovica puta fond sati puta postotak bolovanja se nalazi unutar tih 4.257.28  onda mnoze bruto osnovicu sa brojem sati bolovanja i postotkom bolovanja na teret fondai dobijes iznos naknade. 

Jaivanpa
    03. Svibanj 2019. 09:21

Slikat cu ti postupak jer radim u računovodstvu i znam kako to funkcionkra... 

Jaivanpa
    03. Svibanj 2019. 09:22

03. Svibanj 2019. 09:54

Okej.. znaci ovaj ce mi bez problema to napravit a za bivšeg nezz jer je on prodao firmu pa sad nezz moze li se to bez njega .. il nekako 

Jaivanpa
    03. Svibanj 2019. 11:35

Mora ti dati. Firma po zakonu mora cuvati place trajno. Kontaktiraj oba vlasnika  tj proslog i sadasnjeg. 

Jaivanpa
    03. Svibanj 2019. 13:04

Moraju ti to dati bez obzira sto je firma propala... 

• ptina
    05. Svibanj 2019. 13:38

Pozdrav, pocela sam raditi 01.09.2018. godine, bit cu prijavljena do 20.08.2019., planiramo dijete pa me zanima da li bih imala pravo na puno placu prvih 6 mjeseci, jer necu raditi tocno 12 mjeseci nego nesto manje? I da li se mora biti u radnom odnosu kada odem na porodiljni ili se moze i nakon prekida radnog odnosa, a da imam 12 mjeseci radnog staza?

Frajla
    07. Svibanj 2019. 17:30

Imam pitanje, nije mozda bas skroz tema, ali vidim da ima cura koje rade u racunovodstvu, pa mozda netko zna....
    Znaci imam malo djete, trudna sam i radim. Ako bi mi mali bio bolestan i ako idem na bolovanje zbog njega jel mi to rusi prosjek? Bolovanje za djecu ide na teret hzzo koliko znam...
    Npr nek mjesec ima 20 radih dana, ja radim 15 i 5 sam na bolovanj. Jel se onda moja satnica za taj mjesec racuna placa/(15×8) ili placa/(20×8) 🤔

Danci22
    07. Svibanj 2019. 17:41

ptinaPozdrav, pocela sam raditi 01.09.2018. godine, bit cu prijavljena do 20.08.2019., planiramo dijete pa me zanima da li bih imala pravo na puno placu prvih 6 mjeseci, jer necu raditi tocno 12 mjeseci nego nesto manje? I da li se mora biti u radnom odnosu kada odem na porodiljni ili se moze i nakon prekida radnog odnosa, a da imam 12 mjeseci radnog staza?

moras imat 12 mjeseci staza da bi primala punu placu sve ispod toga je primanje 800kn. Porodiljni primaš bila zaposlena ili ne ako si nezaposlena 2300 a ako si zaposlena primaš ko i komplikacije ! 

Danci23

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani