Više puta sam čitala ovaj zakon o naknadama i i dalje mi nije jasno da li prvih 6 mjeseci primam punu plaću bez limita?
Bez obzira na proračunsku osnovicu?
Ako imam recimo 10000 plaću dobivam 10000 naknadu (bez prijevoza itd.) Ili se varam?

Tocno fritulice, prvih 6 mj puna placa a sad je prijedlog zakona da i drugih 6 mj bude tako a ne kao do sada max 3991 kn

Vau, a ja cijelo vrijeme računam da je 100% ali od proračunske osnovice, kako je bilo i prije. Bome dobra vijest za nas zaposlene.

Može pomoć... Trudna sam 4 mjeseca... Kod sadašnjeg poslodavca radim 3 mjeseca... Dali je za komplikacije dovoljno te 3 platne liste koje imam od sadašnjeg poslodavca ili moram imati i 3 od prošlog...
Cure imam pitanje , ukoliko tijekom komplikacija ili porodiljnog istekne ugovor o radnom odnosu ,osoba prelazi na naknadu za nezaposlene (iako npr ima par godina neprekinutog radnog staza ) ?

Može pomoć… Trudna sam 4 mjeseca… Kod sadašnjeg poslodavca radim 3 mjeseca… Dali je za komplikacije dovoljno te 3 platne liste koje imam od sadašnjeg poslodavca ili moram imati i 3 od prošlog…
meni ej bilo dovoljno samo 3 od sadašnjeg poslodavca.
Cure imam pitanje , ukoliko tijekom komplikacija ili porodiljnog istekne ugovor o radnom odnosu ,osoba prelazi na naknadu za nezaposlene (iako npr ima par godina neprekinutog radnog staza ) ?
Pozzz, zanima me kako ide postupak prebacivanja s komplikacija na porodiljni?
Porodiljni se otvara 45 dana prije termina, da li doktor vodi brigu o tome ili ga ja moram podsjetiti kad bude vrijeme?
Da li ponovno moram u firmi traziti R1 obrazac o placi i jos kakve papire ili je u evidenciji sve sto sam nosila prije otvaranja komplikacija?
Ima li kakav rok za donijeti papire u HZZO kao sto je za komplikacije do 5og u mj?
Hvala 🙂
Spomeni ginekologu da si u vremenu 45 dana prije termina. On ti da nove doznake samo jednom koje vise ne trebas nositi na HZZO. Tek kad beba napuni 5 miseci, odes na HZZO ako zelis produzit na jos 6 mjeseci. I to ti je to. Ne trebas nista nosit svaki miseic i ne trebas nista donosit osim tih doznaka. Tamo potpises neke papire i mirna si.
Curke imam pitanje trebam rodit 8.7 2019 sad sam predala doznake još za komplikacije za 4 mjesec znaci sjest će mi 19.5 kad trebam predat papire za porodiljni?
Danci23
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji