Pozzz, zanima me kako ide postupak prebacivanja s komplikacija na porodiljni?
Porodiljni se otvara 45 dana prije termina, da li doktor vodi brigu o tome ili ga ja moram podsjetiti kad bude vrijeme?
Da li ponovno moram u firmi traziti R1 obrazac o placi i jos kakve papire ili je u evidenciji sve sto sam nosila prije otvaranja komplikacija?
Ima li kakav rok za donijeti papire u HZZO kao sto je za komplikacije do 5og u mj?
Hvala 🙂
Spomeni ginekologu da si u vremenu 45 dana prije termina. On ti da nove doznake samo jednom koje vise ne trebas nositi na HZZO. Tek kad beba napuni 5 miseci, odes na HZZO ako zelis produzit na jos 6 mjeseci. I to ti je to. Ne trebas nista nosit svaki miseic i ne trebas nista donosit osim tih doznaka. Tamo potpises neke papire i mirna si.
Curke imam pitanje trebam rodit 8.7 2019 sad sam predala doznake još za komplikacije za 4 mjesec znaci sjest će mi 19.5 kad trebam predat papire za porodiljni?
Danci23
cure imam jedno pitanje ...gin. mi je otvorio bolovanje sad me zanima kako ide isplata znam da ide platna lista od zadnjih 6 mj al sam ja promijenila poslodavca.
imam 6 mjeseci u komadu kod prvog poslodavca i onda mjesec ipo dana bez posla i sad sam mjesec dana kod drugog prijavljena pa me zanima samo kako ide taj obračun ..
Trebas traziti listu od sadašnjeg poslodavca i proslog. Jer u prosjek 6 mjeseci ti upada i jedan i drugi poslodavac. Moras im reci kad si otvorila bolovanje da ti znaju napraviti potvrdu o placi... Najvise mozes dobiti 4.257.28 kn. Uzimaju ti prosjek odnosno bruto satnicu koju mnoze sa brojem dana u tom mj odnosno fondom sati u mj i postotkom bolovanja. Ako prelazi 4257.28 kn onda djele taj iznos sa fondom sati i osnovica koju dobiju mnoze sa satima bolovanja i to je to. Ako ti po izracunu bruto osnovica puta fond sati puta postotak bolovanja se nalazi unutar tih 4.257.28 onda mnoze bruto osnovicu sa brojem sati bolovanja i postotkom bolovanja na teret fondai dobijes iznos naknade.
Slikat cu ti postupak jer radim u računovodstvu i znam kako to funkcionkra...
Okej.. znaci ovaj ce mi bez problema to napravit a za bivšeg nezz jer je on prodao firmu pa sad nezz moze li se to bez njega .. il nekako
Mora ti dati. Firma po zakonu mora cuvati place trajno. Kontaktiraj oba vlasnika tj proslog i sadasnjeg.
Sortiraj odgovore
Najstariji