Doznake se izdaju od 20tog u mjesecu, mozes nazvat pitat al mislim da ti nece dat, on ko poslodavac mora znat da doznake idu krajem mjeseca, prvo se daje potvrda o bolovanju i onda doznake
Tj kako mislis zadnji dan na poslu? Dala/dobila otkaz ili
Danas mi je ginekologica otvorila bolovanje i sad me poslodavac pita za doznake...vec sada
Nisam ni dala niti dobila otkaz...samo sam otisla na bolovanje sa komplikacijama
Doznake se izdaju od 20tog u mjesecu, mozes nazvat pitat al mislim da ti nece dat, on ko poslodavac mora znat da doznake idu krajem mjeseca, prvo se daje potvrda o bolovanju i onda doznake
Okej...hvala puno ☺
Onaj papir sta si dobila od ginelologice za priv.nesp.za rad to dajes poslodavcu, ne na hhzo, za hzzo ti treba papir isplate place zadnjih 6mj od poslodavca da ti mogu isplacivat komplikacije, a na kraju mjeseca znaci poslje 20tog ti daju doznake, koje nosis u hzzo i poslodavcu i tako svaki mjesec dok si ne otvoris porodiljni dopust
Onaj papir sta si dobila od ginelologice za priv.nesp.za rad to dajes poslodavcu, ne na hhzo, za hzzo ti treba papir isplate place zadnjih 6mj od poslodavca da ti mogu isplacivat komplikacije, a na kraju mjeseca znaci poslje 20tog ti daju doznake, koje nosis u hzzo i poslodavcu i tako svaki mjesec dok si ne otvoris porodiljni dopust
Hvala puno na pomoci 😊😊😊
Ma i hoću napraviti po tome kak HZZO kaže, ali mi računovotkinja iz prijašnje škole tvrdi da pošto sam bila kod njih do 24.4.2018. da oni ne bi trebali izdavati tu potvrdu za preostala dva mjeseca. Ali budem tražila, njoj tak i tak to ni iz džepa ni u džep, samo treba popuniti i potvrditi i to je to. Ah, samo komplikacije…
Hvala Bulbi
Ma samo ti njih trazi to.Oni se svi vole pravit pametni🙈.
Ma nista😉.

Cure opet trebam pomoć oko nečega…otisla sam na bolovanje sa komplikacijama i sad ne znam kakva ce mi biti primanja tokom ovih par mj do poroda…radim vec 3 god bez prekida i na racun mi sjeda 2800 a ostatak na ruke…da li taj dio na ruke mogu da zaboravim ili ? I koliko mi treba sada dolaziti na racun ?
Cure opet trebam pomoć oko nečega…otisla sam na bolovanje sa komplikacijama i sad ne znam kakva ce mi biti primanja tokom ovih par mj do poroda…radim vec 3 god bez prekida i na racun mi sjeda 2800 a ostatak na ruke…da li taj dio na ruke mogu da zaboravim ili ? I koliko mi treba sada dolaziti na racun ?
Na zalost dobijati ces ono sto dobijas na racun, ono na ruke za drzavu ne postoji. Odnosno za otvaranje komplikacija na hzzo si trebala predati obrazac koji si podignula u firmi s ispisom zadnjih 6 placi. Tamo ti odmah pise kolika ti ispada satnica i to mnozis svaki mjesec s brojem radnih sati za taj mjesec.
Na zalost dobijati ces ono sto dobijas na racun, ono na ruke za drzavu ne postoji. Odnosno za otvaranje komplikacija na hzzo si trebala predati obrazac koji si podignula u firmi s ispisom zadnjih 6 placi. Tamo ti odmah pise kolika ti ispada satnica i to mnozis svaki mjesec s brojem radnih sati za taj mjesec.
Sad tek vidim, taj papir o privremenoj nesposobnosti za rad nosis poslodavcu. Oko 20. u mjesecu gin izdaje doznake, dobit ces dvije kopije jednu nosis poslodavcu, a drugu s ostalim dokumentima (obrazac s prosijekom place od poslodavca, kopiju osobne, zdravstvene i tekuceg racuna) zajedno s ispunjenim zahtjevom za naknadu komplikacija (ispunjava se na hzzo) predas na hzzo do 5.2. isplata komplikacija ide oko 18. u mjesecu
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji