Pozdrav, redovni sam student,primam porodiljnu naknadu do kraja 7 mjeseca za drugo dijete,u 9 mjesecu ću diplomirati i od 1.10 ću se prijaviti na burzu...naime opet sam trudna i termin mi je u 2 mjesecu. Zanima me da li ću imati pravo na ikakvu porodiljnu naknadu?
Pozdrav, redovni sam student,primam porodiljnu naknadu do kraja 7 mjeseca za drugo dijete,u 9 mjesecu ću diplomirati i od 1.10 ću se prijaviti na burzu…naime opet sam trudna i termin mi je u 2 mjesecu. Zanima me da li ću imati pravo na ikakvu porodiljnu naknadu?
Kao nezaposlena osoba imas pravo na porodiljnu naknadu koju pokreces nakon poroda. Uvjet je da imas zdravstveno osiguranje i prebivaliste u RH namanje 3.god. Samo nemoj zaboraviti na rok od mjesec dana nakon isteka studentakih prava za prijavu na hzzo
Pozdrav svima!
Moja situacija je sljedeca: Zaposlena sam na nepuno radno vrijeme od 2h tjedno, te moja placa iznosi 1000,00kn. Trenutno sam na komplikacijama i dobivam cetvrtinu minimalnog iznosa, cca oko 200kn, sto je razmjerno mojoj satnici.
Da li netko zna sto ce biti s mojom porodiljnom naknadom prvih 6 mj i drugih 6 mj? Da li cu dobivati minimalni iznos od 2300kn u cijelosti ili cetvrtinu, s obzirom na moju satnicu? Svatko tumaci drugacije. Hvala :)
Pozdrav svima!
Moja situacija je sljedeca: Zaposlena sam na nepuno radno vrijeme od 2h tjedno, te moja placa iznosi 1000,00kn. Trenutno sam na komplikacijama i dobivam cetvrtinu minimalnog iznosa, cca oko 200kn, sto je razmjerno mojoj satnici.
Da li netko zna sto ce biti s mojom porodiljnom naknadom prvih 6 mj i drugih 6 mj? Da li cu dobivati minimalni iznos od 2300kn u cijelosti ili cetvrtinu, s obzirom na moju satnicu? Svatko tumaci drugacije. Hvala :)
Mislim da ti tu info najtocnije mogu reci zene koje rade na hzzo-u
Pozdrav. Znaci ovako, ja radim u kaficu kao konobrica, fizicki posao, stojim na nogama cijelo vrijeme, imam za cistiti i svasta nesto ugl kafic je. Trudna sam 2 mj. Moj sef se derao na mene sto zelim uzet bolovanje i rekao je da ce mi zvat komisiju da oni vide dal sam sposobna raditi ili ne. I rekao je da ako zelim ici ca da dam sama otkaz. Tako da sam ja mislila dat otkaz. Valjda covjek misli da mi on mora placat to bolovanje.
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Pozdrav. Znaci ovako, ja radim u kaficu kao konobrica, fizicki posao, stojim na nogama cijelo vrijeme, imam za cistiti i svasta nesto ugl kafic je. Trudna sam 2 mj. Moj sef se derao na mene sto zelim uzet bolovanje i rekao je da ce mi zvat komisiju da oni vide dal sam sposobna raditi ili ne. I rekao je da ako zelim ici ca da dam sama otkaz. Tako da sam ja mislila dat otkaz. Valjda covjek misli da mi on mora placat to bolovanje.
Zato bi ti morala dati otkaz? Otvori bolovanje kod svojeg ginekologa, poslodavac ti ne smije dati otkaz dok god se ne vratis sa porodiljnog, tako da ces imati primanja u visini place, inace padas na minimalac..
A za komisiju, komisija za trudnicka bolovanja vise ne postoji, ako ti ginekolog napise da krvaris ili sl, nitko te nece ic pregledavat da utvrdi dal stvarno krvaris..
Jedino ti moze stvarat probleme u smislu da ti neda papir sa prosjekom placa, ali mozes zaprijetit odvjetnikom i prijavom..
Gin mi je dao bolovanje i poceo se smijat kad sam mu rekla da se sef dere na mene zbog toga. Rekao je da mu samo dam taj papir i onda oni to moraju nositi na hzzo.. pa bas, mislim da komisija nece doci trudnu zenu pregledavati
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Gin mi je dao bolovanje i poceo se smijat kad sam mu rekla da se sef dere na mene zbog toga. Rekao je da mu samo dam taj papir i onda oni to moraju nositi na hzzo.. pa bas, mislim da komisija nece doci trudnu zenu pregledavati
Doznaku o bolovanju ti nosis na hzzo, jedan primjerak hzzo-u, jedan poslodavcu. I ti moras osobno ici ispuniti zahtjev za komplikacijama u trudnoci. Nemoj se oslanjati na sefa jer po tome sto opisujes, mogao bi uciniti sve da te zezne gdje god moze..
Doznaku o bolovanju ti nosis na hzzo, jedan primjerak hzzo-u, jedan poslodavcu. I ti moras osobno ici ispuniti zahtjev za komplikacijama u trudnoci. Nemoj se oslanjati na sefa jer po tome sto opisujes, mogao bi uciniti sve da te zezne gdje god moze..
Zasto mi je onda dao samo jedan i rekao da dam sefu 🤔
M- 10.3.2019. 💙
M- 12.3.2021. ❤️
5.5.2025. ➕️🥰
Zasto mi je onda dao samo jedan i rekao da dam sefu 🤔
Ako je bio mali papiric onda je to potvrda da si otvorila bolovanja i ona ide samo poslodavcu. Doznaka ide iza 25.tog u mj i s njom ides otvoriti bolovanje u hzzo. To moras predati do 5.tog u sljedecem mjesecu da bi dobila naknadu za bolovanje..
Sortiraj odgovore
Najstariji