Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • marija.cibric@gmail.com
    18. Lipanj 2018. 13:14

Jel bila porodiljna naknada u pbz

• Mamamama2
    20. Lipanj 2018. 09:53

ProudMomy

kikac18

mamika3

Porodiljna za nezaposlene majke iznosi 2300 kn do prve godine!Kad prijavis bebu,u Hzzo podnesi zahtjev za pomoc od 2400 kn i za pomoc od grada za prvo dijete!E,to sad ne znam kolko iznosi i kako isplacuju!Mozes i podnijeti zahtjev za djecji doplatak,mozda odobre!To ipak ovisi o proslogodisnjim primanjima!Ak ti nesto nije jasno pitaj!

Mamika3 puno hvala. Znači nema veze što sam ja radila 9 mj i sto neću više raditi ne zato što ne želim nego zato što neću moci naći posao, svakako imam pravo na tu naknadu? I nema veze što je suprug zaposlen? A što se tiče grada Zagreba, nemam nikakvo pravo jer imamo prebivalište tu tek 1 god a potrebno ne minimalno 5 :( a za djeci doplatak ćemo probati poslati zahtjev pa kako bude. Ali ova naknada nam je bitna jer bi voljela znati možemo li na to računati ili ne jer nije to mala razlika u primanjima :/
    Hvala puno puno! :*

Sve majke imaju pravo na porodiljnu naknadu, nema veze s muzevim zaposlenjem. Ako ti muz ima prebivaliste duze u Zg moze on predati zahtjev. I meni je za prvog predavao muz jer sam ja imala 2 godine samo.

Proudmomy, kada kazes predao muz, mislis li na to da je on isao na porodiljni ili ima neka fora u tome da mogu ja (nezaposlena i sa 3 god prebicalista u HR) dobiti rodiljnu naknadu preko njega? 

Hvala :-)

dea32
    20. Lipanj 2018. 21:46

Mamamama2, mislim da je Proudmomy mislila da je muz predao zahtjev za pomoc od Zg jer je njen muz imao prebivaliste 5 god u Zg a ona manje. Tako je bilo i kod nas, ja sam se prijavila mj dana prije predaje zahtjeva, muz je od rodenja u Zg.
    Ali koliko sam shvatila, vi ste oboje tek god dana u Zg prijavljeni..

Mrva2015
    21. Lipanj 2018. 08:54

Pozdrav mame :-)
    Imam i ja jedno pitanjce...situacija je ovakva.
    Zaposlena sam od 18.10.2017.pod ugovorom strucnog osposobljavanja,odnosno,biro me sufinancira.Ugovor traje godinu dana,a ne 6 mj,kako inace to bude,iz razloga sto sam dosla na mjesto jedne cure koja je otisla iz firme i ja sam dosla na njeno mjesto.Znaci,u principu,od zaposlenih smo samo poslodavac i ja.
    Da li se i u takvoj situaciji vodim kao nezaposlena (s obzirom da biro sufinancira) i nemam pravo na komplikacije?Trudna sam 2 mj,jos uvijek sam na poslu,iako mi sve teze pada,jer sam stalno dvokratno.
    Gdje god sam se raspitala svi su rekli da nemam pravo,a nisam stigla ni objasniti situaciju ugovora i sve detalje,pa ne znam da li u tome lezi koji zec ili se ipak moram pozdraviti s bilo kakvim primanjima do rodenja djeteta?

• kikac18
    26. Lipanj 2018. 15:16

Molim vas informaciju ako netko zna.  Sve sam pročitala i nigdje nisam saznala sto se smatra "neprekinutim radnim stažem". Naime, ja ću 4.9.2018. napuniti godinu dana radnog staža no u tih godinu dana sam dva puta mijenjala poslodavca (školu) i to na način da sam u petak završila u jednoj školi, a u ponedjeljak počela raditi u drugoj školi.  Znači li to da ja u trenutku otvaranja porodiljnog (krajem 9.mj) neću imati 12 mj neprekidnog radnog staža i neću moći dobiti maksimalan iznos porodiljne  naknade? Hvalaaa :)

26. Lipanj 2018. 15:32

kikac18

Molim vas informaciju ako netko zna. Sve sam pročitala i nigdje nisam saznala sto se smatra "neprekinutim radnim stažem". Naime, ja ću 4.9.2018. napuniti godinu dana radnog staža no u tih godinu dana sam dva puta mijenjala poslodavca (školu) i to na način da sam u petak završila u jednoj školi, a u ponedjeljak počela raditi u drugoj školi. Znači li to da ja u trenutku otvaranja porodiljnog (krajem 9.mj) neću imati 12 mj neprekidnog radnog staža i neću moći dobiti maksimalan iznos porodiljne naknade? Hvalaaa :)

To se ne računa kao prekid. Ja sam isto tako petak završila u jednoj školi i u ponedjeljak počela u drugoj školi. 

dea32
    26. Lipanj 2018. 15:35

Prekinuti radni staz je prekid od 8 i vise dana izmedu 2 posla.. 

• kikac18
    26. Lipanj 2018. 17:27

Puno puno hvala 

• diana265
    28. Lipanj 2018. 15:33

Pozdrav svima, molim Vas pomoć vezano uz otvaranje komplikacija i porodiljnog. 
    Termin poroda mi je u 11. mjesecu, radim i na zadnjem pregledu je ustanovljena potreba za mirovanjem. 
    Planirala sam iskoristiti godišnji odmor prije otvaranja komplikacija 6.8., znači li to, s obzirom na komplikacije, da porodiljni dopust počinje 45 dana prije termina poroda?
    Maksimalan iznos mjesečne naknade na komplikacijama bi bio 4257,28 kn?
    Za obračun porodiljne naknade tada bi mi ušle platne liste za period od siječnja do lipnja čiji bi prosjek predstavljao iznos porodiljne naknade koju bih dobivala prvih 6 mjeseci porodiljnog dopusta, a drugih 6 mjeseci porodiljnog dopusta iznos bi bio 3990 kn?
    Komplikacije i porodiljni otvara socijalni ginekolog - doznake s platnim listama nosim na HZZO odmah kod otvaranja komplikacija ili tek porodiljnog? Što sve trebam ponijeti sa sobom prilikom zatvaranja komplikacija, a otvaranja porodiljnog?
    Puna sam pitanja, ali čisto da provjerim da ne bi bilo iznenađenja s obzirom da sam na nekoliko strana dobila različite informacije. Hvala puno. :)

Mya
    28. Lipanj 2018. 16:18

Max iznos naknade je 4257,28..za otvaranje komplikacija dobiju se doznake koje se nose poslodavcu i na hzzo zajedno sa prosjekom zadnjih sest platnih lista,kopijom osobne,tekuceg i papira koji se dobi u hzzo za ispunit..svaki kraj mjeseca se ide po doznake kod gineg.i nose poslodavcu i na hzzo sve do otvaranja porodiljnog,45dana prije termina i tad daje jedne doznake za zatvaranje komplikacija i druge za otvaranje porodiljnog,gdje svaki primjerak doznaka se daje njima i poslodavcu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.