Pozdrav.Rodila sam peto djete,Bila sam na komplikacijama do poroda,dobivala 2300,sad dobivam istu porodiljnu naknadu.Zanime me koliko cu dobivat do kraja porodiljnoga.Zaposlena sam i imala netto placu 2620.
Primat cete istu naknadu kao i na komplikacijama kroz cijeli porodiljni.
Sto se ne dobiva rjesenje o porodiljnom? Da li ga hzzo izdaje ako je potrebno za neke svrhe? Hvala
Dobije se rjesenje kada se produzi roditeljski dopust nakon bebinih 5 mj. Ja sam dobila rjesenje unutar 2 tjedna otkako sam predala zahtjev za produljenjem
Pozdrav.Rodila sam peto djete,Bila sam na komplikacijama do poroda,dobivala 2300,sad dobivam istu porodiljnu naknadu.Zanime me koliko cu dobivat do kraja porodiljnoga.Zaposlena sam i imala netto placu 2620.
Primat cete istu naknadu kao i na komplikacijama kroz cijeli porodiljni.
Hvala
Pitanjce ako netko zna, mora se predati obracun place za zadnjih 6 mjeseci, a sto ako imas samo 4 mj? Kako onda s komplikacijama
👩🦱 '79 - nizak AMH
👨🦱' 86 - ok
1. 2018.- trudnoca prirodno - spontani u 9 tjednu
2. Početak 2020. - klomifen, inseminacija - nije se primilo
3. Lipanj 2020 - bemfola, cetrotide - 2 folikula, prazna, prekinut IVF
...
Dobar dan. Ja imam pitanje ako netko zna. Kad sam ostala trudna sam bila na birou, ali sam propustila onaj sastanak s njima sto imas jednom mjesecno jer sam bila u bolnici, poslali su mi mail da me zbog toga skidaju sa biroa, a meni tad nije bilo do nicega i nije mi se dalo ici tamo raspravljat pa nisam nista poduzela i nisam na birou trenutno. Sad mi je termin za 7 tjedana pa me zanima da bih primala naknadu za nezaposlene majke dali bi trebala prije poroda se otici prijaviti na biro ili mogu to sve obavit nakon poroda?
To ti nema veze s biroom!Ti si nezaposlena,i dobivat ces naknadu za nezaposlene!Ali mislim da se prije poroda moras prijavit na Hzzo da ti to isplacuju!Nazovi i provjeri,ako se u medjuvremenu netko od cura ne javi s tocnim info!Ja sam bila u svim trudnocama zaposlena,pa mi je manje poznat taj dio vezan uz nezaposlenost!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Dobar dan. Ja imam pitanje ako netko zna. Kad sam ostala trudna sam bila na birou, ali sam propustila onaj sastanak s njima sto imas jednom mjesecno jer sam bila u bolnici, poslali su mi mail da me zbog toga skidaju sa biroa, a meni tad nije bilo do nicega i nije mi se dalo ici tamo raspravljat pa nisam nista poduzela i nisam na birou trenutno. Sad mi je termin za 7 tjedana pa me zanima da bih primala naknadu za nezaposlene majke dali bi trebala prije poroda se otici prijaviti na biro ili mogu to sve obavit nakon poroda?
Nakon poroda prijavljujes bebu na hzzo i podnosis zahtjev za porodiljni za nezaposlene, on ide od datuma poroda i traje god dana. Mislim da sa biroa moras donjet potvrdu da si van sustava rada, odnosno nezaposlena i to je to. To sto nisi prijavljena na biro nema veze sa porodiljnom naknadom.
Pretpostavljam da zdravstveno osiguranje imas, samo kad prekines radni odnos moras se unutar mj dana prijavit na hzzo, ovako se u tvojoj situaciji nije nista mijenjalo..
Pozdrav,
Imam hrvatsko drzavljanstvo od rodenja, ja i suprug smo se u prvom mjesecu doselili u Zagreb i odmah dobili prebivaliste.
Ostala sam trudna, nisam prijavljena na biro, te sam osigurana preko supruga....
Da li imam pravo na porodiljnu naknadu kao majka izvan sustava?
Unaprijed hvala!
S tim da moram napomenuti da smo se doselili iz hercegovine u prvom mjesecu...
Pozdrav,
Imam hrvatsko drzavljanstvo od rodenja, ja i suprug smo se u prvom mjesecu doselili u Zagreb i odmah dobili prebivaliste.
Ostala sam trudna, nisam prijavljena na biro, te sam osigurana preko supruga….
Da li imam pravo na porodiljnu naknadu kao majka izvan sustava?
Unaprijed hvala!
Moraa imati neprekidno prebivaliste na teritoriju RH najmanje 3 god tako da, nazalost, nemas pravo na porodiljni..
http://www.hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore/
Evo ti link na stranicu hzzo-a na kojem ti pisu uvjeti za rodiljni dopust
Sortiraj odgovore
Najstariji