Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Aria
    11. Svibanj 2018. 02:38

Samo zaposlene moraju ici produzit kad beba navrsi 5mj. A nezaposleni netrebaju nista. 

Eyes
    17. Svibanj 2018. 11:15

Mene zanima da li zena stranac ima i dalje pravo na porodiljnu koja je tri god za trece dijete ako joj poslodavac ne zeli da produzi ugovor?

• Melem
    19. Svibanj 2018. 14:02

Pozdrav, kako nisam naisla na situaciju poput svoje, iako vjerujem da je ima sigurno negdje na forumu. 
    Unazad godinu dana mijenjala sam 3 poslodavca, i napokon naisla na odlican posao, ali trudnoca i ginekologovo inzistiranje na komplikacije malo mi remete planove.
    06.06. - 23.08. - 2mj i 18 dana
    28.06. - 30.04. - 8mj i 3 dana
    08.05. - trenutno zaposlenje. 
    Moje pitanje je, dali ja ispunjavam uvjete za komplikacije s obzirom da imam prekide u radu. Imam namjeru raditi barem do pocetka 6 mjeseca.

SarahZg
    19. Svibanj 2018. 14:05

Ima li nezposlena osoba pravo na ikakvu naknadu?

SarahZg
    19. Svibanj 2018. 14:06

SarahZg

S tim da ne postoji prijava na burzi!

SarahZg
    19. Svibanj 2018. 14:11

SarahZg

SarahZg

Ispricavam se na duplo postavljenom pitanju izgleda da sam preskocila odgovor sada sam ga nasla. Panicar sam ovih dana. Moje isprike. No jedna sitnica mi nije jasna. Gdje se ostavaruje pravo na porodiljnu naknadu i kako ukoliko burza nema veze s tim? 

Hvala. I jos jednom isprike za dupla pitanja

19. Svibanj 2018. 14:16

SarahZg

SarahZg

SarahZg

Ispricavam se na duplo postavljenom pitanju izgleda da sam preskocila odgovor sada sam ga nasla. Panicar sam ovih dana. Moje isprike. No jedna sitnica mi nije jasna. Gdje se ostavaruje pravo na porodiljnu naknadu i kako ukoliko burza nema veze s tim?

Hvala. I jos jednom isprike za dupla pitanja

Pravo na porodiljnu naknadu ostvaruje se na Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO)

19. Svibanj 2018. 22:08

Melem

Pozdrav, kako nisam naisla na situaciju poput svoje, iako vjerujem da je ima sigurno negdje na forumu.
    Unazad godinu dana mijenjala sam 3 poslodavca, i napokon naisla na odlican posao, ali trudnoca i ginekologovo inzistiranje na komplikacije malo mi remete planove.
    06.06. - 23.08. - 2mj i 18 dana
    28.06. - 30.04. - 8mj i 3 dana
    08.05. - trenutno zaposlenje.
    Moje pitanje je, dali ja ispunjavam uvjete za komplikacije s obzirom da imam prekide u radu. Imam namjeru raditi barem do pocetka 6 mjeseca.

Da bi ostvarila pravo na punu naknadu,  do max 4250kn na komplikacijama moras imati uvijet staza od minimalno 9 mj u komadu ili 12 mj s prekidima u zadnje dvije godine.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• Emi
    20. Svibanj 2018. 09:30

Molila bih savjet.
    Zaposlena sam na određeno rv (do 3.2019). Nemam prekid radnog staža posljednjih 13g. Plaća mi je >5000 kn otkad sam na novom poslu (3mj). S obzirom da sam neplanirano ostala trudna, molila bih savjet što napraviti. Preporučate li da otvorim bolovanje (komplikacije jer imam 38g, a posao koji obavljam je izrazito zahtjevan psihički i fizički) ili da nekako ishodujem otkaz kako bih sa biroa dobila veći iznos naknade nego što bih dobila od hzzo-a?
    Molim za pomoć/savjet jer sam mijenjala posao kako bih se izvukla iz financijskih problema. Ne znam koja su moja prava te što biste mi savjetovali, a da bude najpovoljnije za mene.
    Unaprijed se zahvaljujem. 

20. Svibanj 2018. 10:03

Emi

Molila bih savjet.
    Zaposlena sam na određeno rv (do 3.2019). Nemam prekid radnog staža posljednjih 13g. Plaća mi je >5000 kn otkad sam na novom poslu (3mj). S obzirom da sam neplanirano ostala trudna, molila bih savjet što napraviti. Preporučate li da otvorim bolovanje (komplikacije jer imam 38g, a posao koji obavljam je izrazito zahtjevan psihički i fizički) ili da nekako ishodujem otkaz kako bih sa biroa dobila veći iznos naknade nego što bih dobila od hzzo-a?
    Molim za pomoć/savjet jer sam mijenjala posao kako bih se izvukla iz financijskih problema. Ne znam koja su moja prava te što biste mi savjetovali, a da bude najpovoljnije za mene.
    Unaprijed se zahvaljujem.

Ugovor istice u 3.mj 2019? Kada je ocekivani termin?

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.