Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    27. Svibanj 2017. 14:40

Natasha555

Dalmatinka, meni su rekli na hzzo-u da je za sve zaposlene zajamčena naknada od 4000 kn bez obzira na placu ( niza ili viša od tog iznosa)

To je onda odlicno ;) 
    jel vridi i za one koje su bile zaposlene al na komplikacijama? I ima li veze koliko smo bile zaposlene u toj firmi prije komplikacija ili je samo bitno da ispunjavamo uvjet od 12 mj neprekidno il 18 s prekidima?

• Natasha555
    27. Svibanj 2017. 16:36

Bitno je ispunjavati uvjet staža i biti zaposlen, nema veze koliko u trenutnoj firmi

NevaNevičica
    27. Svibanj 2017. 17:39

Natasha555

Dalmatinka, meni su rekli na hzzo-u da je za sve zaposlene zajamčena naknada od 4000 kn bez obzira na placu ( niza ili viša od tog iznosa)

Iskreno, meni to baš nema smisla. Znači ako imaš plaću manju od 4000kn, npr. 3000, prvih 6 mj imaš 3000 prema prosijeku kao do sada, a onda drugih 6 mj 4000. Nemojte me krivo shvatiti, nemam ništa protiv super ako je tako, ali to mi je nekako mi čudno.

• Natasha555
    27. Svibanj 2017. 17:45

I meni je bilo pa sam pitala i dobila odgovor da je zagarantirana svim zaposlenim ista naknada. Pitaje pravnika u područnom uredu hzzo pa javite, oni često daju različite odogovore pa da usporedimo...😤

27. Svibanj 2017. 18:26

NevaNevičica

Natasha555

Iskreno, meni to baš nema smisla. Znači ako imaš plaću manju od 4000kn, npr. 3000, prvih 6 mj imaš 3000 prema prosijeku kao do sada, a onda drugih 6 mj 4000. Nemojte me krivo shvatiti, nemam ništa protiv super ako je tako, ali to mi je nekako mi čudno.

Zar nije svima 2400 prvih 6 mj a zaposlenima 4000 dr 6 mj? Ja to vise nista ne kuzin a mislin ni ovi na hzzo haha.... na kraju cemo vidit sta ce bit..

NevaNevičica
    27. Svibanj 2017. 18:47

Dalmatinka

NevaNevičica

Natasha555

Zar nije svima 2400 prvih 6 mj a zaposlenima 4000 dr 6 mj? Ja to vise nista ne kuzin a mislin ni ovi na hzzo haha…. na kraju cemo vidit sta ce bit..

Dalmatinka, trenutno je za zaposlene je prvih 6 mj prema prosijeku plaće, znači može biti 3000 kn, a može i 9000 kn, a drugih 6 mj je tih cca 2400 kn. Sad bi za drugih 6mj trebali povećati na tih 4000 kn. Na sjednici Vlade su odredili taj veći iznos i da bi trebalo krenuti od 01.07., ali valjda još mora i Sabor to izglasati, ali obzirom na situaciju u kojoj je to sad fazi tko će ga znati... Za nezaposlene ne znam o kojim je točno iznosima riječ, ali isto bi se drugih 6mj trebalo povećati u odnosu na sadašnji iznos.

• Kalimero12
    29. Svibanj 2017. 14:15

Moze li mi netko pomoći oko naknade?
    Udala sam se iz BiH u HR u devetom mjesecu 2016 iako sam bila državljanka RH u BiH tek sam u 9 mjesecu dobila osobnu sa boravkom u RH.
    Ocekivam blizance početkom 11 mjeseca 2017.trenutno sam zaposlena.zanima me kakva prava imam? Suprug je u radnom odnosu. Hvala unaprijed!

• marta1986
    12. Lipanj 2017. 21:16

Pozz cure! 
    Nova sam ovdje.. vidim da mnoge dosta znaju pa prije nego provjerim u firmi i u HZZO možda mi i vi možete pripomoći.
    Naime, trenutno sam na komplikacijama kao zaposlena osoba na ugovor na određeno i uskoro bih otvorila porodiljni (45 dana prije poroda) no po izračunu ispada da nakon što mi ginekolog otvori porodiljni dva dana nakon otvaranja porodiljnog mi istiće i ugovor. 
    Zanima me hoću li barem prvih 6 mj porodiljnoga uspjeti ostvariti prava kao zaposlena jer ću ga kao zaposlena i otvoriti? bez obzira što odmah zatim istjeće moj ugovor... a i ispunjavam one uvjete koje traže 12mj rada u kontinuitetu ili 18mj unutar 2godine.

• Natasha555
    13. Lipanj 2017. 08:22

marta1986

Pozz cure!
    Nova sam ovdje.. vidim da mnoge dosta znaju pa prije nego provjerim u firmi i u HZZO možda mi i vi možete pripomoći.
    Naime, trenutno sam na komplikacijama kao zaposlena osoba na ugovor na određeno i uskoro bih otvorila porodiljni (45 dana prije poroda) no po izračunu ispada da nakon što mi ginekolog otvori porodiljni dva dana nakon otvaranja porodiljnog mi istiće i ugovor.
    Zanima me hoću li barem prvih 6 mj porodiljnoga uspjeti ostvariti prava kao zaposlena jer ću ga kao zaposlena i otvoriti? bez obzira što odmah zatim istjeće moj ugovor… a i ispunjavam one uvjete koje traže 12mj rada u kontinuitetu ili 18mj unutar 2godine.

Meni je jedna pravnica na hzzo-u rekla da da, druga da ne. Provjeri na hzzo-u pa javi, oni su jako neusklađeni..

LittleOne
    13. Lipanj 2017. 08:57

Ja bih rekla da da, jer onda nista ne dostavljas do 6mj djetetova zivota. A sto se tice minimalne naknade za zaposlene, ona iznosi 70% od proracunske osnove sto je oko 3000kn.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.