Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nikicca
    10. Svibanj 2017. 12:41

Drage mame i one koje to tek budu molila bi za malo informacija i mozda se neko nasao vec u slicnoj situaciji..
    Znači, trudnica sam (18+3), nezaposlena imam zavrsenu srednju skolu i prekinut fakultet.. dosada imam 0 sati radnog iskustva i nisam prijavljena na burzu rada.. Mene zanima kako kada da se prijavim za porodiljnu i od moje svekrve sam cula da se moze i prije rodenja dijeteta dobiti naknada ili neka vrsta pomoci... Ja sam pitala na burzi i rečeno mi je da ako ne planiram ici sad raditi da možda netrebam biti ni prijavljena kod njih kao nezaposlena osoba?? Meni je to sve novo i dosta nejasno pa ako mi neko može dati neki savjet dobro bi mi dosao

barbs
    11. Svibanj 2017. 15:36

Nikicca, nemaš pravo primati nikakvu naknadu kao nezaposlena osoba prije trudnoće. Tek kad se beba rodi riješavaš sve, ali moraš biti prijavljena na burzi. 

barbs
    11. Svibanj 2017. 15:37

Znam sve to jer sam i ja nezaposlena, pa sam se raspitala na hzzo gdje predaješ sve papire za porodiljni, a treba im i potvrda da si prijavljena na hzz. 

Mama_Kira
    16. Svibanj 2017. 01:53

barbs

P.S. Za sada se još uvijek ne zna ako će promijeniti zakon. Znati će se s 1.7. AKO se išta promijeni. Nadajmo se da hoće!

Ajme,  mene mama uvjerila da je to done deal, uopće nisam provjeravala do. sad...katastrofa! valjda će biti. ..

https://www.facebook.com/trudnickidijabetes/

• Nelam.
    18. Svibanj 2017. 11:40

Pozdrav svima,

Dakle mogu sada dobiti posao no trudna sam dva mjeseca, zanima me da prihvatim i odem na porodiljni s komplikacijama bi li dobivala punu naknadu ili pola? Jer ne bi imala 12 mjeseci radnog staža, nego recimo 4 mjeseca.. gleda li se nekakav prosjek plaća bez obzira koliko ih je ili.. zbunjena sam, svugdje piše nešto drugo.. 

NevaNevičica
    18. Svibanj 2017. 12:01

Mama_Kira

barbs

P.S. Za sada se još uvijek ne zna ako će promijeniti zakon. Znati će se s 1.7. AKO se išta promijeni. Nadajmo se da hoće!

Ajme, mene mama uvjerila da je to done deal, uopće nisam provjeravala do. sad…katastrofa! valjda će biti. ..

Evo baš danas sam vidjela u Jutarnjem da će ipak povećati naknadu za drugih 6mj.

• Mama90
    18. Svibanj 2017. 12:04

gleda ti se prosjek zadnje tri place na komplikacijama, osim ako ti je placa veca od 4250kn, onda ti maximum za isplatu 4250kn. znaci ako sad odes raditi i za par mjeseci na komplikacije, gledalo bi ti se zadnje 3 place ili bi dobila ovaj maximum.

Lalla1212
    18. Svibanj 2017. 14:31

Vise sam izgubljena i ako mi netko moze pomoci. Zaposlena sam ( zaposlena istoj firmi od 09/2015) prijavljena na minimalcu i trenutno na komplikacija, malena dolazi krajem 7mj. Moje pitanje je Koliki ce mi bit iznos porodiljnog? Dali je ista sema kao i sa komplikacijama (satnica + fond sati - oko 2400-2700mj ovisi o satima) ili je to neki fiksni iznos? Koliki je iznos prvih 6mj, a koliki iznos drugih 6mj? I ako mi netko moze reci za ove jednokratne naknade od grada/drzave, koji su uvijeti i iznos.... Nasa zajednicka primanja su nesto veca od 9000kn, dali imam pravo na Djeciji Doplatak? Stalno negdje nesto pisu o nekakvom povecanju, a ja sam sva zbunjena.
    Pitam ljude nitko tocno nezna, na internetu nista konkretno, vise neznam koga da pitam. Ako netko zna 100% da mi vise objasni. Hvala .

• Mama90
    18. Svibanj 2017. 15:11

na porodiljnom dobijes 100 % svoje place. primjerice: moja placa je 5300, na komplikacijama dobijem 4250kn (maximum),a na porodiljnom (koji se racuna 45 dana prije poroda) dobijem svoju placu i tako prvih 6 mjeseci djetetova zivota. drugih sest mjeseci ne znam sto se dobije, moja kolegica je dobivala 4000 jer su kao povecali (to je bilo prosle godine), dal je to jos uvijek tako ne znam. pravo na djecji doplatak imaju svi bez obzira na placu. a ove jednokratne pomoci dobijes nakon rođenja djeteta, od grada, županije, hzzo-a, mozda ti i firma da (moja da)... i to nakon poroda kad prijavis dijete ides zicat sa listom iz bolnice :)
    e sad ne znam koja je kod tebe situacija, dal je u pitanju privatna firma ili sto.. moja je drzavna tako da je sve uglavnom "po pravilu" :)

Lalla1212
    18. Svibanj 2017. 15:23

Moja realna placa je 4500, al sam prijavljena na Minimalac +ostalo na ruke, tako da, realno gledajuci, porodiljni mi nece bit veci od trenutnih komplikacija 😒. Privatna je firma pa sumljam da cu ista dodatnog dobit od njih. 
    Hvala....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.