Drage zene i majke, imam jedno pitanje..
Trudna sam 9+1 (2mj i 8 dana). Mene zanima, posto sam nezaposlena osoba niti sam se ikada prijavljivala na burzu,dal cu se ja morat prijavit i vodit u evidenciji kao nezaposlena osoba da bih primala porodiljnu naknadu???
Negdje citam da ne moram a negdje da moram pa ni sama vise neznam…
Moraš! Ja sam nezaposlena i išla sam se raspitivati na hzzo koje ću sve papire morati predati kad se beba rodi... Jedan od papira je evidencija s hzza.
Pozz svima
Ovako imam ugovor do kraja 7mj
Nemam 12mj u komadu ali imam 18mj u dvije godine
Upravo sam saznala da sam trudna i neći moći više raditi jer je posao koji obavljam pre opasan za trudnice
Trenutna plaća mi je oko 3000kn
Zanima me da li imam pravo na novčanu naknadu tijekom trudnoće i kada mi izađe ugovor i o kojem iznosu se radi
Koliko znam kad ti izade ugovor postajes nezaposlena i nemas nikakvih prava do porodiljnog
A ako mi doktorica odredi nesposobnosti za rad tj održavanje trudnoće prije isteka ugovora
To su takozvane komplikacije. Ne vidin svrhu tog jer bi imala samo mj dana s obzirom da ti istice ugovor.. za komplikacije tribas bit zaposlena. A i radi se o cca 830 kn tako da ne vidin smisao..
Provjerila sam imam pravo na punu plaću bez obzira što mi za mj dana izlazi ugovor
Moraš imati 9mj u komadu ili 12mj u dvije godine danas otvorim komplikacije i imam punu plaču cijelu trudnoću
Drage mame imam pitanje,radim 1 godinu i 7mj neprekidno..sada sam ostala trudna a ugovor mi izlazi idući tj...Zanima me da li imam veća novčana sredstva ako odem odmah na bolovanje prije isteka ugovora...ili je isto i kao nezaposlena osoba ako odradim do kraja ugovora.
NIKA 2
ja mislim da ti je bolje da ides na bolovanje prije isteka ugovora, ali iz iskustva znam da svaki podrucni hzzo vodi svoju politiku oko nekih stvari pa onda bolje odi u svoj podrucni ured i dobro se raspitaj
Nika, mojoj frendici su htjeli raskinuti ugovor i ona otvorila komplikacije. Ne sjećam se sada kako je išlo jer je to bilo pred 4 godine, tj. i više jer djeca će joj napuniti ove godine 4...
Pozz svima
Ovako imam ugovor do kraja 7mj
Nemam 12mj u komadu ali imam 18mj u dvije godine
Upravo sam saznala da sam trudna i neći moći više raditi jer je posao koji obavljam pre opasan za trudnice
Trenutna plaća mi je oko 3000kn
Zanima me da li imam pravo na novčanu naknadu tijekom trudnoće i kada mi izađe ugovor i o kojem iznosu se radi
Koliko znam kad ti izade ugovor postajes nezaposlena i nemas nikakvih prava do porodiljnog
A ako mi doktorica odredi nesposobnosti za rad tj održavanje trudnoće prije isteka ugovora
To su takozvane komplikacije. Ne vidin svrhu tog jer bi imala samo mj dana s obzirom da ti istice ugovor.. za komplikacije tribas bit zaposlena. A i radi se o cca 830 kn tako da ne vidin smisao..
Provjerila sam imam pravo na punu plaću bez obzira što mi za mj dana izlazi ugovor
Moraš imati 9mj u komadu ili 12mj u dvije godine danas otvorim komplikacije i imam punu plaču cijelu trudnoću
Jesi sigurna da imas punu placu cijelu trudnocu? Ja sam mislila samo prvih 6mj.
Donesen je zakon od 1.7.je puna placa svima koji imaju do nekih 4000 kn samo oni koji imaju vise od 4000 primaju drugih 6 mj maksimalno oko 4300
Donesen je zakon od 1.7.je puna placa svima koji imaju do nekih 4000 kn samo oni koji imaju vise od 4000 primaju drugih 6 mj maksimalno oko 4300
Da to vrijedi za zaposlene jelda? Ali sto s nama koji u meduvremenu ostanemo bez posla?
Trudna sam 9+1 (2mj i 8 dana). Mene zanima, posto sam nezaposlena osoba niti sam se ikada prijavljivala na burzu,dal cu se ja morat prijavit i vodit u evidenciji kao nezaposlena osoba da bih primala porodiljnu naknadu???
Moraš! Ja sam nezaposlena i išla sam se raspitivati na hzzo koje ću sve papire morati predati kad se beba rodi… Jedan od papira je evidencija s hzza.
Ja baš sutra planiram pohod na burzu zbog slične situacije. Bila sam prijavljena na burzi kao nezaposlena do prije točno godinu dana (prijavljena 7-8 mjeseci od diplome)...s obzirom da sam freelancer i u zadnjih pola godine bi mi automatski ukinuli prijavu zbog većih honorara na autorski ugovor, trenutno sam neprijavljena. Zadnja rata honorara mi je sjela u svibnju, a trebam roditi oko sredine 8. mjeseca. Trenutno sam na "porodiljnom" i novih honorara nema na vidiku do termina. Također sam našla i ovdje i na drugim forumima da su neke majke dobile porodiljnu naknadu iako prije rođenja nisu bile prijavljene na burzu tih godinu dana ili koliko je već propisano. Postoji li možda neki tefon na koji je moguće nazvati i dobiti točnu informaciju o tome ili da idem osobno na onaj šalter u prizemlju? Imam osjećaj da svatko ima neka druga saznanja.
Moraš! Ja sam nezaposlena i išla sam se raspitivati na hzzo koje ću sve papire morati predati kad se beba rodi… Jedan od papira je evidencija s hzza.
Ja baš sutra planiram pohod na burzu zbog slične situacije. Bila sam prijavljena na burzi kao nezaposlena do prije točno godinu dana (prijavljena 7-8 mjeseci od diplome)…s obzirom da sam freelancer i u zadnjih pola godine bi mi automatski ukinuli prijavu zbog većih honorara na autorski ugovor, trenutno sam neprijavljena. Zadnja rata honorara mi je sjela u svibnju, a trebam roditi oko sredine 8. mjeseca. Trenutno sam na "porodiljnom" i novih honorara nema na vidiku do termina. Također sam našla i ovdje i na drugim forumima da su neke majke dobile porodiljnu naknadu iako prije rođenja nisu bile prijavljene na burzu tih godinu dana ili koliko je već propisano. Postoji li možda neki tefon na koji je moguće nazvati i dobiti točnu informaciju o tome ili da idem osobno na onaj šalter u prizemlju? Imam osjećaj da svatko ima neka druga saznanja.
http://www.hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore/
To su najsigurnija saznanja. 😉
Sortiraj odgovore
Najstariji